העולם נחלק לשניים: אלו שמכורים לפרג ואלו שמתעבים אותו ||| פָּרָג או פָּרָג? שתי הצורות תקניות, ואולם מקובל להשתמש בצורה פָּרְג לשם הצמח (למשל פָּרָג סוּרִי ובצורה פָּרָג לגרגירים ולמאכלים הנעשים מהם ||| מכירים את עוגת הפרג האהובה והנוסטלגית? תשמחו לשמוע שוועד הלשון נתן לה שם הולם בעברית: פָּרִיג ||| פָּרִיג בנוסח הונגרי לפורים, או לכל עת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבלילת העוגה
- 4 ביצים L בטמפרטורת החדר
- ¼1 כוסות סוכר
- 7 כפות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 180 גרם רסק תפוח-עץ
- 200 גרם פָּרָג (או פֶּרֶג) טחון דק
- 1/2 לימון, גרידת הקליפה (שדרוג)
לגנאש שוקולד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלו. משמנים תבנית קפיצית 23 בחמאה ומאבקים בקמח
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים וסוכר במשך 10 דקות
- בינתיים מערבבים בקערה קטנה את הקמח ואבקת האפייה
- מנמיכים את מהירות המיקסר, טורפים פנימה את החמאה ורסק תפוחי העץ עד לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים פנימה את תערובת הקמח ואת הפרג הטחון
- יוצקים את התערובת לתבנית ומישרים את פני העוגה
- אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים בלבד
- תנו לעוגה להתקרר לחלוטין
- הכנת גנאש השוקולד: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום
- בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה מביאים את השמנת והמלח לרתיחה
- יוצקים מיד את בלילת השמנת על השוקולד
- ממתינים דקה אחת, ואז מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה
- מצננים לטמפרטורת החדר
- מורחים את הגנאש על העוגה בשכבה אחידה
הערות
פָּרָג (או פֶּרֶג) טחון: כדי להשיג את המרקם העשיר של הפרג האפוי, יש צורך לטחון את זרעי הפרג מבעוד מועד. ככל שתטחנו את הפרג דק יותר, צבעו יהפוך לכהה יותר וידמו במרקם לקמח שקדים. טוחנים את הפרג קרוב למועד שבו אתם מוכנים לאפות, מכיוון שאורך החיים שלו קצר במיוחד כשהוא טחון. אם אתם טוחנים את הפרג מראש, שמרו אותו בכלי אטום במקפיא עד שתכינו את העוגה.
אחסון העוגה: מומלץ לאחסן את העוגה במקרר. מוציאים אותה מהמקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
אגוזים במקום פרג: ניתן להחליף את הפרג באגוזים מכל סוג שאוהבים, טחונים דק מאד (כמעט במרקם של קמח).
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…