חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ירקות חומוס או לבלאבי Lablabi لَبْلاَبِي

מרק עשיר משביע וצבעוני מהמטבח הטוניסאי ||| מרק עמוס בחומוס וירקות, והוא קל להפליא ||| לזרוק הכל לסיר ולתת לו להתבשל כמה שעות עד שהכל רך ||| אל תוותרו על התוספות להגשה בין אם זו תערובת רוזמרין-פרמז'ן ובין אם אלו נתחי לחם וחומוס קלויים ומתובלים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מרק ירקות חומוס לבלאבי
(צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: לבלאבי אשכנזי

מצרכים (6 מנות)

  • 1 ציפורן שלמה
  • 1/2 בצל לבן שלם וקלוף
  • 1/2 ק"ג גרגרי חומוס, אחרי לילה של השרייה
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כפית עלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 עלי דפנה טריים או 1 עלה מיובש
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1.5 כפות מלח
  • קליפת פרמז'ן קטנה אחת
  • 1/2 כוס פרמז'ן מגורד טרי
  • 1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות, משומרות או טריות
  • 2 גזר בינוני, פרוס לעגולים בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים לעובי 1/2ס"מ
  • 1 גרידת קליפת לימון
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מכניסים את הציפורן לתוך הבצל
  2. מכניסים את הבצל לסיר גדול יחד עם גרגירי החומוס, ענף הרוזמרין, שום, עלי דפנה, שמן זית, מלח וקליפת גבינה הפרמז'ן
  3. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
  4. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, או עד שהחומוס רך
  5. מוסיפים את העגבניות, גזר וסלרי
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 25 דקות עד שהירקות רכים
  7. בזמן שהמרק מתבשל, מערבבים בקערה קטנה את הרוזמרין הקצוץ, פרמז'ן מגורד, גרידת הלימון והפלפל שחור
  8. מתבלים את המרק לפי הטעם עם מלח ופלפל בלבד
  9. יוצקים המרק לקערות הגשה ומוסיפים את תערובת הפרמז'ן
מרק לבלאבי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: מרק חומוס טוניסאי – לבלאבי

מצרכים (8 מנות)

לחומוס הקריספי

למרק

להגשה

  • 1 כף גרידת לימון מגורדת דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  1. כאשר החומוס ייבש אחרי ההשריה בלילה, מתחילים בהכנת המרק: בסיר כבד מוסיפים למנת החומוס למרק (1.5 כוסות גרגרי חומוס), 5 כוסות מים, 1 כף שמן זית, עלי דפנה ו- 1/2 כפית מלח על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה למשך 2-3 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה לבעבועה
  2. מכסים את הסיר ומבשלים 1-2 שעות עד שגרגרי החומוס רכים
  3. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  4. בזמן שהחומוס מתבשל חותכים הלחם לקוביות עבות בגודל ביס
  5. מניחים הלחם בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. קולים בתנור את הלחם כ- 10 דקות עד לקבלת קוביות פריכות בגוון חום בהיר
  7. מסיימים ליבש את שאר גרגרי החומוס
  8. סיום הכנת המרק חומוס: מעלים את חום התנור ל- 220 מעלות
  9. מפזרים את החומוס המבושל שייבשנו, על תבנית אפייה
  10. זורים 2 כפיות שמן זית, 1/2 כפית מלח ואת הזעתר על הגרגרי חומוס ומערבבים עד לציפוי טוב
  11. קולים בתנור 13-18 דקות עד להזהבה וקבלת מרקם פריך
  12. כשהחומוס עדיין חם, מפזרים עליו עוד מעט מלח. טועמים ומוסיפים עוד מלח או זעתר, או שניהם, אם תרצו.
  13. כאשר גרגירי החומוס במרק רכים, זורקים פנימה עלי דפנה
  14. בעזרת כף מחוררת מעבירים 2 כוסות גרגרי חומוס לבלנדר או מעבד מזון
  15. מוסיפים לבלנדר עם גרגרי החומוס, 1/2 כוס נוזל מהמרק ו- 1/4 כוס שמן זית ומפעילים לקבלת מרקם חלק (לחלופין, תוכלו להשתמש בבלנדר ידני)
  16. במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית
  17. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות עד לריכוך
  18. מוסיפים את השום ומטגנים כ- 2 דקות עד להזהבה
  19. מוסיפים את יתרת כפית המלח הנותרת, כף אחת כמון ורסק עגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה, עד לאיחוד
  20. מוסיפים למחבת נוזל בישול החומוס, ומביאים לרתיחה תוך שמגרדים את החלקים השחומים בתחתית המחבת ומכבים הלהבה
  21. מוסיפים מרק חומוס ותערובת בצל למרק, יחד עם חריסה ומיץ לימון, ומערבבים היטב. הוסיפו מעט מים אם המרק נראה סמיך מדי, ועוד מלח, אם יש צורך

להגשה

  1. חלקו נתחי לחם קלויים בין קערות המרק
  2. צקו בקערות מהמרק
  3. מקשטים בקליפת לימון, פטרוזיליה, שמן זית, עוד כמון וחלק מהחומוס הקלוי
  4. מגישים חם, עם חריסה בצד

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *