יפה תורגמן Yaffa Turgeman משתפת אותנו במתכון טעים שזכה במקום ראשון בקולורדו כשהיתה לה מסעדה בשנת 2015 ||| יפה תורגמן, ילידת ישראל שהיגרה לקולורדו לפני שנים רבות, בעלת בלוג אוכל מוכר וערוץ בישול בשפה האנגלית Sephardic Flavors ||| בלוג האוכל של יפה מייצג את המטבח היהודי הים תיכוני עם מתכונים ומידע מ-18 המדינות המקיפות את הים התיכון ||| יפה תורגמן מגדירה את עצמה שף אותנטי, שמשמרת את טכניקת האוכל שגדלה איתה בהיותה בת למשפחה יהודית מרוקאית משני הצדדים ||| ספרה של תורגמן שפורסם באנגלית – בלבוסטה ספרדית: חולקת אוצרות בטוב טעם Sephardic Balabusta: Shares Tasteful Treasures ניתן לרכישת בקישור… ובקרוב הספר בעברית באתר בוקפוד… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
לממרח החומוס
- ⅔2 כוסות גרגרי חומוס יבש
- ¼1 כפיות סודה לשתייה
- 1 שן שום קטנה
- ¾ כפית מלח
- ½ כוס מיץ לימון סחוט
- ½ כפית כַּמּוֹן
- ½ כוס מי קרח
לקישוט במרכז הצלחת
- 1 כף שמן זית
- חריסה
- פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- חופן צנוברים
- חופן גרגרי חומוס שלמים מבושלים
שלבי הכנה
- בסיר רחב עם מים וסודה לשתייה, משרים את גרגרי החומוס היבש למשך הלילה
- בבוקר שופכים את המים מהסיר וממלאים מים מחדש לגובה מעט מעל מפלס הגרגרים
- מבשלים כ-6 שעות או עד שהחומוס מתרכך וניתן למעוך אותו בקלות באצבעות
- להכניס את כל החומרים
- במְעַבד מזון מערבבים את כל מצרכי ממרח החומוס במשך 3 דקות
- פותחים את מכסה מעבד המזון ומגרדים פנימה את החומוס שעל דפנות המעבד
- חוזרים להפעיל את מעבד המזון 6-7 דקות נוספות
- טועמים ומתקנים תיבול על פי הטעם שאוהבים
- מעבירים את ממרח החומוס לקערת הגשה גדולה ושטוחה, ומשטחים את הממרח לעיגול יפה עם חור עגול קטן במרכז
- מטפטפים שמן זית ומקשטים עם שאר המצרכים לקישוט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…