קינוח נהדר למי שמחפש קינוח או חטיף בריא יותר שמתאים למגבלות תזונתיות ||| המאפינס עלולים להיות מעט דחוסים יותר בגלל היעדר גלוטן, אך שימוש בקמחים מתאימים ובתחליפי מרקם יכול לעזור ||| מאפינס שמכילים פחות פחמימות ולכן מתאימים לדיאטה דלת פחמימות (כמו קטוגנית) או לא.נשים עם רגישות לגלוטן, סוכרת, או דיאטה מיוחדת ||| ערבוב יתר עלול לפגוע במרקם ועל כן ערבבו את הבלילה רק עד שהתערובת אחידה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
- 150 גרם קמח שיבולת שועל (או קמח שקדים, קמח קוקוס ללא גלוטן)
- 50 גרם אבקת קקאו ללא סוכר
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 120 מ"ל חלב (יכול להיות גם חלב סויה או קוקוס)
- 100 גרם שמן קוקוס (או חמאה מומסת)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2-3 כפות ממתיק סטיביה או סירופ מייפל, לפי הטעם
שדרוג
- 50 גרם שוקולד צ'יפס ללא סוכר
- קִנָּמוֹן
- אגוזים
- פירות יער
- שבבי קוקוס
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או כוסיות מאפינס מנייר אפייה
- הכנת תערובת היבשים: בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח לקבלת תערובת אחידה
- הכנת בלילת המצרכים הנוזליים: בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, חלב (מהסוג שבחרנו), שמן קוקוס (או חמאה מומסת), תמצית וניל וממתיק עד להשגת בלילה חלקה והומוגנית
- הרכבת הבצק: מוסיפים את בלילת הביצים לקערת תערובת היבשים ומערבבים עם מרית או בְּלֶנְדֶּר יד עד שמתקבלים תערובת אחידה וללא גושים
- שדרוג: אפשר להוסיף את השוקולד צ'יפס ללא סוכר ו/או שידרוגים שבחרתם ולערבב היטב
- יוצקים את הבצק לתבניות המאפינס, כשממלאים אותם עד 3/4 מהקיבולת של הכוסיות
- אופים 18-20 דקות או עד הכנסת קיסם במרכז והוא יוצא נקי
- נותנים למאפינס להתקרר כמה דקות לפני שמוציאים אותם מהתבנית
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…