סיפרנו על ההבדל בין פאי לטארט טאטן כאן ||| הפעם מתכון להכנה פשוטה אבל עם תוצאה שתפתיעה גם אתכם כמו גם את האורחים ||| מאפה צרפתי שיפאר כל שולחן אירוח ויעניק לכם תשבחות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 22 ס"מ)
לבצק פריך
למלית
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר וחמאה ומוסיפים את הביצים בהדרגה
- מוסיפים את הקמח וגרידת התפוז ומערבבים עד קבלת בצק מפורר
- עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח ½ שעה במקרר
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- הכנת מלית האגסים: מחממים במחבת או סיר, על להבה בינונית את הסוכר, חמאה, וניל, אניס והל, תוך כדי בחישה, עד להמסת הסוכר
- מבשלים מספר דקות נוספות עד לקבלת קרמל ומסירים מהלהבה
- מוציאים את כוכב האניס
- מרוקנים את המקל וניל ע"י שמגרדים ומרוקנים את התרמיל ומסלקים את התרמיל
- קולפים את האנסים, חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה והגרעינים
- הרכבת הטארט: משטחים את קרמל הסוכר בתבנית העגולה
- מסדרים את רבעי האגסים במעגל בצורה צפופה על שכבת הקרמל כאשר הצד החתוך כלפי מטה, עד שהתבנית מכוסה באגסים
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי ½ ס"מ
- פורשים את עלה הבצק על האגסים
- מצמידים את קצות הבצק לשולי התבנית
- אופים 40 דקות, עד שהבצק זהוב
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט
- הופכים את הטארט בזהירות לצלחת הגשה
- משחררים מהתבנית ומגישים חם לצד כף גלידה וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit צרפתית
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…