בשבועות נהגו בקהילות אשכנז לאכול חלה חגיגית בצורת לוחות הברית או צורת סולם בעל שבעה שלבים סימן לשבעה רקיעים שנוצרו בשעת מתן תורה ||| מנהג אחר הוא לאכול חלה ארוכה כי התורה נקראת לחם, ונאמר על התורה: אֲרֻכָּה מֵאֶרֶץ מִדָּהּ ||| מנהג אחר הוא חלה עם ארבעה ראשים כנגד פרד"ס – פשט, רמז, דרש וסוד, שהתורה נדרשת בהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 חלות גדולות או 15-20 לחמניות)
- 500 גרם קמח מנופה
- 50 גרם שמרים טריים
- 5 כפות שמן זית עדין
- ¾ כוס צימוקים בהירים
- 3 ביצים XL
- קורט מלח
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפות סוכר וניל
- 2 כפות קליפת לימון מגורדת
- 1.5 – 2 כוסות מים
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1 כפית שמן זית עדין
- ½ כפית סוכר
לעיטור
אופן הכנה
- בקערה עמוקה ורחבה שמים את הקמח ומפזרים סביב את השמרים הטריים
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, צימוקים, ביצים, מלח, סוכר, סוכר וניל וגרידת קליפת לימון
- יוצרים גומה במרכז הקמח ותוך כדי לישה, מוסיפים את בלילת הביצים
- מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים 90 דקות עד הכפלת נפח הבצק
- מחלקים את הבצק התפוח לשישה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לרצועה בינונית בקוטר 3-4 ס"מ
- מהדקים שלוש רצועות בקצה אחד וקולעים צמה מרצועות הבצק
- באותו אופן מכינים את החלה השנייה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או משמנים התבנית
- מסדרים על התבנית את שתי החלות ומניחים להתפחה כ- 30 דקות
הערה: למקפידים על 4 ראשים – מניחים החלות בהצלבה כך שיצאו 4 פינות בחלה אחת
- בצלוחית קטנה יוצרים בלילה מהביצה, שמן זית וסוכר
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מורחים את בלילת הביצה על החלות הקלועות
- מפזרים מעליהן את הפרג והסוכריות הצבעוניות
- אופים בתנור 25-30 דקות עד השחמה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite