חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת תפוחי עץ יהודית Jewish apple cake

עוגה עמוסה בתפוחי עץ, אבל העוגה שמקיפה את הפרי קלילה ואוורירית ||| כשהעוגה תצא מהתנור יהיה לה קרום פריך מלמעלה. הכרום מתרכך ככל שהעוגה יושבת יותר זמן ||| עוגת תפוחי העץ הפשוטה והטעימה הזו היא הפינוק המושלם לכל חג או מועד ||| עוגה שהיא פרווה ולכן נהדרת לנמנעים מלקטוז ולכל ארוחה, כי היא פרווה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת תפוחים (צילום ברק מעוז)

מצרכים

לפיזור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות ומשמנים ומרפדים בנייר אפייה, תבנית קפיצית 22
  2. קולפים ומגרענים את תפוחי העץ, וחותכים את התפוחים לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
  3. שמים את חתיכות התפוחים בקערה עם מיץ הלימון
  4. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הביצים וסוכר 3-4 דקות, עד שמקבלים מקצפת אוורירית והכפלת הנפח. מוסיפים את התמצית וניל ומקציפים עוד דקה
  5. מנפים לתוך קציפת הביצים מחצית מהקמח ומלח, ומקפלים את המצרכים היבשים לתוך הבלילה
  6. מנפים פנימה את יתרת הקמח ומלח, ומקפלים אותם פנימה עד שהם פשוט נטמעים. הערה: יש להקפיד לקפל בעדינות את המצרכים היבשים ולא לערבב יתר על המידה את הבלילה
  7. שופכים את חתיכות תפוחי העץ לשכבה אחידה בתבנית האפייה. הערה: את יתרת מיץ הלימון אפשר לצרף לבלילת הבצק (או לוותר ולשפוך. תפקיד הלימון בעיקר למנוע מהשחרת התפוחים)
  8. יוצקים את הבלילה על התפוחים בתבנית האפייה. אם יש צורך, השתמשו במרית או בכף כדי להחליק את הבלילה מלמעלה כך שתכסה את התפוחים בצורה אחידה
  9. אופים 45-50 דקות עד להזהבה ויציבות מלמעלה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי
  10. מניחים לעוגה להתקרר לפחות שעה לפני ההגשה

הגשה

לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר. אפשר להכין את העוגה יום מראש ולאחסן, מכוסה, בטמפרטורת החדר, הקרום יתרכך כשהיא יושבת (עדיף במקרר).

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

7 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *