מנה חורפית מנחמת בעלת מרקם קרמי וטעם אגוזי עשיר שכתבנו עליה בעבר בגרסאות אחרות ||| המרק הזה נפוץ במטבחים אירופאיים, במיוחד בצרפת ואיטליה, שם מעריכים את טעמו העדין ואת יכולתו להשתלב עם מרכיבים שונים ||| ארטישוק ירושלמי משתלב נפלא עם מרכיבים כמו כְּרֵישָׁה (פּראסה), תפוח-אדמה ושמנת צמחית, ליצירת מרקם חלק וקטיפתי ||| כדי להדגיש את טעמו האגוזי, ניתן להוסיף מעט יין לבן, תימין או אגוז מוסקט ||| לפני ההגשה, אפשר לקשט בטיפת שמן כמהין, קרוטונים פריכים, או שקדים קלויים, שמוסיפים קראנצ'יות ועושר נוסף ||| מרק קטיפתי שמתאים לארוחות חגיגיות אך גם לערבי חורף פשוטים, כשהוא מחמם את הגוף ומעניק תחושת נינוחות עשירה ומפנקת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 450 גרם ארטישוק ירושלמי קלופים וחתוכים גס
- 1 תפוח-אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 ליטר חלב
- חופן עלי תימין
- 1 ליטר ציר-ירקות או מים
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 150 גרם גבינת מסקרפונה
להגשה
- 200 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
שלבי הכנה
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל 3 דקות לתחילת הזהבה
- מוסיפים את השום ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, תימין, מלח ופלפל ומאדים הכול יחד 5 דקות
- מוסיפים את החלב ומים (או ציר ירקות) ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות עד שתפוח האדמה והארטישוק הירושלמי מתרככים
- בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט מרסקים את תכולת המרק
- מוסיפים את המסקרפונה, ומערבבים עד שהמסקרפונה נבלעת במרק
- טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים חם ומפזרים מעל מעט שבבי אגוזי לוז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…