חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חלת שבועות

בשבועות נהגו בקהילות אשכנז לאכול חלה חגיגית בצורת לוחות הברית או צורת סולם בעל שבעה שלבים סימן לשבעה רקיעים שנוצרו בשעת מתן תורה ||| מנהג אחר הוא לאכול חלה ארוכה כי התורה נקראת לחם, ונאמר על התורה: אֲרֻכָּה מֵאֶרֶץ מִדָּהּ ||| מנהג אחר הוא חלה עם ארבעה ראשים כנגד פרד"ס – פשט, רמז, דרש וסוד, שהתורה נדרשת בהם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלות לשבת (צילום דני בר)

מצרכים (2 חלות גדולות או 15-20 לחמניות)

לציפוי

לעיטור

אופן הכנה

  1. בקערה עמוקה ורחבה שמים את הקמח ומפזרים סביב את השמרים הטריים
  2. בקערה נפרדת מערבבים את השמן, צימוקים, ביצים, מלח, סוכר, סוכר וניל וגרידת קליפת לימון
  3. יוצרים גומה במרכז הקמח ותוך כדי לישה, מוסיפים את בלילת הביצים
  4. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים 90 דקות עד הכפלת נפח הבצק
  6. מחלקים את הבצק התפוח לשישה חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לרצועה בינונית בקוטר 3-4 ס"מ
  7. מהדקים שלוש רצועות בקצה אחד וקולעים צמה מרצועות הבצק
  8. באותו אופן מכינים את החלה השנייה
  9. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או משמנים התבנית
  10. מסדרים על התבנית את שתי החלות ומניחים להתפחה כ- 30 דקות

הערה: למקפידים על 4 ראשים – מניחים החלות בהצלבה כך שיצאו 4 פינות בחלה אחת

  1. בצלוחית קטנה יוצרים בלילה מהביצה, שמן זית וסוכר
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  3. מורחים את בלילת הביצה על החלות הקלועות
  4. מפזרים מעליהן את הפרג והסוכריות הצבעוניות
  5. אופים בתנור 25-30 דקות עד השחמה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *