יצרנית הגבינות הטבעוניות משומשו והמתכונאית ובלוגרית אתי בטיטו מציעים לחורף מתכון מענג ומחמם ||| מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת ||| קלאסיקה של מרק חורפי צרפתי בטעמים מעודנים של ציר ירקות ויין לבן ||| להקרמת המרק נשתמש במגורדת לפיצה ואפייה של משומשו, 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לציר הירקות
- 4 גזר קלוף ושטוף היטב
- 2 קישואים
- 3 בצל קלוף
- 3 גבעולי סלרי נקיים
- 1 צרור פטרוזיליה נקי ושטוף
- 2 כרישה שטופה
- 1/2 כפית גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 עלי דפנה
למרק
- 7 בצל גדול או 10 בצל קטן
- 3 שיני שום כתושים
- 1.5 כוסות יין לבן יבש
- 4 כוסות ציר ירקות או מים
- 3 כפות קמח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- ענף תימין
להקרמה
- 200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של משומשו
להגשה עם טוסטונים
- לחם בגט פרוס דק וקלוי בתנור
אופן הכנה
- הכנת ציר הירקות: בתחתית סיר גדול מסדרים את התבלינים וכל העלים, ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס
- מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה
- מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק
- הערה: ניתן לאכסן את שאריות הציר בכלים קטנים בהקפאה
- הכנת המרק: קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני
- בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על להבה נמוכה כ- 30 דקות, תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב במשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים
- מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב
- מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים
- מוסיפים את השום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה סגור כ- 30 דקות
- הגשה: מוזגים בקערה יפה את המרק החם, ומפזרים מעל גבינה טבעונית מגורדת של משומשו
- מניחים מעל קערת המרק בגט קלוי ומעט בצל מטוגן
- שדרוג: מכניסים את קערת המרק להקרמה של כ-5 דקות בתנור
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון