חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים ברוטב מרוקאי

יפה תורגמן Yaffa Turgeman משתפת אותנו במתכון למנה עשירה מאוד ואטרקטיבית ותמיד מתקבלת בקריאות התרגשות על ידי האורחים ||| יפה, ילידת ישראל שהיגרה לקולורדו לפני שנים רבות, בעלת בלוג האוכל Sephardic Flavors וערוץ בישול בשפה האנגלית ||| בלוג האוכל של יפה מייצג את המטבח היהודי הים תיכוני עם מתכונים וידע ממדינות אגן הים התיכון ||| יפה תורגמן מגדירה את עצמה שף אותנטי, שמשמרת את טכניקת האוכל שגדלה איתה בהיותה בת למשפחה יהודית מרוקאית משני הצדדים ||| ספרה של תורגמן שפורסם באנגלית – בלבוסטה ספרדית: חולקת אוצרות בטוב טעם Sephardic Balabusta: Shares Tasteful Treasures ניתן לרכישת בקישור… ובקרוב הספר בעברית באתר בוקפוד… ||| לדברי יפה, ספר הבישול נכתב כדי לשמר את האוכל המיוחד שהאימהות והסבתות שלנו פינקו אותנו בו ||| יפה תורגמן מדגישה שהספר נועד לגשר בין אשכנזים וספרדים בארץ ובארה"ב, ומכאן גם שמו בלבוסטה (עקרת בית באידיש) ספרדית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים ברוטב מרוקאי (צילום ענבר ברנר)

מצרכים

לרוטב

שלבי הכנה

  1. בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב ומניחים בצד למשך 30 דקות
  2. בסיר (אפשר גם סיר לחץ) מבשלים את הסלק כשהוא שלם. הערה: אם מבשלים את הסלק חתוך, הוא יאבד מהצבע היפה שלו
  3. מצננים את הסלק, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות
  4. מסדרים את פרוסות הסלק על קערת הגשה גדולה ושטוחה
  5. על כל פרוסת סלק, מניחים מעט גבינה פטה
  6. על הגבינה מניחים חצי עגבנית שרי
  7. מזלפים  את הרוטב מעל הכול ומכניסים למקרר עד להגשה

טיפ: אפשר להחליף את הגבינה בפרוסה דקה של ביצה קשה.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *