מתכון: אטריות לו מיין Lo Mein Noodles

אטריות Lo Mein הן מרכיב עיקרי במטבח הסיני הקנטונזי, הנפוץ בדרום סין ||| המונח לו מיין מתורגם לאטריות זרוקות בקנטונזית, המציין את שיטת הבישול של זריקת האטריות המבושלות עם מגוון מצרכים ותבלינים כיד הדמיון ||| המרכיבים הנפוצים ב-Lo Mein כוללים ירקות כמו גזר, פִּלְפֵּל, ברוקולי ואפונת שלג, כמו גם חלבונים כמו עוף, בקר, חזיר, שרימפס או טופו ||| הרוטב מורכב בדרך כלל מרוטב סויה, רוטב צדפות, שיני שום, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ולפעמים שמן שומשום, מה שמעניק למנה את הטעם המלוח והמעט מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אטריות Lo Mein (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שדרוג

שלבי הכנה

  1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות
  2. מבשלים את הספגטי במים רותחים, תוך ערבוב מדי פעם כ- 12 דקות, עד שהוא אל-דנטה – רך אך יציב לביס
  3. מסננים את הספגטי ואז שוטפים במים קרים להתקררות
  4. בקערה, טורפים יחד רוטב סויה, רוטב טריאקי, דבש וג'ינג'ר
  5. מחממים שמן במחבת גדולה או בווק על להבה גבוהה
  6. מטגנים במחבת את הסלרי, גזר, בצל ובצל ירוק 5-7 דקות תוך ערבוב תמידי, עד שהם רכים מעט
  7. מוסיפים למחבת את הספגטי ורוטב הסויה ומבשלים, תוך ערבוב תכוף כ- 5 דקות, עד שהמנה חמה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה