חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם כפרי טבעוני וללא גלוטן

טחנת קמח הארץ מציע מתכון לחם מתערובת Molino איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר ||| התערובת מתאימה להכנת לחם ולחמניות ||| תערובת עשירה בחלבון (12%) ובסיבים תזונתיים (כ-7%) ומכילה 47% קמחים עשירים בטעם ||| תערובת מאורז מלא, דוחן חום מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועדשים ||| תערובת מולינו כשרה, להשיג באתר טחנת קמח הארץ, ברשתות וחנויות טבע וללא גלוטן ברחבי הארץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם משהו משהו (צילום פנינה קדם)

מצרכים (2 ככרות לחם)

  • 500 גרם תערובת מולינו כפרי ללא גלוטן
  • 700 מ"ל מים פושרים
  • 13 מ"ל שמן
  • 13 גרם סוכר
  • 13 גרם שמרים
  • 13 גרם מלח
קמח הארץ – תערובת להכנת לחם כפרי (צילום משה פילברג)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים במהירות נמוכה 4-6 דקות
  2. מגבירים מהירות ולשים עוד 2-4 דקות
  3. מוציאים את הבצק למשטח העבודה
  4. להכנת לחם: מכניסים את הבצק לתבנית הרצויה ומכסים במגבת לחה
  5. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 50-60 דקות בטמפרטורת החדר
  6. להכנת לחמניות: מכדררים את הבצק לכדורים של כ-100 גרם כל אחד (או לצורה של לחמניית אצבע)
  7. מניחים את הלחמניות על תבנית או משטח עבודה
  8. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 50-60 דקות בטמפרטורת החדר
  9. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  10. אפיית הלחם: כ-50 דקות
  11. אפיית לחמניות: כ-15 דקות
  12. מוציאים את הלחם או לחמניות מהתנור בזהירות
  13. משאירים בצד מכוסה במגבת, עד לצינון מלא

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *