מתכון: סלט כרובית ביוגורט וטחינה

סלט כרובית מרענן שאפשר לשדרג ולהוסיף לו כל טוב ||| טעמי המזרח התיכון מתווספים לכרובית עם טחינה, בהרט או כמון ושמן זית ||| אפשר להעשיר את המנה גם עם גרגרי רימונים, כרוב סגול ועוד כל מה שאוהבים ||| מנה אביבית מרעננת וצמחונית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלט כרובית (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

להגשה

  • 2 עגבניות בשלות
  • צרור עלי זעתר או אורגנו טרי
  • 1/4 כוס צנוברים

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד הזהבה קלה
  2. מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל 3-4 ס"מ לערך
  3. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה ומזלפים שמן זית בנדיבות
  4. בוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב
  5. הערה: חשוב שכל פני הכרובית יהיו עם מעטה של שמן זית. מה שיהיה ללא שמן יתייבש ולא יתרכך
  6. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  7. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  8. אופים עד שפרחי הכרובית זהובים מאוד, כאשר מערבבים מדי פעם כדי שכל צידי פרחי הכרובים יצרבו בתנור
  9. בקערה, מערבבים את הטחינה, יוגורט, מייפל, בהרט ולימון, עד שנוצרת בלילה סמיכה ובהירה
  10. מוסיפים לקערה מי ברז קרים, בכל פעם ¼ כוס, עד לקבלת המרקם הרצוי לפי מה שאוהבים
  11. הערה: מומלץ שהבלילה תהיה סמיכה
  12. טועמים ומתקנים תיבול

הגשה

  1. בוזקים את בלילת הטחינה ויוגורט על צלחת כמו שמגישים צלחת חומוס
  2. מניחים מעל הר גדול של פרחי כרובית וצנוברים בנדיבות
  3. הערה: אפשר במקום זאת, לערבב בקערת הטחינה את כל המצרכים ופרחי הכרובים הכול יחד לקבלת סלט
  4. חוצים עגבנייה וסוחטים ממנה את התוכן הפנימי הנוזלי עם הגרעינים, מעל הסלט ומעל לפזר מעט עלי זעתר או אורגנו טריים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

כתיבת תגובה