חגיגה של טעמים עמוקים, ארומטיים ומנחמים ||| מרק קרמי, עשיר וקטיפתי, שבו המתיקות הטבעית של הערמונים משתלבת עם האדמתיות של ירקות השורש – גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או אפילו בטטה ||| הערמונים מעניקים למרק מרקם סמיך וטעם אגוזי עדין, שמשתלב בהרמוניה עם הניחוחות העדינים של עשבי תיבול ותבלינים מחממים ||| אפשר לשדרג עם נגיעה של יין לבן, מעט שמנת או חלב קוקוס שמעשירים את המרק עוד יותר ||| מרק חורפי קלאסי, כזה שמתאים לערב קר, עם לחם כפרי או קרוטונים פריכים בצד ||| מנה שמחממת את הגוף ואת הלב בכל כפית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 400 גרם ערמונים קלויים קלופים
- 1 שורש סלרי (כַּרְפַּס) קלוף וחתוך לקוביות
- 1 שורש פֶּטְרוֹזִילְיָה קלוף וחתוך לקוביות
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 ליטר ציר-ירקות
- 1 כף סילאן
- 3 גבעולי תימין – העלים בלבד
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- מעט אגוז מוסקט מגורד טרי
שלבי הכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ושום כ-8 דקות, או עד להזהבה
- מוסיפים את הערמונים ומטגנים עד שהם סופגים את השמן ואת טעם הירקות
- מוסיפים את ציר הירקות, סילאן, מלח, פלפל, מוסקט ותימין, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהירקות מתרככים
- מרסקים את המרק בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט
- מסננים כך שהמרקם יהיה חלק בלי גושים
- מחזירים את הסיר לרתיחה נוספת ואחרונה
- טועמים ומתקנים תיבול
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…