ארוחת בוקר טורקית ידועה בשם kahvalti והיא עניין גדול בטורקיה ||| Kahvalti מתרגם ללפני הקפה והוא כולו אוסף של מנות שמשתלבות לכלל ארוחה דשנה של בוקר ||| אחת המנות המרכזיות בכהוולטי היא מנה על בסיס ביצים ועגבניות שנקראת מנמן ||| Menemen היא מנת בוקר מסורתית שמקורה במחוז איזמיר בטורקיה ||| בעוד שבאופן מסורתי מנמן מוגש בארוחת הבוקר, בימינו זה מאכל רב תכליתי שניתן לאכול גם לארוחת צוהריים או ערב ||| היו ויכוחים רבים בקרב הפודיז התורכים בשאלה האם יש לכלול בצל ב-menemen, כאשר במשאל רחב שנערך נמצא שהתוצאה היא חצי עם בצל וחצי אוהבים אותו בלי בצל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים ( 4-6 מנות)
לתבשיל
- 2 עגבניות גדולות
- 8 ביצים XL
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות דקות
- 1 כפית מלח
- 3 שיני שום, כתושות
- 6 פִּלְפֵּל חריף ירוק, ללא הזרעים וחתוכים לקוביות דקות
- 1 כף פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) או ביבר סלקאסי Biber salcasi
- 1 כפית תבלין פלפל חלבי فلفل حلب Halep biberi(או ראס אל חנות)
- 1 כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס טרי
לקישוט
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ¼ צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה טריה, עלים קצוצים גס
שלבי הכנה
- בעזרת החורים הגדולים ביותר בפומפייה, מגרדים את העגבניות לקערה בינונית. הערה: השליכו את כל הקליפה העודפת
- לקערה בינונית נפרדת, שוברים את הביצים ומקציפים אותן במטרפה
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל והמלח ומטגנים 3 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם
- מוסיפים לבצל את השום ואחריו את הפלפלים הירוקים ומטגנים 5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתרככים
- מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים אותם לתוך תערובת הירקות עד לפיזור אחיד
- מוסיפים את העגבניות המגורדות, וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, עד שרוב המיצים מהעגבניות המגורדות התבשלו והתערובת הופכת סמיכה, תוך ערבוב מדי פעם
- יוצקים את הביצים הטרופות למחבת ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת הירקות. מערבבים כ- 5 דקות בעדינות עד שהביצים מתחילות להתמצק
- מסירים מהלהבה. הערה: מכיוון שבתערובת המנמן יש הרבה עגבניות וירקות, המרקם יהיה רטוב יותר מביצים מקושקשות רגילות
- בקערית, מערבבים את שמן הזית והפפריקה ומקשטים את המנמן בזילופים מהשמן המתובל ומפזרים מעל, עלי פטרוזיליה קצוצים מפוזרים מעל. מגישים מיד.
טיפ: שאריות יש לאחסן בכלי אטום במקרר ולאכול תוך יומיים. ניתן לחמם מנמן במיקרוגל או לחמם בעדינות במחבת על אש נמוכה. להגיש עם גבינה מלוחה וסימיט Simit טורקי.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Afiyet olsun
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…