מרק עשיר משביע וצבעוני מהמטבח הטוניסאי ||| מרק עמוס בחומוס וירקות, והוא קל להפליא ||| לזרוק הכל לסיר ולתת לו להתבשל כמה שעות עד שהכל רך ||| אל תוותרו על התוספות להגשה בין אם זו תערובת רוזמרין-פרמז'ן ובין אם אלו נתחי לחם וחומוס קלויים ומתובלים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: לבלאבי אשכנזי
מצרכים (6 מנות)
- 1 ציפורן שלמה
- 1/2 בצל לבן שלם וקלוף
- 1/2 ק"ג גרגרי חומוס, אחרי לילה של השרייה
- 1 ענף רוזמרין
- 1 כפית עלים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתושות
- 2 עלי דפנה טריים או 1 עלה מיובש
- 1/3 כוס שמן זית
- 1.5 כפות מלח
- קליפת פרמז'ן קטנה אחת
- 1/2 כוס פרמז'ן מגורד טרי
- 1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות, משומרות או טריות
- 2 גזר בינוני, פרוס לעגולים בעובי 1/2 ס"מ
- 2 גבעולי סלרי, פרוסים לעובי 1/2ס"מ
- 1 גרידת קליפת לימון
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- מכניסים את הציפורן לתוך הבצל
- מכניסים את הבצל לסיר גדול יחד עם גרגירי החומוס, ענף הרוזמרין, שום, עלי דפנה, שמן זית, מלח וקליפת גבינה הפרמז'ן
- מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה
- מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, או עד שהחומוס רך
- מוסיפים את העגבניות, גזר וסלרי
- מכסים את הסיר ומבשלים כ- 25 דקות עד שהירקות רכים
- בזמן שהמרק מתבשל, מערבבים בקערה קטנה את הרוזמרין הקצוץ, פרמז'ן מגורד, גרידת הלימון והפלפל שחור
- מתבלים את המרק לפי הטעם עם מלח ופלפל בלבד
- יוצקים המרק לקערות הגשה ומוסיפים את תערובת הפרמז'ן
מתכון: מרק חומוס טוניסאי – לבלאבי
מצרכים (8 מנות)
לחומוס הקריספי
למרק
- 1.5 כוסות גרגרי חומוס יבש, מושרה במים לילה לפני הבישול
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כפות שמן זית
- 2 עלי דפנה
- 1.5 כפית מלח
- 250 גרם לחם כפרי
- 1 כוס בצל קצוץ
- 6 שיני שום כתושות
- 1 כף כמון טחון
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף מתבל חריסה
- 3 כפות מיץ לימון טרי
להגשה
- 1 כף גרידת לימון מגורדת דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- כאשר החומוס ייבש אחרי ההשריה בלילה, מתחילים בהכנת המרק: בסיר כבד מוסיפים למנת החומוס למרק (1.5 כוסות גרגרי חומוס), 5 כוסות מים, 1 כף שמן זית, עלי דפנה ו- 1/2 כפית מלח על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה למשך 2-3 דקות, ואז מנמיכים את הלהבה לבעבועה
- מכסים את הסיר ומבשלים 1-2 שעות עד שגרגרי החומוס רכים
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- בזמן שהחומוס מתבשל חותכים הלחם לקוביות עבות בגודל ביס
- מניחים הלחם בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- קולים בתנור את הלחם כ- 10 דקות עד לקבלת קוביות פריכות בגוון חום בהיר
- מסיימים ליבש את שאר גרגרי החומוס
- סיום הכנת המרק חומוס: מעלים את חום התנור ל- 220 מעלות
- מפזרים את החומוס המבושל שייבשנו, על תבנית אפייה
- זורים 2 כפיות שמן זית, 1/2 כפית מלח ואת הזעתר על הגרגרי חומוס ומערבבים עד לציפוי טוב
- קולים בתנור 13-18 דקות עד להזהבה וקבלת מרקם פריך
- כשהחומוס עדיין חם, מפזרים עליו עוד מעט מלח. טועמים ומוסיפים עוד מלח או זעתר, או שניהם, אם תרצו.
- כאשר גרגירי החומוס במרק רכים, זורקים פנימה עלי דפנה
- בעזרת כף מחוררת מעבירים 2 כוסות גרגרי חומוס לבלנדר או מעבד מזון
- מוסיפים לבלנדר עם גרגרי החומוס, 1/2 כוס נוזל מהמרק ו- 1/4 כוס שמן זית ומפעילים לקבלת מרקם חלק (לחלופין, תוכלו להשתמש בבלנדר ידני)
- במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, מחממים 2 כפות שמן זית
- מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב כ- 5 דקות עד לריכוך
- מוסיפים את השום ומטגנים כ- 2 דקות עד להזהבה
- מוסיפים את יתרת כפית המלח הנותרת, כף אחת כמון ורסק עגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה, עד לאיחוד
- מוסיפים למחבת נוזל בישול החומוס, ומביאים לרתיחה תוך שמגרדים את החלקים השחומים בתחתית המחבת ומכבים הלהבה
- מוסיפים מרק חומוס ותערובת בצל למרק, יחד עם חריסה ומיץ לימון, ומערבבים היטב. הוסיפו מעט מים אם המרק נראה סמיך מדי, ועוד מלח, אם יש צורך
להגשה
- חלקו נתחי לחם קלויים בין קערות המרק
- צקו בקערות מהמרק
- מקשטים בקליפת לימון, פטרוזיליה, שמן זית, עוד כמון וחלק מהחומוס הקלוי
- מגישים חם, עם חריסה בצד
בתיאבון