מתכון: עוגיות חמאה שומשום-קוקוס

עוגיות פשוטות אך מיוחדות בטעמן, שמשלבות חמאה עשירה, שומשום קלוי ופתיתי קוקוס עדינים ||| עוגיות בעלות מרקם פריך מבחוץ ורך במרכז, עם טעם אגוזי עדין מהשומשום וניחוח טרופי עדין מהקוקוס ||| החמאה נותנת להן את הבסיס הרך והעשיר, והשומשום הקלוי מוסיף קראנץ' וניחוח שמזכיר ממתקי שומשום מזרח תיכוניים ||| הקוקוס מעניק לעוגיות מתיקות מעודנת ותחושת נימוחות בפה ||| לרוב אלה עוגיות עגולות ושטוחות, עם גוון זהוב עמוק, ולעיתים מפזרים עליהן מעט שומשום או אבקת סוכר או קוקוס נוסף לפני האפייה ||| עוגיות אלה מתאימות במיוחד ליד כוס תה או קפה, ומתאימות גם לאירוח או כחטיף מתוק באמצע היום ||| הן נשמרות היטב בקופסה אטומה, ולעיתים אפילו משתבחות ביום שלאחר האפייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות חמאה שומשום-קוקוס (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (20-25 עוגיות)

לפיזור

שלבי הכנה

  1. בקערה בינונית, ומקציפים את החמאה, סוכר, טחינה, וניל, ודבש עד להמסת הסוכר
  2. בקערה נפרדת, ערבבו יחד קמח, קוקוס, שומשום, אבקת אפייה ומלח לקבלת תערובת אחידה
  3. הוסיפו את החומרים היבשים לתערובת הסוכר וערבבו בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה ורכה
  4. חלקו את הבצק ל-2 חלקים
  5. גלגלו כל חלק לגליל בקוטר של כ-5 ס"מ
  6. עטפו בנייר אפייה או ניילון נצמד וקררו למשך הלילה עד שהבצק מתקשה (הערה: הבצק גם ניתן להקפאה)
  7. חממו תנור ל-175 מעלות ורפדו 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
  8. חתכו את גלילי הבצק לפרוסות בעובי 5 ס"מ וסדרו אותן בתבניות המרופדות
  9. אפו למשך 10-13 דקות, עד להשחמה קלה
  10. הניחו לעוגיות התקרר לחלוטין, ואז בעזרת מסננת קטנה פזרו שכבה דקה של אבקת סוכר על פני העוגיות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *