טחנת קמח הארץ מציע מתכון לחם מתערובת Molino איטלקית ללא גלוטן וללא תוספת סוכר ||| התערובת מתאימה להכנת לחם ולחמניות ||| תערובת עשירה בחלבון (12%) ובסיבים תזונתיים (כ-7%) ומכילה 47% קמחים עשירים בטעם ||| תערובת מאורז מלא, דוחן חום מלא, כוסמת, זרעי פשתן ועדשים ||| תערובת מולינו כשרה, להשיג באתר טחנת קמח הארץ, ברשתות וחנויות טבע וללא גלוטן ברחבי הארץ ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 ככרות לחם)
- 500 גרם תערובת מולינו כפרי ללא גלוטן
- 700 מ"ל מים פושרים
- 13 מ"ל שמן
- 13 גרם סוכר
- 13 גרם שמרים
- 13 גרם מלח
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים במהירות נמוכה 4-6 דקות
- מגבירים מהירות ולשים עוד 2-4 דקות
- מוציאים את הבצק למשטח העבודה
- להכנת לחם: מכניסים את הבצק לתבנית הרצויה ומכסים במגבת לחה
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים 50-60 דקות בטמפרטורת החדר
- להכנת לחמניות: מכדררים את הבצק לכדורים של כ-100 גרם כל אחד (או לצורה של לחמניית אצבע)
- מניחים את הלחמניות על תבנית או משטח עבודה
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים 50-60 דקות בטמפרטורת החדר
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אפיית הלחם: כ-50 דקות
- אפיית לחמניות: כ-15 דקות
- מוציאים את הלחם או לחמניות מהתנור בזהירות
- משאירים בצד מכוסה במגבת, עד לצינון מלא
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite