חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ערמונים וירקות שורש

חגיגה של טעמים עמוקים, ארומטיים ומנחמים ||| מרק קרמי, עשיר וקטיפתי, שבו המתיקות הטבעית של הערמונים משתלבת עם האדמתיות של ירקות השורש – גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או אפילו בטטה ||| הערמונים מעניקים למרק מרקם סמיך וטעם אגוזי עדין, שמשתלב בהרמוניה עם הניחוחות העדינים של עשבי תיבול ותבלינים מחממים ||| אפשר לשדרג עם נגיעה של יין לבן, מעט שמנת או חלב קוקוס שמעשירים את המרק עוד יותר ||| מרק חורפי קלאסי, כזה שמתאים לערב קר, עם לחם כפרי או קרוטונים פריכים בצד ||| מנה שמחממת את הגוף ואת הלב בכל כפית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק ערמונים וירקות שורש (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (8 מנות)

שלבי הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ושום כ-8 דקות, או עד להזהבה
  2. מוסיפים את הערמונים ומטגנים עד שהם סופגים את השמן ואת טעם הירקות
  3. מוסיפים את ציר הירקות, סילאן, מלח, פלפל, מוסקט ותימין, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהירקות מתרככים
  4. מרסקים את המרק בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט
  5. מסננים כך שהמרקם יהיה חלק בלי גושים
  6. מחזירים את הסיר לרתיחה נוספת ואחרונה
  7. טועמים ומתקנים תיבול

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *