UNIQUE מבית מייסטר והקונדיטורית עמית פרטוש מציעים מתכון עוגת שמרים פיסטוק חלבי מפתיע ||| מתכון לשימוש בקרם בייגלה מלוח לקבלת הטעם המיוחד ||| מחית פיסטוק 100% מכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (5 רולדות בתבנית אינגליש קייק)
לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 מיכל מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב חמים
- 4 ביצים L
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למלית פיסטוק
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
- 100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה L
- 2 כפות קורנפלור
- קורט מלח
להברשה
שדרוגים
לקראמבל פיסטוק
- 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 100 גרם קמח
- 80 גרם סוכר דמררה
- 100 גרם פיסטוק טחון
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר
- להוסיף חלב חמים
- להוסיף ביצים ולערבב עד קבלת גוש בצק
- להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק
- להוסיף 6-8 כפות מחית פיסטוק 100% ולהמשיך לערבב את הבצק 7-10 דקות
- להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט
- לכסות את הקערה במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים
- הכנת מלית הפיסטוק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר
- להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד
- להוסיף את שאר מצרכי המלית ולעבד למסה אחידה וחלקה ולשים בצד לשימוש בשלב 14
- לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורי בצק שווים בגודלם – כל אחד במשקל 400 גרם
- לרדד כדור בצק על משטח מקומח לקבלת מלבן ארוך ודק
- למרוח על הבצק מחית / מלית פיסטוק
- לגלגל לרולדה ולהכניס למקפיא למשך 10-15 דקות
- לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג
- להעביר לתבנית אינגליש קייק
- להבריש בביצה טרופה
- להתפיח 30-60 דקות, שהרולדה מכפילה את נפחה
- שדרוג עם קראמבל פיסטוק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לערבב את כל מצרכי הקראמבל
- : לפזר את הקראמבל מעל הרולדה
- לחמם תנור ל- 160 מעלות בתוכנית טורבו
- לאפות במשך 30-40 דקות. הערה: יש לבדוק שהעוגה אפויה כראוי גם במרכזו/מבפנים
- שדרוג: אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר מעל העוגה
בתיאבון