ריזוטו דגנים הוא גרסה מעניינת וחדשנית לריזוטו המסורתי, שמשלבת דגנים שונים ואורז ||| במנה כזו משתמשים במגוון דגנים וכל אחד מהם מוסיף טעמים ומרקמים ייחודיים, יחד עם ערך תזונתי גבוה יותר וסיבים תזונתיים ||| הדגנים מכילים יותר ויטמינים, מינרלים, ופחות עמילן מאורז ריזוטו קלאסי, מה שנותן תחושה בריאה וקצת קלילה יותר למנה ||| מבחינת המרקם, ריזוטו דגנים פחות קרמי מאורז ריזוטו רגיל אך מתקבל בצורה מענגת, עם נגיסות קלות ותוספת מעניינת של פריכות ומרקם מעט קשיח ||| ריזוטו דגנים היא מנה שמתאימה לכל ימות השנה, ואפשר להוסיף לה ירקות שורש בחורף, אספרגוס באביב, או פטריות במהלך כל השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-6 מנות)
לריזוטו
- ½ כוס חיטה
- ½ כוס פריקֶה
- ½ כוס כֻּסֶּמֶת (או כוסמת)
- ½ כוס גריסי פנינה
- ½ כוס בורגול (רִיפוֹת) עבה
- ½ כוס אורז עגול
- ½ כוס מש
לטעמים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
- 1 שורש סלרי (כַּרְפַּס), חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום
- 1 כף אורגנו קצוץ
- 2 ענפי תימין, העלים בלבד
- 1 כפית ראס-אל-חנות
- 1 כוס יין לבן
- 2.5 כוסות ציר-ירקות או מים
- קורט פִּלְפֵּל צ'ילי יבש
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כף סילאן
- מלח
- פִּלְפֵּל
שלבי הכנה
- הכנת הקטניות: בסיר עם 4 כוסות מים רותחים, מבשלים כל סוג קטנייה ואורז לחוד, עד לריכוך. מסננים כל סוג ומעבירים לקערה
- הכנת הריזוטו: בסיר סוטאז' שטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים לסיר לפי הסדר את הגזר, שורש סלרי ושום ומטגנים עד להזהבה קלה
- מוסיפים את האורגנו, תימין וראס-אל-חנות ומערבבים כ-½ דקה
- מוסיפים את הקטניות המבושלות ומערבבים דקה נוספת עד שהן עטופות בשמן
- מוסיפים את היין ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב, במשך 4-3 דקות, עד להתנדפות החמיצות של היין
- מוסיפים ציר ירקות (או מים) ומבשלים עד לקבלת מרקם של ריזוטו
- מתבלים עם בצל ירוק, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים. הערה: אם רוצים להעשיר את הריזוטו, ניתן להוסיף בשלב זו 50 גרם חמאה וכף פרמז'ן
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מעבירים את הריזוטו לשקיות קוקי (כל מנה בשקית נפרדת), ואופים כ-40 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…