עוגה המבוססת על טופו עשיר בחלבון ומהווה אלטרנטיבה טבעונית, מזינה ודלת שומן לעוגת גבינה מסורתית ||| עוגה מושלמת לצמחונים, טבעונים, צליאקים ונמנעים מגלוטן או חובבי קינוחים שמחפשים מתכון קל, בריא וגם טעים ||| יפאר כל שולחן חגיגי מבלי שיהיה צורך לתשאל את האורחים על העדפותיהם הקולינריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבסיס
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 כפות סוכר קוקוס (או ממתיק אחר)
למילוי
- 400 גרם טופו משי רך
- ½ כוס חלב סויה
- ⅓ כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפות גרידת קליפת לימון
- ½ כוס סירופ מייפל
- ¼ כוס קמח תירס
- ½ כפית תמצית וניל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הבסיס לקבלת תערובת אחידה
- משטחים את תערובת הבסיס על תחתית תבנית האפייה המרופדת
- אופים 10-12 דקות, עד להזהבה קלה של הבסיס
- הכנת המילוי: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) טוחנים את כל מצרכי המילוי יחד לקבלת תערובת חלקה
- יוצקים את תערובת המילוי שהתקבלה על הבסיס האפוי
- אופים כ-30 דקות בתנור, עד להתייצבות העוגה
- להכניס למקרר ללילה או לפחות 6-8 שעות, להתייצבות לפני ההגשה
הגשה
להגיש פרוסה לצד כדור גלידת וניל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…