חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד עשירה וקלה להכנה ||| עוגה שאותה נוכל לצפות ולקשט בכמה אפשרויות ||| גאנש Ganache מריר חום פרווה או לבן או אולי חום חלבי ||| אפשר כמובן לקשט ואפילו לעשות ממנה עוגת יומולדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד עם ציפוי גאנאש לבן (צילום דני בר)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 26))

  • 6 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות שמן
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות קקאו
  • 4 כפות אבקת שוקולית
  • 2 כפות פודינג (שוקולד או וניל)
  • 1.5 כוסות מי ברז
  • 4 כוסות קמח

ציפוי גאנש מריר

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת צמחית

ציפוי גאנש חלבי

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת מתוקה חלבית

ציפוי גאנש לבן

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם חמאה
עוגת שוקולד עם ציפוי גנאש מריר (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר להקציף את חלבוני הביצים
  2. כשמקבלים נפח אוורירי מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב
  3. מוסיפים את לחמוני הביצים, שמן, אבקת אפייה, תמצית וניל והמים ומערבבים
  4. מוסיפים לאט תוך כדי ערבוב את הקמח ולאחר הטמעת כל הקמח מפסיקים המיקסר
  5. מחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו
  6. מכניסים קערה עם מים בתחתית התנור
  7. יוצקים התערובת בצק לתבניות
  8. מכניסים לתנור ל-25-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
  9. מוציאים להצננות לטמפרטורת החדר
  10. הכנת ציפוי הגנאש שבחרנו: מחממים וממיסים את השוקולד בסיר קטן על להבה נמוכה
  11. מסירים מהלהבה ומוסיפים את השמנת (וגם החמאה אם בחרנו בגאנש לבן)
  12. מערבבים ואחר שופכים על העוגה באופן שווה ואחיד

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *