חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טופו פריך עם בטטה ללא גלוטן

ריבועי טופו כבושים כמו שניצל טבעוני וללא גלוטן ||| ארוחה שהצלייה הופכת אותם לפריכים וחומים להפליא ||| רוטב סויה-דבש עם חומץ יין אורז משמש הן כמרינדה לטופו והן לרוטב ||| מנה לכל צמחוני.ת או טבעוני.ת וללא גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טופו קריספי (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

  • 400 גרם טופו יציב, חתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
  • 2 כפות שמן בוטנים, ועוד לפי הצורך
  • 2 כפות רוטב סויה (או תמרי)
  • 1.5 כפיות דבש
  • 1 כף + 1 כפית חומץ יין אורז
  • 1 כף קורנפלור
  • 4  בטטות בינוניות, חתוכות לאורך לפלחים של 2 ס"מ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 4 בצל ירוק, חתוכים לחתיכות בגודל 8-10 ס"מ פורסים דק לאורכם
  • קורט סוכר (בנדיבות)

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. בקערה קטנה הקציפו שמן בוטנים, סויה (או תמרי), דבש וכפית חומץשימו הקורנפלור בקערה שטוחה
  3. טבלו פרוסות הטופו בבלילת הסויה ואחר בקורנפלור (כמו שמכינים שניצל)
  4. סדרו בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  5. בתבנית מרופדת שנייה פזרו את פלחי הבטטה
  6. פזרו על הבטטה בתבנית מעט מלח ופלפל
  7. אופים את הטופו והבטטה 20 דקות
  8. הופכים את פרוסות הטופו ופרוסות הבטטה וממשיכים אפיה של 15-20 דקות נוספות, עד שהם משחימים יפה
  9. בינתיים, בקערה בינונית, ערבבו את הבצל ירוק, כף חומץ, מלח וקורט סוכר נדיב
  10. הניחו לתערובת לשבת בזמן האפייה

הגשה

  1. מסדרים הטופו בצלחות
  2. מוזגים מבלילת הסויה על הטופו האפוי ומוסיפים הבטטות
  3. מפזרים התערובת בצל וחומץ מעל הבטטה האפויה
  4. זורים מעל לקישוט וטעם, כוסברה, פפריקה, שמן שומשום ושבבי בוטנים

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *