חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רוטב טרטר Tartar או רוטב רמולד Rémoulade

לכבוד יום רוטב הטרטר שחל ב-28 לפברואר #National Tartar Sauce Day# ||| מהו הרוטב הנפוץ כל כך ומה מקור שמו ||| רוטב רמולד דומה אבל לא זהה לטרטר ||| גרסאות מקומיות רבות יש לכל אחד מהרטבים ||| מתכונים לרוטב טרטר וגם לרוטב רמולד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

רוטב רמולנד (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

רוטב טרטר Tartar

רוטב חריף מאוד, המורכב ממיונז, אליו מוסיפים צ'ילי ועירית טחונה, פטרוזיליה, טרגון, צלפים וחמוצים. רוטב טרטר אינו מכיל חרדל, וזה מבדיל אותו מרוטב רמולד Remoulade.

על פי מילון בישול אוניברסלי של ג'וזף פאברה Joseph Favre, Dictionnaire universel de cuisine. Encyclopédie illustrée d'Hygiène alimentaire המונח טרטר מגיע מהשבטים הברברים הנורדיים, והוא היה מקובל כרוטב שמלווה לחם קלוי בגריל, יחד עם רוטב חריף. השם טרטר מגיע מבלבול בין השבטים הנודדים שהגיעו ממזרח לבין עמי תורכיה במזרח וכך היכה שורשים המונח sauce tartare לרוטב שמקורו מהמזרח.

רוטב טרטר (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

רוטב הטרטר משמש בעיקר כליווי למאכלי דגים, כגון פיש אנד צ'יפס, מאכלי ים כמו סרטן Soft-shell crab, בשרים, מנות לחם.

רוטב רמולד Rémoulade

רוטב קר המבוסס על מיונז שלמרות שהוא דומה לרוטב טרטר, לרוב הוא צהבהב יותר, לפעמים בטעם קארי, ולפעמים מכיל חמוצים קצוצים או פלפל חריף. רמולד יכול להכיל גם חזרת, פפריקה, אנשובי, צלפים ועוד שלל מרכיבים. בעוד שמטרתו המקורית הייתה אולי להגשה עם בשרים, הרוטב משמש לרוב כתבלין או מתבל לפשטידות, פירות ים, דגים ועוד.

רמולד פופולארי בצרפת, דנמרק, איסלנד, איי פארו, גרמניה, שבדיה, נורווגיה, פולין, וארצות הברית, במיוחד במטבח הקריאולי של לואיזיאנה. זה משמש לעתים קרובות עם צ'יפס, על פרוסות רוסטביף, וכתבלין לנקניקיות, אם כי יש הרבה יישומים אחרים:

רוטב רמולנד (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)
  • צרפת: רמולד rémoulade עשויה ממיונז עם חומץ, חרדל, שאלוט, צלפים, חמוצים קצוצים ו / או עשבי תיבול טריים (עירית, טרגון ועוד). משתמשים בו בדרך כלל במנה הנקראת céleri rémoulade, המורכבת מחתיכות סלרי חתוכות דק עם רמולד בטעם חרדל, וגם לליווי בשרים אדומים, דגים וצדפות.
  • בלגיה: משמשת לעתים קרובות עם צ'יפס, למשל אלה שנמכרים בדוכני מזון מהיר של צ'יפס ולעיתים גם מיונז קארי.
  • דנמרק: מרכיב חיוני בפרוסות רוסטביף סמורברוד smørrebrød עם בצל מטוגן, כמו גם הגרסה הדנית של צ'יפס דגים, פילה ישים מטוגנים עם פרוסת לימון. זה גם אחד התבלינים החיוניים של נקניקייה דנית ristet med det hele יחד עם קטשופ, חרדל דני, בצל קצוץ, בצל מטוגן, גרגירי שמיר פרוסים, ואולי גם חרדל אמריקאי מתוק. בדרך כלל מכינים אותו עם מיונז מעורבב עם פירה של צלפים וגרגרים או מלפפון חמוץ, כורכום או קארי, ולפעמים גם כרובית, כרוב וגזר.
  • הולנד: מוגש לעיתים קרובות עם דגים מטוגנים.
  • גרמניה: משמשת בעיקר עם דגים מטוגנים, וכמרכיב של סלטי תפוחי אדמה. בבוואריה רוטב רמולד מוגש עם בקר מבושל ותפוחי אדמה.
  • שבדיה: Remouladsås או סתם Remoulade הוא רוטב נפוץ למנות דגים מטוגנות או כריכים, ומשמש כציפוי על צלי בקר. הגרסה הדנית זמינה גם ומשמשת למגוון מאכלים המכונים 'בסגנון דני', למשל נקניקיות דניות, סמורברוד דנית וכדומה.
  • נורבגיה: מוגש בעיקר עם דג מטוגן.
  • פולין: נקרא remulada, או לעתים רחוקות sos duński כלומר רוטב דני, זהו תבלין פופולרי מאוד למזון מהיר, כגון נקניקיות, המבורגרים או זָפְּיֶיקַאנְקָה Zapiekanka.
  • איסלנד: remúlaði הוא תבלין המוגש לרוב על נקניקיות, יחד עם חרדל, קטשופ ובצל קצוץ או ומטוגן.
  • ארה"ב: רוטב רצולד משמש בדרך כלל כתבלין עם פירות ים וירקות מסוימים. ניתן להגיש כריכי סרטנים רכים מטוגנים עם רמולד כרוטב היחיד. זה משמש בדרך כלל מאוד כמו תבלין לסנדוויץ' תרנגול הודו. Remoulade הוא בדרך כלל שידוך אמריקאי עם גבינה לבנה.
רמולד סלרי céleri rémoulade (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: רוטב טרטר

מצרכים

  • 1 כוס מיונז אמיתי
  • 1 כוס שמיר מוחמץ קצוץ דק
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור טרי גרוס
  • 2 כפות בצל קצוץ דק

אופן הכנה

  • פשוט לערבב הכל ולשמור בקירור

מתכון: רוטב רמולד

מצרכים

  • 1.25 כוסות מיונז
  • 1/4 כוס חרדל דיז'ון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפיות תבלין קייג'ון או קריאולי
  • 2 כפיות גרידת חזרת
  • 1 כפית מיץ משימורי חמוצים (חומץ או מלח)
  • 1 כפית טבסקו
  • 1 שן  שום גדולה כתושה

אופן הכנה

  • פשוט לערבב הכל ולשמור בקירור
רוטב טרטר (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: רוטב טרטר

מצרכים

אופן הכנה

  • פשוט לערבב הכל ולשמור בקירור

טיפ: כל אחד מהרטבים ישתבח לאחר לילה במקרר.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *