פרחי כרובית אפויים בציפוי טחינה הוא מנה עשירה בטעמים ובמרקמים, המשלבת פריכות וטעם אגוזי עמוק ||| פרחי הכרובית עוברים קלייה קלה שמעניקה להם גוון שזוף וטעם מעושן עדין, לצד מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים ||| פרחי הכרובית נעטפים בשכבה של טחינה, שמוסיפה עושר קרמי וניחוח אגוזי עמוק ||| מנה פשוטה להכנה וגם עשירה מבחינה תזונתית, מה שהופך אותה לבחירה פופולרית לארוחות בריאות ומשביעות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-6 מנות)
- 1 כרובית מפורקת לפרחים קטנים ובינוניים
- 4 כפות שמן זית
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פִּלְפֵּל
- שדרוג: סומק
לרוטב הטחינה
להגשה
- ⅓ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית אפייה
- מפזרים את הפלפל ירוק ושום ויוצקים עליהם שמן זית
- בוזקים מלח ופלפל, מערבבים היטב ומפזרים באופן אחיד בתבנית
- אופים במשך 25-20 דקות. טיפ: מערבבים מדי פעם את פרחי הכרובית כדי שיספגו טעמים, יתרככו וישחימו קלות
- הכנת רוטב הטחינה: בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית, מיץ לימון ומים (מתחילים עם כוס אחת ומוסיפים אם יש צורך) לקבלת בלילה אחידה
- מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ויוצקים הכול על פרחי הכרובית האפויים
- מפזרים מעט סומק (אם אוהבים), ומחזירים לתנור לאפייה סופית למשך 7-5 דקות
- מוציאים מהתנור
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…