חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ממרח חומוס

יפה תורגמן Yaffa Turgeman משתפת אותנו במתכון טעים שזכה במקום ראשון בקולורדו כשהיתה לה מסעדה בשנת 2015 ||| יפה תורגמן, ילידת ישראל שהיגרה לקולורדו לפני שנים רבות, בעלת בלוג אוכל מוכר וערוץ בישול בשפה האנגלית Sephardic Flavors ||| בלוג האוכל של יפה מייצג את המטבח היהודי הים תיכוני עם מתכונים ומידע מ-18 המדינות המקיפות את הים התיכון ||| יפה תורגמן מגדירה את עצמה שף אותנטי, שמשמרת את טכניקת האוכל שגדלה איתה בהיותה בת למשפחה יהודית מרוקאית משני הצדדים ||| ספרה של תורגמן שפורסם באנגלית – בלבוסטה ספרדית: חולקת אוצרות בטוב טעם Sephardic Balabusta: Shares Tasteful Treasures ניתן לרכישת בקישור… ובקרוב הספר בעברית באתר בוקפוד… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חומוס (צילום ענבר ברנר)

מצרכים

לממרח החומוס

לקישוט במרכז הצלחת

שלבי הכנה

  1. בסיר רחב עם מים וסודה לשתייה, משרים את גרגרי החומוס היבש למשך הלילה
  2. בבוקר שופכים את המים מהסיר וממלאים מים מחדש לגובה מעט מעל מפלס הגרגרים
  3. מבשלים כ-6 שעות או עד שהחומוס מתרכך וניתן למעוך אותו בקלות באצבעות
  4. להכניס את כל החומרים
  5. במְעַבד מזון מערבבים את כל מצרכי ממרח החומוס במשך 3 דקות
  6. פותחים את מכסה מעבד המזון ומגרדים פנימה את החומוס שעל דפנות המעבד
  7. חוזרים להפעיל את מעבד המזון 6-7 דקות נוספות
  8. טועמים ומתקנים תיבול על פי הטעם שאוהבים
  9. מעבירים את ממרח החומוס לקערת הגשה גדולה ושטוחה, ומשטחים את הממרח לעיגול יפה עם חור עגול קטן במרכז
  10. מטפטפים שמן זית ומקשטים עם שאר המצרכים לקישוט

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *