חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טארט טאטן אגסים ותבלינים

סיפרנו על ההבדל בין פאי לטארט טאטן כאן ||| הפעם מתכון להכנה פשוטה אבל עם תוצאה שתפתיעה גם אתכם כמו גם את האורחים ||| מאפה צרפתי שיפאר כל שולחן אירוח ויעניק לכם תשבחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט טאטן אגסים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 22 ס"מ)

לבצק פריך

למלית

  • 8 אגסים
  • 200 גרם סוכר
  • 60 גרם חמאה
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1 כוכב אניס
  • ½ כפית הל טחון

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר וחמאה ומוסיפים את הביצים בהדרגה
  2. מוסיפים את הקמח וגרידת התפוז ומערבבים עד קבלת בצק מפורר
  3. עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח ½ שעה במקרר
  4. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  5. הכנת מלית האגסים: מחממים במחבת או סיר, על להבה בינונית את הסוכר, חמאה, וניל, אניס והל, תוך כדי בחישה, עד להמסת הסוכר
  6. מבשלים מספר דקות נוספות עד לקבלת קרמל ומסירים מהלהבה
  7. מוציאים את כוכב האניס
  8. מרוקנים את המקל וניל ע"י שמגרדים ומרוקנים את התרמיל ומסלקים את התרמיל
  9. קולפים את האנסים, חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה והגרעינים
  10. הרכבת הטארט: משטחים את קרמל הסוכר בתבנית העגולה
  11. מסדרים את רבעי האגסים במעגל בצורה צפופה על שכבת הקרמל כאשר הצד החתוך כלפי מטה, עד שהתבנית מכוסה באגסים
  12. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ
  13. פורשים את עלה הבצק על האגסים
  14. מצמידים את קצות הבצק לשולי התבנית
  15. אופים 40 דקות, עד שהבצק זהוב
  16. מוציאים מהתנור ומצננים מעט
  17. הופכים  את הטארט בזהירות לצלחת הגשה
  18. משחררים מהתבנית ומגישים חם לצד כף גלידה וניל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit   צרפתית

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *