אטריות Lo Mein הן מרכיב עיקרי במטבח הסיני הקנטונזי, הנפוץ בדרום סין ||| המונח לו מיין מתורגם לאטריות זרוקות בקנטונזית, המציין את שיטת הבישול של זריקת האטריות המבושלות עם מגוון מצרכים ותבלינים כיד הדמיון ||| המרכיבים הנפוצים ב-Lo Mein כוללים ירקות כמו גזר, פִּלְפֵּל, ברוקולי ואפונת שלג, כמו גם חלבונים כמו עוף, בקר, חזיר, שרימפס או טופו ||| הרוטב מורכב בדרך כלל מרוטב סויה, רוטב צדפות, שיני שום, זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) ולפעמים שמן שומשום, מה שמעניק למנה את הטעם המלוח והמעט מתוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם ספגטי
- 3 כפות רוטב סויה דל נתרן
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות דבש
- ¼ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- 2 כפות שמן צמחי
- 3 גבעולי סלרי, פרוסים
- 2 גזר גדול, חתוכים לגפרורים גדולים
- ½ בצל, פרוס דק
- 2 בצלים ירוקים, פרוסים
שדרוג
- ½ פִּלְפֵּל ירוק
- ½ כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- חופן שבבי בוטנים
- 2 שיני שום כתוש – להוסיף בדקה האחרונה של שלב 7
שלבי הכנה
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות
- מבשלים את הספגטי במים רותחים, תוך ערבוב מדי פעם כ- 12 דקות, עד שהוא אל-דנטה – רך אך יציב לביס
- מסננים את הספגטי ואז שוטפים במים קרים להתקררות
- בקערה, טורפים יחד רוטב סויה, רוטב טריאקי, דבש וג'ינג'ר
- מחממים שמן במחבת גדולה או בווק על להבה גבוהה
- מטגנים במחבת את הסלרי, גזר, בצל ובצל ירוק 5-7 דקות תוך ערבוב תמידי, עד שהם רכים מעט
- מוסיפים למחבת את הספגטי ורוטב הסויה ומבשלים, תוך ערבוב תכוף כ- 5 דקות, עד שהמנה חמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…