ממתק ברזילאי שתחילתו במערכת בחירות ||| בריגדיירו זו דרגת תת אלוף בצבא ברזיל – מהו ממתק תת-אלוף ||| 2 מתכונים להכנה מהירה או מוקפדת יותר ||| קל להכנה ושווה יותר מכדורי השוקולד המוכרים לנו כל כך ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…
מהו בריגדיירו
זהו ממתק טיפוסי של המטבח הברזילאי, שמקורו בדרום מזרח המדינה, שהתפשט במהירות ברחבי ברזיל והוא מרכיב כמעט הכרחי במסיבות יום הולדת בברזיל. בחלק מברזיל הוא מכונה נגריניו Negrinho.
בריגדיירו מורכב מחלב מרוכז, אבקת שוקולד, חמאה וציפוי פתיתי שוקולד וכלל לא אפוי.
מקור השם בריגדיירו קשור למערכת הבחירות לנשיאות ברזיל בשנת 1946. אחד המועמדים היה בריגאדיירו אדוארדו גומש Eduardo Gomes , איש צבא לשעבר בדרגת בריגדיירו – המקבילה לתת אלוף.
תומכת נלהבת של הבריגדיירו גומש, קריוקה מריו-דה ז'נרו, יצרה סוג של ממתק, שונה במקצת מהגרסה הנוכחית ומורכב מחלב, ביצים, חמאה, סוכר ושוקולד, וקראה לו על שם המוּעֲמָד שלה לנשיאות. הממתק זכה להצלחה והפך לכלי לגייס כספים לקמפיין, צבר פופולריות במהירות והתפשט לשאר חלקי ברזיל באמצעות הקמפיין של בריגדיירו. אסיפות הבחירות היו לשם דבר וקהל האוהדים של ברגידיירו היה מכריז בדרכו לאסיפות הבחירות, שהוא הולך לאכול את הממתק של הבריגדירו docinho do brigadeiro. בבחירות הובס המועמד בריגדיירו אבל הממתק הפך למנצח בברזיל וברחבי תבל.
בריו גרנדה דו סול, שלא כמו בשאר חלקי ברזיל, הבריגדיירו ידוע בשם נגריניו Negrinho עקב זה שהמפלגה של הבריגדיירו גומס, היתה מאד לא פופולארית אבל לא רצו לוותר על הממתק.
מצרכים (24 יחידות)
לחלב המתוק (אופציונלי)
- 5 כוסות חלב מלא
- 1 כוס סוכר מגורען
לבריגדיירו
- 2 כפיות חמאה לא מלוחה (ועוד לשימון הידיים)
- 1.75 כוסות חלב מרוכז ממותק תוצרת בית (או 400 גרם חלב מרוכז)
- 5 כפות אבקת קקאו לא ממותק, מנופה
- קורט מלח
לציפוי
- 1 כוס שבבי שוקולד או שבבי קישוט עוגה צבעוניים
אופן הכנה
- אם משתמשים בחלב מרוכז קנוי דלגו לשלב 4
- הכנת החלב הממותק: ערבבו החלב והסוכר בסיר גדול
- חממו על להבה בינונית-נמוכה למשך 30-40 דקות תוך ערבוב תמידי וגירוד דפנות ותחתית הסיר בעזרת מרית, עד שהחלב מצטמצם לפחות מ-2 כוסות, מתעבה למרקם סירופ וצהוב מעט
- הכנת הבריגדיירו: ממיסים את החמאה בסיר רחב על להבה נמוכה
- מוסיפים את החלב המרוכז, אבקת הקקאו והמלח, ומערבבים כ-5 דקות עד שהקקאו נטמע בבלילה
- הגבירו הלהבה לבינונית והשתמשו במרית כדי לערבב את הבלילה ללא הרף כ- 7 דקות עד שהיא הופכת סמיכה ומבריקה ונשלפת מתחתית הסיר כמסה
- טיפ: אם לא בטוחים שהתערובת מוכנה, קחו ממנה 1/2 כפית וקררו תחת זרם מי ברז קרים. לחצו אותו באצבעות ותרגישו – זה אמור להיות מרקם של קרמל רך
- מגרדים את כל התערובת על נייר אפייה, ונותנים לה להתקרר כ- 30 דקות, עד שהיא קלה לטיפול
- שמנו הידיים עם מעט חמאה
- שימו בצלוחית את שבבי השוקולד ו/או שבבים צבעוניים
- קחו כף ממסת הקקאו ועצבו לכדור
- גלגלו הכדור בציפוי שבחרתם (שבבי שוקולד או צבעוני)
- סדרו בכלי מרופד בנייר אפייה
הבריגדיירו ישמרו במקרר למשך שבוע, או במקפיא למשך חודש. מגישים צונן או בטמפרטורת החדר.
בריגדיירו ישראלי
מצרכים (20 יחידות)
- 1 פחית חלב מרוכז (כמעט 400 גרם)
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות אבקת קקאו
- חמאה מומסת לשימון ידיים
לציפוי
- 50 גרם סוכריות שוקולד ו/או שבבי קוקוס ו/או פיסטוק קצוץ
אופן הכנה
- נבשל את החלב המרוכז, החמאה והקקאו בסיר על להבה נמוכה תוך ערבוב תמידי במשך כ- 10 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה וסמיכה יותר מהחלב המרוכז
- מעבירים את התערובת לקערה אחרת ומקררים תחילה לטמפרטורת חדר ואח"כ במקרר ל- 3-4 שעות לפחות. עדיף למשך הלילה
- ממלאים צלוחית עם הציפוי שבחרנו
- ממיסים חמאה ומשמנים היטב את הידיים
- לוקחים כפית של התערובת ומכדררים כדורים בגודל כדור פינג-פונג.
- מעבירים את הכדור לצלוחית עם הציפוי ומגלגלים היטב
- מעבירים לכוסית נייר או צלחת הגשה
- הערה: יש להקפיד לשמן את הידיים בין כדור לכדור
- מכניסים למקרר או מגישים מיד
- שומרים במקרר בכלי אטום
שדרוג: אפשר להכניס לכל כדור שיוצרים, אגוז ברזיל (או שקד)
בתיאבון Bom Appetite או Bom proveito