עוגת נסיכות Prinsesstårta היא אחת העוגות השוודיות האהובות ביותר, לרוב מוגשת כעוגת יום הולדת או אפילו כעוגת חתונה ||| זוהי בעצם עוגת קרם ומרציפן, שניתן לזהות בקלות לפי צבעה הירוק ומעוטרת בפרח ורוד ||| המתכון הופיע לראשונה בשנת 1948 בספר בישול של ג'ני אקרסטורם Jenny Åkerström של מתכוני בית הנסיכות Prinsessornas kokbok ||| מחברת הספר היתה המורה של בנות מלך שוודיה והשם המקורי שהעניקה לעוגה היה גרון טארטה Grön tårta כלומר עוגה ירוקה ||| לעוגה יש גרסאות בהן צבע המרציפן לא ירוק ואז אם צבע העוגה יהיה צהוב היא נקראת טורט הנסיכה Prinstårta אבל אם צבע העוגה יהיה אדום או ורוד היא נקראת טארט האופרה Operatårta ||| כל הפרטים והמתכון המורכב בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
לעוגת ספוג
לקרם וניל
- 6 חלמוני ביצים L
- 600 מ"ל שמנת מתוקה
- 600 מ"ל חלב 3%
- 1 תרמיל וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
- 4 כפיות קמח תירס
למילוי וציפוי
- 300 גרם של פטל קפוא
- 600 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
- 600 גרם מרציפן בצבע ירוק
- 50 גרם מרציפן בצבע ורוד (לעיצוב הוורד)
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה מקציפים את הביצים וסוכר כאשר הקערה בתוך סיר עם מים בשיטת אמבט מרים
- מביאים את המים לרתיחה בינתיים תוך הקצפה של הביצים והסוכר
- מקציפים ומחממים את התערובת עד שהיא בערך 60 מעלות. יש למדוד עם מדחום למטבח
- מוציאים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף כ-10 דקות (אפשר להקציף במיקסר) במהירות נמוכה עד שהתערובת מתקררת ויש לכם בלילת ביצים לבנה ותפוחה
- מנפים ומקפלים פנימה את הקמח, 1/3 בכל פעם, לתוך הבלילה כשמשתמשים במרית
- מקפלים לתוך בלילת הביצים את החמאה לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים ומקמחים (או מרפדים) תבנית קפיצית 24
- יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים
- אופים באמצע התנור במשך כ-30 דקות או עד שהעוגה מתייצבת
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין, משחררים את דפנות הקפיץ התבנית ומכסים את העוגה בניילון נצמד או במגבת מטבח. אל תדאגו שהעוגה תהיה יבשה, עדיף אפילו אם תאפו את העוגה גם יום לפני הרכבת העוגה
- הכנת קרם וניל: מערבבים בסיר את כל המצרכים של הקרם וניל כולל הזרעים והתרמיל המגורד של תרמיל הווניל
- מרתיחים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב
- מניחים לרתיחה עד שהתערובת מסמיכה ואז מעבירים אותה דרך מסננת דקה לקערה נקייה
- מניחים את קערת הקרם באמבט מים קרים שהקרם יתקרר
- מקציפים את הרוטב עד שהוא מתקרר וסמיך יפה. הערה: ייתכן שיהיה צורך להחליף את המים באמבט המים כדי לקרר אותם מהר יותר. אפשר להכין את הקרם וניל גם יום או יומיים לפני הכנת העוגה בפועל
- מחלקים את עוגת הספוג לשלוש שכבות (משתמשים בסכין ארוכה וחדה, כמו סכין לחם)
- לוקחים את השכבה הראשונה של עוגת הספוג והניחו על מעמד או צלחת הגשת העוגה
- חתכו רצועות רחבות של נייר אפייה והניחו אותן מסביב, כך שלאחר מכן ניתן להסיר אותן כשמסיימים להכין את העוגה
- מורחים על הבצק ספוג של השכבה התחתונה של העוגה, שכבה של קרם וניל (כרבע מהכמות)
- מפזרים את הפטל על הקרם וניל ומיישרים
- מניחים על החלק האמצעי של העוגה מעל שכבת הפטל
- מוסיפים קרם וניל (כמחצית ממה שנשאר) ויוצרים ממנו גבעה קטנה באמצע שכבת הבצק
- מניחים את השכבה העליונה של הבצק ספוג, אך יש להפוך אותה כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה
- הוסיפו כמות גדולה של קצפת שמנת ועצבו ממנה גבעה רכה באמצע
- יש למרוח בקרם וניל שנותר, עד לכיסוי של כל החלקים הנראים של העוגה
- יוצרים מהמרציפן, כיסוי מרציפן עגול גדול מספיק לכיסוי העוגה. שומרים חלק מהמרציפן ליצירת עלים קטנים עבור הקישוט. הערה: אפשר גם להשתמש במה שתחתכו מקצוות העוגה בעת עיצובה
- שמים את כיסוי המרציפן על גבי העוגה, ומעצבים אותה מסביב לדפנות, בעזרת הידיים כך שלא יהיו קפלים
- חותכים את שאריות המרציפן בתחתית ומיישרים
- מפזרים את העוגה באבקת סוכר
- הכינו ורד קטן ממרציפן ורוד והשתמשו בשאריות מרציפן ירוקות כדי ליצור עלים קטנים לקישוט עוגת הנסיכות השוודית שלכם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…