דג סלמון הוא מעדן שקשה למצוא מי שלא אוהב אותו ||| הפעם גרסה קלה להכנה עם הרבה תבלינים ובעיקר עשבי תיבול שיקפיצו את הטעמים מעלה ||| שילוב של יוגורט עם שלל התוספות יעשו לכם מנה שתכבד כל שולחן אירוח או חג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2-3 מנות)
- 500 גרם דג סלמון בנתח אחד כולל העור
- 100 מ"ל רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- 1 שן שום כתוש
- 200 מ"ל מיץ תפוזים
- 200 מ"ל יוגורט
- 5-7 טיפות מיץ לימון
- קורט מלח
- קורט פִּלְפֵּל
- 1-2 בצל שאלוט קצוץ
- צרור שמיר
- 50 גרם שקדים קצוצים
- 50 גרם חמוציות ו/או צימוקים
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה
- 50 גרם גרעיני רימון
אופן הכנה
- בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הסויה, דבש, שן שום כתוש ומיץ תפוזים לקבלת מרינדה
- מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, עם העור כלפי מטה וחורצים לרוחבו 3-4 חריצים עמוקים
- יוצקים על הדג את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים 15-20 דקות עד שלב הנתח אפוי ובקצוות כבר גוון כהה
- הכנת רוטב יוגורט: לתוך קערה, מסננים את היוגורט בעזרת מסננת
- מוסיפים ליוגורט המסונן, את מיץ הלימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה של יוגורט מתובל
- במחבת מחממים מעט שמן זית (או חמאה) ומקפיצים בו את החמוציות ושקדים קצוצים
הגשה
- מוציאים את הסלמון מהתנור לצלחת הגשה ומכסים את הדג האפוי ברוטב היוגורט
- מפזרים מעל את החמוציות ושקדים קצוצים ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה
- מגישים לצד פירה תפוחי-אדמה, אורז או מה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…