קינואה Quinoa היא ירק עשיר בחלבון וצבעוני שיפאר כל שולחן חג ובכלל ||| מקורו של צמח הקינואה הוא בהרי האנדים, וקיימות עדויות לכך שהיה קדוש לבני האינקה ||| שילוב קינואה בסלטים, במנות עיקריות, ובכלל ישמח גם צמחונים, טבעוניים ונמנעים מגלוטן ||| זרעי צמח הקינואה מצטיינים בערך תזונתי גבוה ואינם מכילים גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון המהיר בהמשך…
מצרכים (6-4 מנות)
- 200 גרם קינואה אדומה
- 2 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 1 פִּלְפֵּל אדום (גמבה), חתוכה לקוביות קטנות
- 2 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות ללא הגרעינים
- חופן עלי פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 לימון – המיץ בלבד
- 2 כפות סילאן
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
שלבי הכנה
- הכנת הקינואה: בסיר עם מים רותחים, מבשלים את הקינואה במשך 20-15 דקות עד שהיא מוכנה
- מסננים ומצננים את הקינואה
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת, עם שאר המצרכים
- טועמים ומתקנים תיבול ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…