חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק ארטישוק ירושלמי

מרק מנחם לימי הקור ובכלל שהוא גם מרק בטטה קֶסְבִּיָיה ||| צמח שעשה את כל הדרך מהאינדיאנים של צפון אמריקה, דרך צפון אפריקה לשולחננו ||| מרק טרטופה במטבח היהודי המצרי או מרק דומלאן בפי יהודי טורקיה ||| באיטלקית זה Zuppa di topinambur או גם זופה ג'ירזולה Zuppa di Girasole ומכאן הגיעה שבוש השם לארטישוק ירושלים ||| כל הפרטים וגם 2 מתכונים בהמשך…

מרק ארטישוק ירושלמי (צילום דני בר)

מרק ארטישוק ירושלמי וגזר

מצרכים (6 מנות)

להגשה

אופן הכנה

  1. מקלפים את הארטישוק הירושלמי, וחותכים לקוביות גדולות
  2. מניחים בסיר גדול את קוביות הארטישוק הירושלמי, בצל שום, פטרוזיליה וסלרי עם מים
  3. מבשלים עד שהארטישוקים רכים
  4. מסננים ושומרים את מי הבישול בצד
  5. מפרידים בין הארטישוק הירושלמי לשאר הירקות
  6. שמים בבלנדר או מעבד מזון את הארטישוק הירושלמי ושום (אם אוהבים), ומוסיפים מנוזלי הבישול עד למידת הסמיכות הרצויה
  7. מתקנים תיבול
  8. מחזירים לסיר הבישול ומוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה
  9. מערבבים עד לאחידות

להגשה

  1. מחממים לפני הגשה עם עלי המרווה
  2. מזליפים מעט שמן זית בכל צלחת הגשה

ארטישוק ירושלמי וכרישה

מצרכים

 

  • 80 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 750 גרם ארטישוק ירושלמי – קלוף ופרוס
  • כרישה גדולה פרוסה (החלק הלבן בלבד)
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 8 שיני שום שלמות קלופות
  • 1 כף קמח
  • 5 כוסות מים
  • ¾ כף חרדל דיז'ון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 15%

אופן הכנה

  1. בסיר גדול לחמם את החמאה ושמן הזית
  2. להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות
  3. להוסיף את השום ולטגן עוד 30 שניות
  4. להוסיף את פרוסות הכרישה והארטישוק הירושלמי ולטגן עוד כ- 5 דקות
  5. להוסיף את הקמח ולערבב
  6. להוסיף את המים ולבחוש
  7. להוסיף תוך כדי בחישה את החרדל, מלח ופלפל שחור
  8. לבשל על להבה נמוכה 30-45 דקות
  9. לאחר שהתבשיל התקרר מעט לטחון את הכל בבלנדר או עם בלנדר מוט בתוך הסיר
  10. הערה: אם המרקם לא נעים לכם, אפשר להעביר את המרק במסננת

להגשה

  1. להוסיף את השמנת מתוקה ולחמם את המרק
  2. לתקן תיבול
  3. להגיש עם פלפל שחור גרוס מעל

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *