חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פלפלים ממולאים בורגול

פלפלים ממולאים עשירים בתבלינים וטעם וגם טבעוניים |||  גם חמוציות, צנוברים ועשבי תיבול טבעונים משתתפים בחגיגה ||| ארוחה מלאה עם כל מרכיבי המזון בתוך הפלפל הממולא ||| שילוב של טעמים חמצמצים, מתוקים וקצת פיקנטיים שמגיעים מהרוטב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פלפלים ממולאים (צילום דני בר)

מצרכים

לרוטב

מגוון פלפלים חריפים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

אופן הכנה

  1. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים את הגרעינים. שומרים גם את המכסה של הפלפלים
  2. קוצצים דק את כל עשבי התיבול
  3. קוצצים את הבצל לקוביות
  4. פורסים את הסלרי לפרוסות דקות ואת העלים קוצצים דק
  5. בסיר רחב ונמוך – סוטז', מחממים שמן זית ומטגנים 10 דקות את הבצל והסלרי יחד עד שהסלרי מתרכך
  6. מעבירים את הבצל והסלרי, יחד עם השמן, לקערה גדולה
  7. מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים היטב
  8. ממלאים את הפלפלים עם תערובת המילוי כמעט עד הסוף, ומסדרים את הפלפלים הממולאים בסיר שבו טוגן הבצל כשהצד החתוך כלפי מעלה
  9. סוגרים את הפלפלים עם המכסה ששמרתם בצד
  10. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הרוטב
  11. שופכים את הרוטב על הפלפלים ומסביב. שימו לב שהרוטב יגיע עד לגובה 3/4 של הפלפלים. אם חסר מים רותחים תוסיפו בהתאם
  12. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על להבה בינונית במשך שעה
  13. פותחים את הסיר, ומפזרים מסביב בתווך שבין הפלפלים את האפונה, אדממה, תרד קוצץ לרצועות ומבשלים יחד במשך 15 דקות נוספות
  14. שדרוג: מחממים תנור ל- 200 מעלות
  15. בסיום הבישול מעבירים את הסיר, כשהוא ללא מכסה, לתנור ואופים 10-20 דקות עד שהחלק העליון של הפלפלים מתחיל להשחיר בקצוות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *