האורז הוא מרכיב מרכזי בארוחות חג רבות, וניתן לשדרג אותו עם תוספות מיוחדות שיתאימו לאווירת ראש השנה ||| משק ויילר מציע מתכון בו האורז מקבל טוויסט חגיגי עם תוספת של גרגירי רימונים מתוקים-חמצמצים, שמסמלים שפע וברכה ||| שילוב של רימונים, טופו ואורז במתכון הזה יוצר מנה חגיגית שמתאימה במיוחד לאורחי החג הטבעונים, אך גם תשמח את הקרניבורים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס אורז בסמטי (או אורז מלא או אורז פרא)
- 200 גרם טופו מוצק, חתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס גרגירי רימונים טריים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן או סירופ מייפל טבעי
- 2 כפות שמן זית
- ¼ כוס שקדים פרוסים קלויים
- ¼ כוס בצל ירוק קצוץ (חלק ירוק בלבד)
- מלח
- פִּלְפֵּל
- ½ כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית קִנָּמוֹן
שדרוג
- ¼ כפית אגוז מוסקט
שלבי הכנה
- מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן, עד שהוא מוכן ותפוח
- מסננים את האורז ומניחים בצד
- במחבת עם כף שמן מחממים ומטגנים את קוביות הטופו עד שהן מזהיבות מכל הצדדים
- מוסיפים רוטב סויה, סילאן, כמון, קינמון ואגוז מוסקט ומערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות, עד שהטופו סופג את הטעמים
- בקערה גדולה מערבבים את האורז המבושל עם הטופו המתובל
- מוסיפים את גרגירי הרימונים, שקדים פרוסים ובצל ירוק ומערבבים
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות
הגשה
לפזר גרגירי רימונים ושקדים פרוסים לקישוט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…