לכבוד חג הדלעת הוא חג ההודיה שעליו סיפרנו בעבר ||| מתכון פשוט אבל מדהים למנת בריאות כתומה שתשביעה כמנה לבד אבל גם ניתן לאכול אותה כתוספת לארוחה ||| דלעת היא ירק בריא שאפשר לשלב בשלל גרסאות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1/2 דלורית או 2 דלעת ערמונים או 2 כוסות של קוביות דלעת קלופות.
- 1 כפית שמן קוקוס או שמן זית
- קורט מלח (לא חובה)
- קורט קינמון (לא חובה)
- 1 כפית סירופ מייפל, או 2 משמש מיובש חתוכים לקוביות קטנות
אופן הכנה
- אופים את הדלעת שבחרנו עד שמזלג ננעץ בקלות והירק רך מאד בתוכו
- מקלפים את הדלעת האפויה
- מעבירים הדלעת לקערה ללא הנוזלים
- מועכים את הדלעת עם מועך לפירה לקבלת פירה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב
- טיפ: אם הפירה יבש מידי אפשר להוסיף מהנוזלים של הדלעת שניגרו לתבנית האפיה
- ממתינים 5-10 דקות לשילוב הטעמים
הגשה
אוכלים As Is אבל אפשר להוסיף לאורז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון