חקלאי גרנות מציעה לכבוד יום האבוקדו הבינלאומי מתכון קיץ מרענן של סלט קיסר ||| סלט עם מחית אבוקדו וקרוטונים קל להכנה, טעים ומענג ||| מנה שתתאים לארוחת בוקר או ארוחת ערב, מנת ביניים או כתוספת לארוחה זוגית או משפחתית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 2 לבבות חסה
לרוטב
- 1 אבוקדו מוכן לאכילה של חקלאי גרנות
- 1 שן שום
- ½ כפית חומץ בלסמי
- ¼ כוס שמן זית
- 5 גבעולי בצל ירוק פריכים
- 1 לימון סחוט למיץ
- קורט מלח אטלנטי
לקרוטונים
שלבי הכנה
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את מצרכי הרוטב: אבוקדו, שום, חומץ, שמן זית, בצל ירוק, קורט מלח ולימון לקבלת רוטב אחיד
- הכנת הקרוטונים: בקערית מערבבים את שמן הזית עם שיני השום המעוכות והלימון הפרסי
- מברישים את פרוסות הלחם בבלילת השמן ושום
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- חותכים את פרוסות הלחם המרוחות בשמן זית-שום, לקוביות
- אופים את קוביות הלחם בתנור עד שהן מזהיבות. טיפ: מומלץ להקפיץ את קוביות הלחם בתבנית, מעת לעת כדי שיזהיבו בכל הצדדים
- הרכבת הסלט: מפרקים את לבבות החסה על ידי הפרדת העלים
- קורעים את העלים לפיסות, כל עלה לכ-3 חלקים ושמים בקערת הגשה
- מפזרים על החסה את הקרוטונים, מוזגים מעל את רוטב באבוקדו
- מערבבים היטב ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…