פסטה ריקו הטרייה ובשיטה איטלקית מסורתית מציעה מתכון פסטה ||| פסטה ירוקה, עם רוטב פסטו שמכינים מזוקיני ומשודרגת בשמנת וגבינת פרמז'ן ||| פסטה ריקו פוזילי טרייה עשויה 100% חיטת דורום, עם אחוז חלבון גבוה ||| מנה עשירה, קלה להכנה ומתאימה לארוחת צהרים או ערב לכל המשפחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (5 מנות)
לרוטב
- 2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
- 1/2 צרור עירית
- 1/2 צרור עלי נענע
- 1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
- 4 שיני שום קלופות
- 1/2 כוס צנוברים
- 50 גרם פתיתי גבינת פרמז'ן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לפסטה
- 1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"
- 250 מ"ל שמנת לבישול 15%
- 50 גרם גבינת פרמז'ן
- 1/2 לימון – גרידת הקליפה בלבד
אופן הכנה
- קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ
- מעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר
- מוסיפים לקערת את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל.
- טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין
- מגרדים דק את הפרמז'ן לתוך קערת הפסטו
- קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים
- מוסיפים לקערת הפסטו את מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה)
- טוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים
- מחממים סיר גדול עם מים ומלח
- מבשלים את הפסטה על פי ההוראות על האריזה
- בסיר סוטז' רחב ונמוך שמים את רוטב הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול
- מביאים לרתיחה עדינה ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי הטעם
- כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים יחד במשך 2-3 דקות
- הגשה: מעבירים לצלחות ומגרדים פרמז'ן מעל כל מנה
- מעטרים כל מנה בצנוברים וגרידת לימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito