פלפלים ממולאים עשירים בתבלינים וטעם וגם טבעוניים ||| גם חמוציות, צנוברים ועשבי תיבול טבעונים משתתפים בחגיגה ||| ארוחה מלאה עם כל מרכיבי המזון בתוך הפלפל הממולא ||| שילוב של טעמים חמצמצים, מתוקים וקצת פיקנטיים שמגיעים מהרוטב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 7 פלפלים אדומים (או כל צבע אחר)
- 5כפות שמן זית
- 2 בצל לבן גדול, קלופים
- 3 ענפי סלרי כולל העלים
- 1 כוס בורגול עבה או בינוני
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כוס צנוברים
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/4 צרור נענע
- 2 כפות רכז רימונים
- 3 כפות סילאן או סירופ מייפל
- 3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 לימון – גרידת הקליפה בלבד
לרוטב
- 1 כף גדושה כורכום
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1 מיץ מלימון שלם
- 2 כפות סירופ מייפל או סילאן או סוכר חום
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 300 גרם אפונה עדינה קפואה
- 100 גרם אדממה קלופה
- עלי תרד
אופן הכנה
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הגרעינים. שומרים גם את המכסה של הפלפלים
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול
- קוצצים את הבצל לקוביות
- פורסים את הסלרי לפרוסות דקות ואת העלים קוצצים דק
- בסיר רחב ונמוך – סוטז', מחממים שמן זית ומטגנים 10 דקות את הבצל והסלרי יחד עד שהסלרי מתרכך
- מעבירים את הבצל והסלרי, יחד עם השמן, לקערה גדולה
- מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב
- ממלאים את הפלפלים עם תערובת המילוי כמעט עד הסוף, ומסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר שבו טוגן הבצל כשהצד החתוך כלפי מעלה
- סוגרים את הפלפלים עם המכסה ששמרתם בצד
- בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב
- שופכים את הרוטב על הפלפלים ומסביב. שימו לב שהרוטב יגיע עד לגובה 3/4 של הפלפלים. אם חסר מים רותחים תוסיפו בהתאם
- סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על להבה בינונית במשך שעה
- פותחים את הסיר, ומפזרים מסביב בתווך שבין הפלפלים את האפונה, אדממה, תרד קוצץ לרצועות ומבשלים יחד במשך 15 דקות נוספות
- שדרוג: מחממים תנור ל- 200 מעלות
- בסיום הבישול מעבירים את הסיר, כשהוא ללא מכסה, לתנור ואופים 10-20 דקות עד שהחלק העליון של הפלפלים מתחיל להשחיר בקצוות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון