כרובית היא ירק אהוב על רבים וזמין רוב ימות השנה ||| סלט כרובית ותפוזים הוא שילוב מרענן ויצירתי של טעמים ומרקמים ||| מפגש בין פירות הדר עסיסיים לפריכות של הכרובית מציע ניגודיות מפתיעה גם בין החמיצות והמתיקות של התפוזים לבין הטעם העדין והמרקם הקשיח של הכרובית ||| לסלט זה יש רוטב קליל על בסיס שמן זית ועוד והתוצאה היא סלט צבעוני, מזין ומלא ויטמינים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 כרובית בינוניות ונקיות
לטיגון
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית סומק
- ⅓ כוס מיץ תפוזים טרי
- 1 כף דבש
- 2 כפות לימון כבוש
- 1 שן שום כתוש
- 1 כף טרגון קצוץ
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- 3 תפוזים קלופים ומפולטים
- 1 כוס עלי ראשד رشاد (רק התפרחות) או גַּרְגֵּר הנחלים
- ½ כוס שקדים מקורמלים שבורים גס
שלבי הכנה
- הכנת הרוטב: בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב
- מכינים את הסלט: בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק
- מפרקים את הכרוביות לפרחים קטנים ומטגנים בשמן עד להזהבה
- מסננים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
- הרכבת המנה: מסדרים את הכרוביות המטוגנות בצלחת הגשה גדולה
- מניחים ביניהן את פלחי התפוזים ויוצקים את הרוטב
- מפזרים מעל את עלי הראשד והשקדים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…