חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קיגל מלוח .Vs קיגל ירושלמי

מאכל יהודי עם שלל גרסאות שגם כתבנו עליו בעבר כאן ||| הפעם הגרסה המתוקה שנקראת במחוזותינו קיגל ירושלמי מול הגרסה המלוחה ||| המאפה תמיד יהיה עם אטריות וביצים וכל המוסיף אינו גורע ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

קיגל מלוח או קוגל מלוח (צילום דני בר)

קוגל או קיגל מלוח

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל המצרכים
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  3. מעבירים את תערובת האטריות לתבנית אפיה
  4. אופים בתנור שעה לערך, עד להזהבה
  5. מגישים חם או קר
קיגל ירושלמי (צילום דן בר-דוב)
קיגל ירושלמי (צילום דן בר-דוב)

קיגל ירושלמי

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. בסיר מים רותחים ומומלחים מבשלים את האטריות עד לריכוך
  3. שוטפים את האטריות ומנקזים את המים
  4. מחזירים את האטריות לסיר ומוסיפים 1 כף שמן זית
  5. במחבת כבד על להבה בינונית מבשלים תוך שמערבבים את הסוכר עם 1/2 כוס שמן זית עד שהסוכר נמס, אבל להיזהר שהסוכר לא ישרף
  6. יוצקים את הסוכר המקורמל על האטריות המבושלות שבסיר ומערבבים היטב. הערה: יתכן שהקרמל יתגבש במקומות מסוימים אבל אל דאגה, הוא יימס מחדש באפייה
  7. לתת לתערובת להתקרר במשך 10 דקות
  8. להוסיף את הביצים הטרופות, מלח ופלפל ולערבב היטב
  9. בסיר עגול מתאים לתנור או תבנית גדולה עגולה מחממים את 2 כפות השמן הנותרות עד שהשמן חם מאוד אבל לא מעלה עשן
  10. מעבירים את תערובת הקיגל לסיר או תבנית המשומנת
  11. אופים ללא כיסוי הסיר או התבנית 75-90 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון שחום ומרקם קריספי שרוף במעט
  12. מקררים 30 דקות
  13. מפרידים את הקיגל מדפנות הסיר או התבנית בעזרת סכין חדה
  14. הופכים את המאפה על צלחת גדולה או מגש ואח"כ מומלץ להחזיר לכלי בו אפינו את הקיגל

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *