מתכון: חטיפי עוגיות סמואה Samoa Cookie Bars

עוגיות סמואה קלאסיות בצורת בר אבל עם כל הטעם של המקור ||| בנות תנועת הצופים בארה"ב החליטו לאחרונה לשנות את שם החטיף למען התקינות הפוליטית עקב השם סמואה ||| מעתה מכנים את החטיף קרמל דה-לייטס Caramel-deLites ||| לא משנה איך תקראו לחטיף, בטוח שתתענגו עליו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חטיפי עוגיות סמואה או קרמל דה-לייטס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (24 יחידות)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  2. מרפדים תבנית אפייה 33X24 ס"מ בנייר כסף כך שנייר הכסף גולש לקצוות
  3. משמנים את נייר הכסף בתרסיס שמן או עם מברשת
  4. בקערה קטנה מערבבים את הקמח, עמילן תירס, אבקת אפייה ומלח
  5. בקערת מיקסר על מהירות בינונית מקציפים חמאה במשך 30 שניות
  6. מוסיפים לקערת המיקסר את שני הסוכרים ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד קבלת גוון בהיר ומרקם תפוח ואוורירי
  7. טורפים פנימה את חלמון הביצה ותמצית וניל
  8. מקציפים פנימה את תערובת הקמח עד קבלת תערובת פירורית
  9. מהדקים את הבצק על תחתית התבנית המרופדת ומשומנת
  10. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש 10-12 דקות, עד שהשוליים חומים בהירים
  11. בינתיים מערבבים בקערה בינונית את ריבת החלב עם החלב
  12. מערבבים פנימה את פתיתי הקוקוס
  13. מפזרים 3/4 מהשוקולד צ'יפס על הבצק האפוי בעודו חם
  14. מניחים 5 דקות עד שהשוקולד צ'יפס נמס
  15. מורחים את השוקולד המומס על הבצק לשכבה אחידה
  16. מורחים בזהירות את תערובת הקוקוס על שכבת השוקולד
  17. מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 10 דקות
  18. מצננים בתבנית על רשת
  19. מכניסים למיקרוגל את שאריות השוקולד צ'יפס בקערה קטנה למשך 30-45 שניות, תוך ערבוב פעם אחת באמצע החימום, עד להמסה ומרקם חלק
  20. מטפטפים את השוקולד המומס על תערובת הקוקוס
  21. מצננים את המאפה כשהוא מכוסה במשך כשעה, עד להתייצבות
  22. בעזרת נייר כסף, מרימים החוצה נתחים לא חתוכים ואז חותכים לברים
  23. הערה: אפשר לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים או בהקפאה עד 3 חודשים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *