חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו דגנים

ריזוטו דגנים הוא גרסה מעניינת וחדשנית לריזוטו המסורתי, שמשלבת דגנים שונים ואורז ||| במנה כזו משתמשים במגוון דגנים וכל אחד מהם מוסיף טעמים ומרקמים ייחודיים, יחד עם ערך תזונתי גבוה יותר וסיבים תזונתיים ||| הדגנים מכילים יותר ויטמינים, מינרלים, ופחות עמילן מאורז ריזוטו קלאסי, מה שנותן תחושה בריאה וקצת קלילה יותר למנה ||| מבחינת המרקם, ריזוטו דגנים פחות קרמי מאורז ריזוטו רגיל אך מתקבל בצורה מענגת, עם נגיסות קלות ותוספת מעניינת של פריכות ומרקם מעט קשיח ||| ריזוטו דגנים היא מנה שמתאימה לכל ימות השנה, ואפשר להוסיף לה ירקות שורש בחורף, אספרגוס באביב, או פטריות במהלך כל השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו תרד או עלי גפן או חוביזה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8-6 מנות)

לריזוטו

לטעמים

שלבי הכנה

  1. הכנת הקטניות: בסיר עם 4 כוסות מים רותחים, מבשלים כל סוג קטנייה ואורז לחוד, עד לריכוך. מסננים כל סוג ומעבירים לקערה
  2. הכנת הריזוטו: בסיר סוטאז' שטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
  3. מוסיפים לסיר לפי הסדר את הגזר, שורש סלרי ושום ומטגנים עד להזהבה קלה
  4. מוסיפים את האורגנו, תימין וראס-אל-חנות ומערבבים כ-½ דקה
  5. מוסיפים את הקטניות המבושלות ומערבבים דקה נוספת עד שהן עטופות בשמן
  6. מוסיפים את היין ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, במשך 4-3 דקות, עד להתנדפות החמיצות של היין
  7. מוסיפים ציר ירקות (או מים) ומבשלים עד לקבלת מרקם של ריזוטו
  8. מתבלים עם בצל ירוק, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים. הערה: אם רוצים להעשיר את הריזוטו, ניתן להוסיף בשלב זו 50 גרם חמאה וכף פרמז'ן
  9. מחממים תנור ל- 160 מעלות
  10. מעבירים את הריזוטו לשקיות קוקי (כל מנה בשקית נפרדת), ואופים כ-40 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *