חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני אנילוטי ממולאים תפודים, בצל וגבינת טלג'יו

אנילוטי Agnolotti הוא סוג של פסטה ממולאת שמקורו בצפון איטליה, בעיקר פיימונטה ||| הכיסונים מהודקים היטב ובדרך כלל מוגשים כמנה ראשונה Primo Piatti בארוחה איטלקית מסורתית ||| גבינת טלג'יו Taleggio חצי-רכה ומעט חריפה, עם טעם אגוזי וחמאתי, שמשתלבת נפלא במלית ||| מתיקות הבצל הקרמלי, הקרמיות של תפוחי האדמה, והטעמים האגוזיים של הטלג'יו יוצרים איזון מושלם בין מתוק למלוח ||| מנה שיכולה להיות מלווה ביין לבן יבש ומינרלי, כמו גאוורצטראמינר או שרדונה, שמתאים לטעמים המורכבים אך המעודנים שלה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני אנילוטי ממולאים תפודים, בצל וגבינה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

לבצק פסטה

למלית

לרוטב

  • 20 גרם חמאה
  • 5 בצלצלי שאלוט קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק
  • מלח לפי הטעם
  • 3-2 כפות יין לבן
  • ¼ כפית דבש
  • 4-3 כפות מי בישול של הפסטה
  • 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק: על משטח עבודה, יוצרים גבעה מהקמח עם גומה בראשה
  2. מוסיפים לגומה שבקמח את הביצים, מלח ושמן זית ובעזרת מזלג מערבבים עד שהביצה נטמעת בקמח
  3. בעזרת קלף לבצק מערבבים היטב ואחר כך לשים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד ויציב במרקם גמיש כמו פלסטלינה
  4. יוצרים מהבצק כדור ועוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30-45 דקות
  5. הכנת המלית: מבשלים את תפוחי האדמה לא מקולפים במים עם מעט מלח עד שתפוחי האדמה רכים
  6. מקלפים את תפוחי האדמה ומעבירים אותם לקערה ומועכים את תפוחי האדמה בקערה לקבלת פירה
  7. במחבת ממיסים חמאה ומוסיפים את הבצלים עם מעט מלח דק
  8. מטגנים על להבה נמוכה למשך 7 דקות ואז מוסיפים יין לבן ומערבבים לסירוגין עד שאין ריח של יין
  9. מוסיפים למחבת את הדבש, מערבבים ומכבים את הלהבה
  10. מעבירים את הבצל לקערה עם פירה תפוחי האדמה
  11. מוסיפים לפירה את גבינת טלג'יו, ממרח טלג'יו, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים בזהירות ולא יותר מדי. מתקנים תיבול ומעבירים לשק זילוף
  12. הכנת הפסטה: מרדדים את הבצק שבמקרר, במכונת פסטה עד לעובי 7 או במערוך לעובי 1 מ"מ
  13. מזלפים לרוחבו של דף הפסטה את המלית ומגלגלים לקבלת צינור בצק עם מלית
  14. מורחים מעט מים וסוגרים את קצות הגליל
  15. עם מזלג או קצות האצבעות לוחצים על גליל הבצק הממולא, לקבלת שרשרת כיסונים בגודל שאוהבים אבל לא מופרדים
  16. חותכים את הבצק בנקודות הדקות ומעבירים את הכיסונים לתבנית או מגש עם קמח סמולינה
  17. הכנה סופית: מחממים את המחבת של הבצלים ובמקביל מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח עד לרתיחה
  18. מבשלים את הפסטה למשך דקה ומעבירים למחבת
  19. מוסיפים למחבת מעט מי בישול מהביר ומנמיכים את הלהבה
  20. מוסיפים למחבת את החמאה ומערבלים בתנועה סיבובית ולסיום מוסיפים מעט גרידת פרמז'נו רג'יאנו

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *