מתכון: מרק בצל עם גבינה מגורדת טבעונית

יצרנית הגבינות הטבעוניות משומשו והמתכונאית ובלוגרית אתי בטיטו מציעים לחורף מתכון מענג ומחמם ||| מרק בצל מוקרם עם גבינה טבעונית מגורדת ||| קלאסיקה של מרק חורפי צרפתי בטעמים מעודנים של ציר ירקות ויין לבן ||| להקרמת המרק נשתמש במגורדת לפיצה ואפייה של משומשו, 100% טבעוני, פרווה וללא לקטוז ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק בצל מורקם עם מגורדת טבעונית (צילום יולה זובריצקי)

מצרכים

לציר הירקות

למרק

להקרמה

  • 200 גרם מגורדת לפיצה ואפייה של משומשו

להגשה עם טוסטונים

אופן הכנה

  1. הכנת ציר הירקות: בתחתית סיר גדול מסדרים את התבלינים וכל העלים, ומפזרים מעליהם את שאר הירקות חתוכים גס
  2. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה
  4. מסננים את הנוזלים, מפרישים 4 כוסות למרק
  5. הערה: ניתן לאכסן את שאריות הציר בכלים קטנים בהקפאה
  6. הכנת המרק: קולפים את הבצלים וחותכים לרצועות בגודל בינוני
  7. בסיר בינוני כבד מחממים שמן זית, מכניסים את הבצלים ומקרמלים אותם על להבה נמוכה כ- 30 דקות, תוך ערבוב תמידי עד שכל הבצל משחים וזהוב, אך לא נשרף
  8. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל היטב במשך כדקה בכדי שלא ייווצרו גושים
  9. מוסיפים פנימה את היין וממשיכים לערבב
  10. מוסיפים את ציר הירקות המסונן או המים
  11.  מוסיפים את השום כתוש, תימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
  12. לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה סגור כ- 30 דקות
  13. הגשה: מוזגים בקערה יפה את המרק החם, ומפזרים מעל גבינה טבעונית מגורדת של משומשו
  14. מניחים מעל קערת המרק בגט קלוי ומעט בצל מטוגן
  15. שדרוג: מכניסים את קערת המרק להקרמה של כ-5 דקות בתנור

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה