סלט כרובית מרענן שאפשר לשדרג ולהוסיף לו כל טוב ||| טעמי המזרח התיכון מתווספים לכרובית עם טחינה, בהרט או כמון ושמן זית ||| אפשר להעשיר את המנה גם עם גרגרי רימונים, כרוב סגול ועוד כל מה שאוהבים ||| מנה אביבית מרעננת וצמחונית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 5-6 כפות שמן זית
- 1 כרובית גדולה לבנה וללא כתמים
- קורט מלח
- פלפל שחור
- 200 מ"ל יוגורט
- 5 כפות טחינה גולמית
- 1 כפית סירופ מייפל או רוטב צ’ילי מתוק
- 1/4 כפית בהרט או כמון
- 1 כף מיץ לימון
להגשה
- 2 עגבניות בשלות
- צרור עלי זעתר או אורגנו טרי
- 1/4 כוס צנוברים
אופן הכנה
- קולים את הצנוברים במחבת חמה ללא שמן עד הזהבה קלה
- מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל 3-4 ס"מ לערך
- מעבירים את פרחי הכרובית לקערה ומזלפים שמן זית בנדיבות
- בוזקים מלח ופלפל ומערבבים היטב
- הערה: חשוב שכל פני הכרובית יהיו עם מעטה של שמן זית. מה שיהיה ללא שמן יתייבש ולא יתרכך
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- אופים עד שפרחי הכרובית זהובים מאוד, כאשר מערבבים מדי פעם כדי שכל צידי פרחי הכרובים יצרבו בתנור
- בקערה, מערבבים את הטחינה, יוגורט, מייפל, בהרט ולימון, עד שנוצרת בלילה סמיכה ובהירה
- מוסיפים לקערה מי ברז קרים, בכל פעם ¼ כוס, עד לקבלת המרקם הרצוי לפי מה שאוהבים
- הערה: מומלץ שהבלילה תהיה סמיכה
- טועמים ומתקנים תיבול
הגשה
- בוזקים את בלילת הטחינה ויוגורט על צלחת כמו שמגישים צלחת חומוס
- מניחים מעל הר גדול של פרחי כרובית וצנוברים בנדיבות
- הערה: אפשר במקום זאת, לערבב בקערת הטחינה את כל המצרכים ופרחי הכרובים הכול יחד לקבלת סלט
- חוצים עגבנייה וסוחטים ממנה את התוכן הפנימי הנוזלי עם הגרעינים, מעל הסלט ומעל לפזר מעט עלי זעתר או אורגנו טריים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון