סלט טבעוני שיכול להחליף ארוחה מזינה ומאוזנת ||| סלט טעים ועסיסי שווה לכל ימות השנה אבל בעיקר לימי קיץ שמחפשים ארוחה קלה ומזינה ||| שילוב של ירקות שורש מגזר, סלק, סלרי וקולרבי ועד עשבי תבלין בריאים ומעשירים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 מנות)
- 1 קולרבי
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי (כַּרְפַּס)
- 1 שומר
- 1 כוס עֲדָשִים מבושלות ומסוננות
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה היטב
- 1 סלק קטן
- 150 גרם טופו (או גבינת פטה)
לרוטב
- ¼ כוס מיץ לימון
- ½ לימון – גרידת הקליפה
- ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף סילאן
- 1 כפית חרדל
- 2 שיני שום כתושות
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
שלבי הכנה
- קולפים את הקולרבי והגזר וחותכים אותם לגפרורים או מגרדים במגרדת גסה
- פורסים דק את ענפי הסלרי ואת השומר לכדי עובי של גפרורים
- שמים את גפרורי הקולרבי, גזר, סלרי, שומר, עדשים ופטרוזיליה בקערה
- מפזרים על המצרכים בקערה, גבינת פטה מפוררת, או צורבים את הטופו על הגריל ומפזרים מעל
- שמים בצנצנת את מצרכי הרוטב, סוגרים אותה היטב ומנערים לקבלת רוטב אחיד
- יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים היטב
- מקלפים את הסלק וחותכים לגפרורים או מגרדים גס ומוסיפים על בכל
- מערבבים שוב בעדינות ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…