מתכון: פרחי כרובית אפויים עם טחינה

פרחי כרובית אפויים בציפוי טחינה הוא מנה עשירה בטעמים ובמרקמים, המשלבת פריכות וטעם אגוזי עמוק ||| פרחי הכרובית עוברים קלייה קלה שמעניקה להם גוון שזוף וטעם מעושן עדין, לצד מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים ||| פרחי הכרובית נעטפים בשכבה של טחינה, שמוסיפה עושר קרמי וניחוח אגוזי עמוק ||| מנה פשוטה להכנה וגם עשירה מבחינה תזונתית, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית לארוחות בריאות ומשביעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כרובית בציפוי טחינה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8-6 מנות)

לרוטב הטחינה

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  2. מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה
  3. מפזרים את הפלפל ירוק ושום ויוצקים עליהם שמן זית
  4. בוזקים מלח ופלפל, מערבבים היטב ומפזרים באופן אחיד בתבנית
  5. אופים במשך 25-20 דקות. טיפ: מערבבים מדי פעם את פרחי הכרובית כדי שיספגו טעמים, יתרככו וישחימו קלות
  6. הכנת רוטב הטחינה: בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ לימון ומים (מתחילים עם כוס אחת ומוסיפים אם יש צורך) לקבלת בלילה אחידה
  7. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ויוצקים הכול על פרחי הכרובית האפויים
  8. מפזרים מעט סומק (אם אוהבים), ומחזירים לתנור לאפייה סופית למשך 7-5 דקות
  9. מוציאים מהתנור
  10. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *