מתכון: עוגת שמרים עם מחית פיסטוק 100%

UNIQUE מבית מייסטר והקונדיטורית עמית פרטוש מציעים מתכון עוגת שמרים פיסטוק חלבי מפתיע ||| מתכון לשימוש בקרם בייגלה מלוח לקבלת הטעם המיוחד ||| מחית פיסטוק 100% מכילה אך ורק פיסטוק ירוק איכותי הגדל בגבול טורקיה-סוריה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בראוניז בייגלה מלוח (וצילום עמית פרטוש)

מצרכים (5 רולדות בתבנית אינגליש קייק)

לבצק

למלית פיסטוק

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כף מחית פיסטוק 100% של UNIQUE
  • 100 גרם אגוזי פיסטוק טחונים
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח

להברשה

 
- פרסומת -

 

שדרוגים

לקראמבל פיסטוק

  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם קמח
  • 80 גרם סוכר דמררה
  • 100 גרם פיסטוק טחון
מחית פיסטוק וקמח בייגלה מלוח (צילום אנטולי קריניצקי)

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר
  2. להוסיף חלב חמים
  3. להוסיף ביצים ולערבב עד קבלת גוש בצק
  4. להוסיף את קוביות החמאה בהדרגה וללוש עד שהם נטמעים בבצק
  5. להוסיף 6-8 כפות מחית פיסטוק 100% ולהמשיך לערבב את הבצק 7-10 דקות
  6. להעביר את הבצק לקערה משומנת מעט
  7. לכסות את הקערה במגבת מטבח נקייה ולהתפיח לילה במקרר או שעתיים, במקום חמים
  8. הכנת מלית הפיסטוק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר
  9. להוסיף ביצה ולערבב עד שמתאחד
  10. להוסיף את שאר מצרכי המלית ולעבד למסה אחידה וחלקה ולשים בצד לשימוש בשלב 14
  11. לחלק את הבצק שתפח ל-5 כדורי בצק שווים בגודלם – כל אחד במשקל 400 גרם
  12. לרדד כדור בצק על משטח מקומח לקבלת מלבן ארוך ודק
  13. למרוח על הבצק מחית / מלית פיסטוק
  14. לגלגל לרולדה ולהכניס למקפיא למשך 10-15 דקות
  15. לפרוס לרצועות עבות במרכז, להניח את החצאים אחד על השני וליצור צורת בורג
  16. להעביר לתבנית אינגליש קייק
  17. להבריש בביצה טרופה
  18. להתפיח 30-60 דקות, שהרולדה מכפילה את נפחה
  19. שדרוג עם קראמבל פיסטוק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לערבב את כל מצרכי הקראמבל
  20. : לפזר את הקראמבל מעל הרולדה
  21. לחמם תנור ל- 160 מעלות בתוכנית טורבו
  22. לאפות במשך 30-40 דקות. הערה: יש לבדוק שהעוגה אפויה כראוי גם במרכזו/מבפנים
  23. שדרוג: אפשר לפזר אבקת סוכר או להבריש בסירופ סוכר מעל העוגה

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: