עוגת שוקולד עשירה וקלה להכנה ||| עוגה שאותה נוכל לצפות ולקשט בכמה אפשרויות ||| גאנש Ganache מריר חום פרווה או לבן או אולי חום חלבי ||| אפשר כמובן לקשט ואפילו לעשות ממנה עוגת יומולדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26))
- 6 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר
- 1.5 כוסות שמן
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות קקאו
- 4 כפות אבקת שוקולית
- 2 כפות פודינג (שוקולד או וניל)
- 1.5 כוסות מי ברז
- 4 כוסות קמח
ציפוי גאנש מריר
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שמנת צמחית
ציפוי גאנש חלבי
- 150 גרם שוקולד מריר
- 150 גרם שמנת מתוקה חלבית
ציפוי גאנש לבן
- 150 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם שמנת מתוקה
- 20 גרם חמאה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר להקציף את חלבוני הביצים
- כשמקבלים נפח אוורירי מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב
- מוסיפים את לחמוני הביצים, שמן, אבקת אפייה, תמצית וניל והמים ומערבבים
- מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב את הקמח ולאחר הטמעת כל הקמח מפסיקים המיקסר
- מחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו
- מכניסים קערה עם מים בתחתית התנור
- יוצקים התערובת בצק לתבניות
- מכניסים לתנור ל-25-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים להצננות לטמפרטורת החדר
- הכנת ציפוי הגנאש שבחרנו: מחממים וממיסים את השוקולד בסיר קטן על להבה נמוכה
- מסירים מהלהבה ומוסיפים את השמנת (וגם החמאה אם בחרנו בגאנש לבן)
- מערבבים ואחר שופכים על העוגה באופן שווה ואחיד
בתיאבון