סְכינָה היא החמין של יהדות מרוקו והמתכון עשיר בתיבול וטעמים של המטבח היהודי המרוקאי ||| כתבנו וסיפרנו את סיפורו של החמין או הטשולנט ||| פרסמנו גם מתכונים של טביט וחמין מבית התפוצות ||| הפעם מתכון סְכינָא עשיר למשפחה גדולה שגם צמחונים יכולים ליהנות מהמתכון רק ע"י גריעת הבשר, מבלי לאבד את העושר והחום של החמין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות)
לחיטה
לחמין
- 500 גרם חומוס (משרים ללילה)
- 1 ק"ג בשר מספר 8 (בשר שריר טרי או קפוא ומופשר)
- 6 תפוח-אדמה, קלופים וחתוכים ל- 4-6 קוביות
- 2 בטטה, קלופים וחתוכים ל- 4-6 קוביות
- 4-3 תמרים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 שיני שום, כתוש
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) מתוקה
- 1 כף אבקת מרק
- 1/2 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 8 ביצים L
אופן הכנה
- ערב לפני היום הגדול, משרים את גרגרי החומוס בסיר עם מים
- הכנת החיטה: מכניסים את החיטה לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי
- מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומרתיחים עוד כמה דקות
- מסירים מהכיריים מקררים מעט, ומעבירים את התכולה לשקית קוקי מבלי לחורר אותה
- הכנת החמין: מכניסים את החומוס שהושרה במים כל הלילה, לסיר גדול
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים על להבה גבוהה עד רתיחה
- חותכים את הבשר ל- 3 נתכים גדולים ומוסיפים לסיר הרותח
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטות לסיר
- מוסיפים את קוביות התמרים, שום ותבלינים ומערבבים
- מוסיפים בזהירות את הביצים (שלמות ולא מבושלות, עם הקליפה) מעל בכל ומוסיפים מים עד לכיסוי
- מניחים מעל הכול את שקית הקוקי עם החיטה (משלב 4)
- מבשלים על אש בינונית כשעתיים
- מעבירים לפלטת שבת או לתנור בחום 70 מעלות למשך הלילה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…