יפה תורגמן Yaffa Turgeman משתפת אותנו במתכון למנה עשירה מאוד ואטרקטיבית ותמיד מתקבלת בקריאות התרגשות על ידי האורחים ||| יפה, ילידת ישראל שהיגרה לקולורדו לפני שנים רבות, בעלת בלוג האוכל Sephardic Flavors וערוץ בישול בשפה האנגלית ||| בלוג האוכל של יפה מייצג את המטבח היהודי הים תיכוני עם מתכונים וידע ממדינות אגן הים התיכון ||| יפה תורגמן מגדירה את עצמה שף אותנטי, שמשמרת את טכניקת האוכל שגדלה איתה בהיותה בת למשפחה יהודית מרוקאית משני הצדדים ||| ספרה של תורגמן שפורסם באנגלית – בלבוסטה ספרדית: חולקת אוצרות בטוב טעם Sephardic Balabusta: Shares Tasteful Treasures ניתן לרכישת בקישור… ובקרוב הספר בעברית באתר בוקפוד… ||| לדברי יפה, ספר הבישול נכתב כדי לשמר את האוכל המיוחד שהאימהות והסבתות שלנו פינקו אותנו בו ||| יפה תורגמן מדגישה שהספר נועד לגשר בין אשכנזים וספרדים בארץ ובארה"ב, ומכאן גם שמו בלבוסטה (עקרת בית באידיש) ספרדית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 3 סלק טרי
- 1 כוס גבינת פטה
- ¼ כוס עגבניות שרי חצויות לחצאים
לרוטב
- ¼ כוס עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה טריה
- ½1 כפיות כַּמּוֹן טחון
- ½1 כוס שברי אגוזים
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פִּלְפֵּל לבן
- ⅓ כוס חומץ בלסמי לבן
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב ומניחים בצד למשך 30 דקות
- בסיר (אפשר גם סיר לחץ) מבשלים את הסלק כשהוא שלם. הערה: אם מבשלים את הסלק חתוך, הוא יאבד מהצבע היפה שלו
- מצננים את הסלק, מקלפים ופורסים לפרוסות דקות
- מסדרים את פרוסות הסלק על קערת הגשה גדולה ושטוחה
- על כל פרוסת סלק, מניחים מעט גבינה פטה
- על הגבינה מניחים חצי עגבנית שרי
- מזלפים את הרוטב מעל הכול ומכניסים למקרר עד להגשה
טיפ: אפשר להחליף את הגבינה בפרוסה דקה של ביצה קשה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…