עוגת שוקולד יכולה להיות במרקמים שונים ובצבעים שונים ||| פרסמנו כאן מתכון לעוגת שוקולד להכנה מהירה, וגם מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח ||| תוכלו למצוא כאן גם מתכון לעוגת שוקולד טבעונית או מתכון לעוגת שוקולד פרווה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24-26)
לבצק
לקרם
- 375 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות שוקולד נוטלה
- 200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הביצים וסוכר
- מוסיפים לפי הסדר את השמנת מתוקה, שמן, קקאו ולבסוף את הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- יוצקים לתבנית קפיצית משומנת
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- אופים 30-45 דקות עד ששיפוד שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש או עם פירורים
- הכנת הקרם: בסיר קטן בתוך סיר מים (בן מרי) ממיסים את מצרכי הקרם
- כשהכול נמס ומקבלים קרם שוקולד מכבים את הלהבה
- הרכבת העוגה: כשהעוגה אפויה, מוציאים מהתנור, ונועצים בה דקירות עם מקל או ידית-כף, עד התחתית, כך שייווצרו חורים בעוגה באופן די צפוף
- שופכים על פני העוגה את הקרם החם כך שייספג היטב בכל חלקי העוגה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite