עוגה עמוסה בתפוחי עץ, אבל העוגה שמקיפה את הפרי קלילה ואוורירית ||| כשהעוגה תצא מהתנור יהיה לה קרום פריך מלמעלה. הכרום מתרכך ככל שהעוגה יושבת יותר זמן ||| עוגת תפוחי העץ הפשוטה והטעימה הזו היא הפינוק המושלם לכל חג או מועד ||| עוגה שהיא פרווה ולכן נהדרת לנמנעים מלקטוז ולכל ארוחה, כי היא פרווה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3-4 (700 גרם) תפוח-עץ בינוני (זן גרני סמית או דומה)
- 1/2 לימון מיץ בלבד
- 3 ביצים XL
- 1 כוס (220 גרם) סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- ¼ כפית מלח
- 130 גרם קמח
לפיזור
- אבקת סוכר, לפי הצורך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות ומשמנים ומרפדים בנייר אפייה, תבנית קפיצית 22
- קולפים ומגרענים את תפוחי העץ, וחותכים את התפוחים לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
- שמים את חתיכות התפוחים בקערה עם מיץ הלימון
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הביצים וסוכר 3-4 דקות, עד שמקבלים מקצפת אוורירית והכפלת הנפח. מוסיפים את התמצית וניל ומקציפים עוד דקה
- מנפים לתוך קציפת הביצים מחצית מהקמח ומלח, ומקפלים את המצרכים היבשים לתוך הבלילה
- מנפים פנימה את יתרת הקמח ומלח, ומקפלים אותם פנימה עד שהם פשוט נטמעים. הערה: יש להקפיד לקפל בעדינות את המצרכים היבשים ולא לערבב יתר על המידה את הבלילה
- שופכים את חתיכות תפוחי העץ לשכבה אחידה בתבנית האפייה. הערה: את יתרת מיץ הלימון אפשר לצרף לבלילת הבצק (או לוותר ולשפוך. תפקיד הלימון בעיקר למנוע מהשחרת התפוחים)
- יוצקים את הבלילה על התפוחים בתבנית האפייה. אם יש צורך, השתמשו במרית או בכף כדי להחליק את הבלילה מלמעלה כך שתכסה את התפוחים בצורה אחידה
- אופים 45-50 דקות עד להזהבה ויציבות מלמעלה, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא נקי
- מניחים לעוגה להתקרר לפחות שעה לפני ההגשה
הגשה
לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר. אפשר להכין את העוגה יום מראש ולאחסן, מכוסה, בטמפרטורת החדר, הקרום יתרכך כשהיא יושבת (עדיף במקרר).
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
7 תגובות
כמה זה 130 גרם קמח, חצי כוס?
בסוף המתכון יש קישור להמרת מידות. יש מתכונים שהם בכוסות ויש שהם במשקל.
http://www.danybar.co.il/converting-size-weight-and-more-in-baking/
כאשר מוסיפים את התפוחים לבלילה אז צריך גם לשפוך עם המיץ מחצי הלימון?
ראי פירוט בשלב 7 למעלה
לא צריך אבקת אפיה????
זה המתכון המדוייק
אוכל נהדר!!!