עוגיות סמואה קלאסיות בצורת בר אבל עם כל הטעם של המקור ||| בנות תנועת הצופים בארה"ב החליטו לאחרונה לשנות את שם החטיף למען התקינות הפוליטית עקב השם סמואה ||| מעתה מכנים את החטיף קרמל דה-לייטס Caramel-deLites ||| לא משנה איך תקראו לחטיף, בטוח שתתענגו עליו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 יחידות)
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כף עמילן תירס
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס חמאה, מרוככת
- ¼ כוס סוכר לבן
- ¼ כוס סוכר חום
- 1 בחלמון ביצה L
- 1 כפית תמצית וניל
- 400 גרם ריבת חלב Dulce de Leche
- 3 כפות חלב
- 400 גרם שבבי קוקוס ממותק
- 350 גרם שוֹקוֹלד צ'יפס חצי מתוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- מרפדים תבנית אפייה 33X24 ס"מ בנייר כסף כך שנייר הכסף גולש לקצוות
- משמנים את נייר הכסף בתרסיס שמן או עם מברשת
- בקערה קטנה מערבבים את הקמח, עמילן תירס, אבקת אפייה ומלח
- בקערת מיקסר על מהירות בינונית מקציפים חמאה במשך 30 שניות
- מוסיפים לקערת המיקסר את שני הסוכרים ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת גוון בהיר ומרקם תפוח ואוורירי
- טורפים פנימה את חלמון הביצה ותמצית וניל
- מקציפים פנימה את תערובת הקמח עד קבלת תערובת פירורית
- מהדקים את הבצק על תחתית התבנית המרופדת ומשומנת
- אופים את הבצק בתנור שחומם מראש 10-12 דקות, עד שהשוליים חומים בהירים
- בינתיים מערבבים בקערה בינונית את ריבת החלב עם החלב
- מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס
- מפזרים 3/4 מהשוקולד צ'יפס על הבצק האפוי בעודו חם
- מניחים 5 דקות עד שהשוקולד צ'יפס נמס
- מורחים את השוקולד המומס על הבצק לשכבה אחידה
- מורחים בזהירות את תערובת הקוקוס על שכבת השוקולד
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 10 דקות
- מצננים בתבנית על רשת
- מכניסים למיקרוגל את שאריות השוקולד צ'יפס בקערה קטנה למשך 30-45 שניות, תוך ערבוב פעם אחת באמצע החימום, עד להמסה ומרקם חלק
- מטפטפים את השוקולד המומס על תערובת הקוקוס
- מצננים את המאפה כשהוא מכוסה במשך כשעה, עד להתייצבות
- בעזרת נייר כסף, מרימים החוצה נתחים לא חתוכים ואז חותכים לברים
- הערה: אפשר לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים או בהקפאה עד 3 חודשים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite