חטיף או תוספת מעולה, קלה להכנה, טעימה, ובריאה יותר מאופציות מטוגנות ||| מדובר בפרוסות או מקלות של זוקיני שמצופים בציפוי פריך ונאפים עד שהם מקבלים צבע זהוב ומרקם קראנצ'י מבחוץ, בזמן שהפנים שלהם נשאר רך ועסיסי ||| תוספת של מעט שמן זית או ריסוס בשמן תעזור לקריספיות ||| כדי לשמור על הקריספיות, עדיף לא לערום את הזוקיני אלא לאפות בשכבה אחת ||| הזוקיני עשיר בוויטמינים ומינרלים ומתחבר בצורה מושלמת עם קמח השקדים המלא בחלבון ושומן טוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 1 זוקיני
- ¼ כוס קמח שקדים
- ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- 1 חלבון ביצה L
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- 1 כפית אבקת שום
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- חוצים את הזוקיני לשניים לאורך. מוציאים את הגרעינים ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ואורך של 4 ס"מ
- בקערה שמים את חלבון הביצה וטורפים לקבלת בלילה אחידה
- בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים עם הפרמז'ן והתבלינים
- טובלים את פרוסות הזוקיני בקערת חלבון הביצה, ולאחר מכן בתערובת הקמח (כמו שמכינים שניצל)
- מניחים את פרוסות הזוקיני המצופות, בתבנית המרופדת
- אופים 25 דקות עד הזהבה וקריספיות
הגשה
לצד מטבל שאוהבים כמו גואקמולי, מטבלי ירקות, יוגורט, רוטב שום, או אפילו מטבל עגבניות ביתי ואפילו ממרח זוקיני-עדשים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…