סלט בו גבעולי הברוקולי תופסים מקום חשוב לפחות כמו הפרחים ||| סלט טבעוני בהשראת הטעמים של המטבח התאילנדי ||| רוטב טחינה-ליים טבעוני קרמי שמרכך את הברוקולי מבלי לוותר על שום דבר ||| סוד קטן: אפשר להכין את אותו סלט עם כרובית ותופתעו מהתוצאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 900 גרם ברוקולי
- ¾ כוס בצל ירוק פרוס דק, חלקים לבנים וירוקים (3-5 בצל ירוק)
- ½ כוס בוטנים מומלחים קלות, קצוצים דק
- ⅓ כוס טחינה
- ¼ כוס מיץ לימון (מכ- 2 לימונים)
- ¼ כוס שמן שומשום קלוי
- 2 כפות רוטב סויה (או תמרי)
- 2 כפיות דבש (או סירופ אגבה או סילאן)
- 1 שן שום כתושה
- פפריקה לפי הטעם
להגשה
- ⅓ כוס כוסברה טרייה קצוצה או נענע
אופן הכנה
- גוזמים את גבעולי הברוקולי הטרי וקולפים אותם כדי להסיר את השכבה החיצונית הקשוחה או לחילופין ברוקולי קפוא
- חותכים את הפרחים, משאירים כמה שיותר מהגבעול שלם, ומניחים את הפרחים בצד
- קצצו את הגבעולים במעבד מזון או בסכין על משטח חיתוך והניחו אותם בקערה גדולה
- קוצצים דק את הפרחים ומוסיפים אותם לקערה
- מוסיפים לקערה את הבצל ירוק הקצוץ והבוטנים הקצוצים
- בקערה קטנה שלבו את הטחינה, מיץ הליים, שמן השומשום, רוטב סויה, דבש (או סילאן), השום והפפריקה והקציפו עד לקבלת מרקם חלק
- יוצקים את הרוטב על הברוקולי ומערבבים היטב לציפוי
- מניחים בצד בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות לפחות, מערבבים מדי פעם, כדי לאפשר לברוקולי להתרכך מעט
- רגע לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול הטריים ומערבבים היטב
- הערה: אפשר לקרר עד 8 שעות לפני ההגשה
טיפ: אפשר את אותו המתכון להכין עם כרובית טרייה. נסו ולא תצטערו.
בתיאבון