אנילוטי Agnolotti הוא סוג של פסטה ממולאת שמקורו בצפון איטליה, בעיקר פיימונטה ||| הכיסונים מהודקים היטב ובדרך כלל מוגשים כמנה ראשונה Primo Piatti בארוחה איטלקית מסורתית ||| גבינת טלג'יו Taleggio חצי-רכה ומעט חריפה, עם טעם אגוזי וחמאתי, שמשתלבת נפלא במלית ||| מתיקות הבצל הקרמלי, הקרמיות של תפוחי האדמה, והטעמים האגוזיים של הטלג'יו יוצרים איזון מושלם בין מתוק למלוח ||| מנה שיכולה להיות מלווה ביין לבן יבש ומינרלי, כמו גאוורצטראמינר או שרדונה, שמתאים לטעמים המורכבים אך המעודנים שלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים
לבצק פסטה
- 300 גרם קמח לפסטה
- 5 גרם מלח
- 8-7 חלמוני ביצים L
- 1 ביצה L
- 15 גרם שמן זית
למלית
- 3-2 תפוח-אדמה (עדיף מזן באטר)
- 100-80 גרם גבינת טלג'יו Taleggio טרייה
- 2-1 כפות ממרח טלג'יו
- מלח לפי הטעם
- 1 כף חרדל דיז'ון
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
- ½ מהבצל המטוגן של הרוטב
לרוטב
- 20 גרם חמאה
- 5 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
- 1 בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות
- 3-2 גבעולי בצל ירוק
- מלח לפי הטעם
- 3-2 כפות יין לבן
- ¼ כפית דבש
- 4-3 כפות מי בישול של הפסטה
- 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
להגשה
- גבינת פרמז'נו רג'יאנו מגורדת לפי הטעם
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: על משטח עבודה, יוצרים גבעה מהקמח עם גומה בראשה
- מוסיפים לגומה שבקמח את הביצים, מלח ושמן זית ובעזרת מזלג מערבבים עד שהביצה נטמעת בקמח
- בעזרת קלף לבצק מערבבים היטב ואחר כך לשים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ויציב במרקם גמיש כמו פלסטלינה
- יוצרים מהבצק כדור ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30-45 דקות
- הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה לא מקולפים במים עם מעט מלח עד שתפוחי האדמה רכים
- מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לקערה ומועכים את תפוחי האדמה בקערה לקבלת פירה
- במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצלים עם מעט מלח דק
- מטגנים על להבה נמוכה למשך 7 דקות ואז מוסיפים יין לבן ומערבבים לסירוגין עד שאין ריח של יין
- מוסיפים למחבת את הדבש, מערבבים ומכבים את הלהבה
- מעבירים את הבצל לקערה עם פירה תפוחי האדמה
- מוסיפים לפירה את גבינת טלג'יו, ממרח טלג'יו, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים בזהירות ולא יותר מדי. מתקנים תיבול ומעבירים לשק זילוף
- הכנת הפסטה: מרדדים את הבצק שבמקרר, במכונת פסטה עד לעובי 7 או במערוך לעובי 1 מ"מ
- מזלפים לרוחבו של דף הפסטה את המלית ומגלגלים לקבלת צינור בצק עם מלית
- מורחים מעט מים וסוגרים את קצות הגליל
- עם מזלג או קצות האצבעות לוחצים על גליל הבצק הממולא, לקבלת שרשרת כיסונים בגודל שאוהבים אבל לא מופרדים
- חותכים את הבצק בנקודות הדקות ומעבירים את הכיסונים לתבנית או מגש עם קמח סמולינה
- הכנה סופית: מחממים את המחבת של הבצלים ובמקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח עד לרתיחה
- מבשלים את הפסטה למשך דקה ומעבירים למחבת
- מוסיפים למחבת מעט מי בישול מהביר ומנמיכים את הלהבה
- מוסיפים למחבת את החמאה ומערבלים בתנועה סיבובית ולסיום מוסיפים מעט גרידת פרמז'נו רג'יאנו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…