מאכל יהודי עם שלל גרסאות שגם כתבנו עליו בעבר כאן ||| הפעם הגרסה המתוקה שנקראת במחוזותינו קיגל ירושלמי מול הגרסה המלוחה ||| המאפה תמיד יהיה עם אטריות וביצים וכל המוסיף אינו גורע ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
קוגל או קיגל מלוח
מצרכים
- 500 גרם אטריות דקות מבושלות
- 4 ביצים XL
- 100 גרם חמאה מומסת או 75 מ"ל שמן זית
- 1.5 כפיות פלפל שחור
- 1 כפית גדושה מלח
אופן הכנה
- בקערה עמוקה מערבבים את כל המצרכים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מעבירים את תערובת האטריות לתבנית אפיה
- אופים בתנור שעה לערך, עד להזהבה
- מגישים חם או קר
קיגל ירושלמי
מצרכים
- 350 גרם אטריות ביצים דקות
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 3 כפות שמן זית
- 1.25 כוסות סוכר
- 6 ביצים XL טרופות
- 1 כף מלח
- 1 כף גדושה פלפל שחור
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- בסיר מים רותחים ומומלחים מבשלים את האטריות עד לריכוך
- שוטפים את האטריות ומנקזים את המים
- מחזירים את האטריות לסיר ומוסיפים 1 כף שמן זית
- במחבת כבד על להבה בינונית מבשלים תוך שמערבבים את הסוכר עם 1/2 כוס שמן זית עד שהסוכר נמס, אבל להיזהר שהסוכר לא ישרף
- יוצקים את הסוכר המקורמל על האטריות המבושלות שבסיר ומערבבים היטב. הערה: יתכן שהקרמל יתגבש במקומות מסוימים אבל אל דאגה, הוא יימס מחדש באפייה
- לתת לתערובת להתקרר במשך 10 דקות
- להוסיף את הביצים הטרופות, מלח ופלפל ולערבב היטב
- בסיר עגול מתאים לתנור או תבנית גדולה עגולה מחממים את 2 כפות השמן הנותרות עד שהשמן חם מאוד אבל לא מעלה עשן
- מעבירים את תערובת הקיגל לסיר או תבנית המשומנת
- אופים ללא כיסוי הסיר או התבנית 75-90 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון שחום ומרקם קריספי שרוף במעט
- מקררים 30 דקות
- מפרידים את הקיגל מדפנות הסיר או התבנית בעזרת סכין חדה
- הופכים את המאפה על צלחת גדולה או מגש ואח"כ מומלץ להחזיר לכלי בו אפינו את הקיגל
בתיאבון