חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלט ברוקולי טבעוני

סלט בו גבעולי הברוקולי תופסים מקום חשוב לפחות כמו הפרחים ||| סלט טבעוני בהשראת הטעמים של המטבח התאילנדי ||| רוטב טחינה-ליים טבעוני קרמי שמרכך את הברוקולי מבלי לוותר על שום דבר ||| סוד קטן: אפשר להכין את אותו סלט עם כרובית ותופתעו מהתוצאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט ברוקולי טבעוני (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

להגשה

  • ⅓ כוס כוסברה טרייה קצוצה או נענע

אופן הכנה

  1. גוזמים את גבעולי הברוקולי הטרי וקולפים אותם כדי להסיר את השכבה החיצונית הקשוחה או לחילופין ברוקולי קפוא
  2. חותכים את הפרחים, משאירים כמה שיותר מהגבעול שלם, ומניחים את הפרחים בצד
  3. קצצו את הגבעולים במעבד מזון או בסכין על משטח חיתוך והניחו אותם בקערה גדולה
  4. קוצצים דק את הפרחים ומוסיפים אותם לקערה
  5. מוסיפים לקערה את הבצל ירוק הקצוץ והבוטנים הקצוצים
  6. בקערה קטנה שלבו את הטחינה, מיץ הליים, שמן השומשום, רוטב סויה, דבש (או סילאן), השום והפפריקה והקציפו עד לקבלת מרקם חלק
  7. יוצקים את הרוטב על הברוקולי ומערבבים היטב לציפוי
  8. מניחים בצד בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות לפחות, מערבבים מדי פעם, כדי לאפשר לברוקולי להתרכך מעט
  9. רגע לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול הטריים ומערבבים היטב
  10. הערה: אפשר לקרר עד 8 שעות לפני ההגשה

טיפ: אפשר את אותו המתכון להכין עם כרובית טרייה. נסו ולא תצטערו.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *