חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון אפוי ברוטב יוגורט

דג סלמון הוא מעדן שקשה למצוא מי שלא אוהב אותו ||| הפעם גרסה קלה להכנה עם הרבה תבלינים ובעיקר עשבי תיבול שיקפיצו את הטעמים מעלה ||| שילוב של יוגורט עם שלל התוספות יעשו לכם מנה שתכבד כל שולחן אירוח או חג ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלמון הדרים ועוד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2-3 מנות)

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה, מערבבים את רוטב הסויה, דבש, שן שום כתוש ומיץ תפוזים לקבלת מרינדה
  2. מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, עם העור כלפי מטה וחורצים לרוחבו 3-4 חריצים עמוקים
  3. יוצקים על הדג את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות
  4. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  5. אופים 15-20 דקות עד שלב הנתח אפוי ובקצוות כבר גוון כהה
  6. הכנת רוטב יוגורט: לתוך קערה, מסננים את היוגורט בעזרת מסננת
  7. מוסיפים ליוגורט המסונן, את מיץ הלימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה של יוגורט מתובל
  8. במחבת מחממים מעט שמן זית (או חמאה) ומקפיצים בו את החמוציות ושקדים קצוצים

הגשה

  1. מוציאים את הסלמון מהתנור לצלחת הגשה ומכסים את הדג האפוי ברוטב היוגורט
  2. מפזרים מעל את החמוציות ושקדים קצוצים ומעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה
  3. מגישים לצד פירה תפוחי-אדמה, אורז או מה שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *