ריבועי טופו כבושים כמו שניצל טבעוני וללא גלוטן ||| ארוחה שהצלייה הופכת אותם לפריכים וחומים להפליא ||| רוטב סויה-דבש עם חומץ יין אורז משמש הן כמרינדה לטופו והן לרוטב ||| מנה לכל צמחוני.ת או טבעוני.ת וללא גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 400 גרם טופו יציב, חתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
- 2 כפות שמן בוטנים, ועוד לפי הצורך
- 2 כפות רוטב סויה (או תמרי)
- 1.5 כפיות דבש
- 1 כף + 1 כפית חומץ יין אורז
- 1 כף קורנפלור
- 4 בטטות בינוניות, חתוכות לאורך לפלחים של 2 ס"מ
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 בצל ירוק, חתוכים לחתיכות בגודל 8-10 ס"מ פורסים דק לאורכם
- קורט סוכר (בנדיבות)
להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- בקערה קטנה הקציפו שמן בוטנים, סויה (או תמרי), דבש וכפית חומץשימו הקורנפלור בקערה שטוחה
- טבלו פרוסות הטופו בבלילת הסויה ואחר בקורנפלור (כמו שמכינים שניצל)
- סדרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- בתבנית מרופדת שנייה פזרו את פלחי הבטטה
- פזרו על הבטטה בתבנית מעט מלח ופלפל
- אופים את הטופו והבטטה 20 דקות
- הופכים את פרוסות הטופו ופרוסות הבטטה וממשיכים אפיה של 15-20 דקות נוספות, עד שהם משחימים יפה
- בינתיים, בקערה בינונית, ערבבו את הבצל ירוק, כף חומץ, מלח וקורט סוכר נדיב
- הניחו לתערובת לשבת בזמן האפייה
הגשה
- מסדרים הטופו בצלחות
- מוזגים מבלילת הסויה על הטופו האפוי ומוסיפים הבטטות
- מפזרים התערובת בצל וחומץ מעל הבטטה האפויה
- זורים מעל לקישוט וטעם, כוסברה, פפריקה, שמן שומשום ושבבי בוטנים
בתיאבון