חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי עשיר

מנה חורפית מנחמת בעלת מרקם קרמי וטעם אגוזי עשיר שכתבנו עליה בעבר בגרסאות אחרות ||| המרק הזה נפוץ במטבחים אירופאיים, במיוחד בצרפת ואיטליה, שם מעריכים את טעמו העדין ואת יכולתו להשתלב עם מרכיבים שונים ||| ארטישוק ירושלמי משתלב נפלא עם מרכיבים כמו כְּרֵישָׁה (פּראסה), תפוח-אדמה ושמנת צמחית, ליצירת מרקם חלק וקטיפתי ||| כדי להדגיש את טעמו האגוזי, ניתן להוסיף מעט יין לבן, תימין או אגוז מוסקט ||| לפני ההגשה, אפשר לקשט בטיפת שמן כמהין, קרוטונים פריכים, או שקדים קלויים, שמוסיפים קראנצ'יות ועושר נוסף ||| מרק קטיפתי שמתאים לארוחות חגיגיות אך גם לערבי חורף פשוטים, כשהוא מחמם את הגוף ומעניק תחושת נינוחות עשירה ומפנקת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק ארטישוק ירושלמי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 3 דקות לתחילת הזהבה
  2. מוסיפים את השום ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, תימין, מלח ופלפל ומאדים הכול יחד 5 דקות
  3. מוסיפים את החלב ומים (או ציר ירקות) ומביאים לרתיחה
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות עד שתפוח האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים
  5. בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את תכולת המרק
  6. מוסיפים את המסקרפונה, ומערבבים עד שהמסקרפונה נבלעת במרק
  7. טועמים ומתקנים תיבול
  8. מגישים חם ומפזרים מעל מעט שבבי אגוזי לוז

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *