עוגת טורט גבוהה שמכינים בסיר פלא עם תוספות של טעם לימון ושקדים ||| טורט בעל גוון בהיר וניחוח לימוני שכיף להגיש לצד כוס תה חם או לימונדה צוננת ||| עוגה שלכאורה פשוטה אבל מפתיעה בטעמה ובעושר החוויה שבאכילת העוגה הזו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (מומלץ בסיר פלא)
- 6 ביצים L מופרדות (6 חלמונים ו- 6 חלבונים לחוד)
- 1 כוס קמח
- ½ כוס קמח שקדים
- ½1 כוסות סוכר
- 10 גרם סוכר וניל
- 1 לימון בהיר גדול, גרידת הקליפה
- 3-4 כפות מלאות מיץ לימון
לעיטור
שלבי הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים במהירות גבוהה את חלבוני הביצים
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר וסוכר וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים בהדרגה את חלמוני הביצים וממשיכים להקציף מספר דקות, עד לקבלת קצף תפוח בגוון לימוני
- מבליעים את גרידת הלימון בקצף בתנועות קיפול עדינות, ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקמח, קמח שקדים ומיץ לימון עד לקבלת תערובת בצק אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית סיר פלא
- מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים היטב
- שדרוג: פזרו את פרוסות השקדים על פני העוגה
- מכניסים לתנור ואופים כ- 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש
- מוציאים מהתנור ומצננים היטב
- מחלצים את העוגה מהתבנית, ואם רוצים, בוזקים מעט אבקת סוכר מעל הכל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…