לילות בירות הוא קינוח לבנוני מסורתי שמזכיר במידת מה פודינג אורז, אך עם מרקם קליל וניחוח ים תיכוני ||| סיפרנו בעבר עם לילות לבנון הם ליאלי לובנאן ليالي لبنان והמתכון כאן ||| מגישים את הקינוח כשהוא קר, ומקשטים אותו במעט אגוזים קצוצים, פיסטוקים, שקדים והמהדרין גם בקִנָּמוֹן טחון ||| לילות בירות הוא קינוח עם מרקם עדין וטעם מרענן מאוד, המתאים לכל סיום ארוחה, במיוחד בארוחות כבדות או כאלו עם טעמים מזרחיים חזקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 22)
לפודינג
לקרם שמנת
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
לקראנץ'
לסירופ
שלבי הכנה
- הכנת הפודינג: מפרישים 1 כוס חלב מליטר החלב ושמים בקערה
- בקערה מערבבים את הסולת, ביצה, סוכר וכוס חלב
- בסיר מרתיחים את שאר החלב
- מעבירים בהדרגה חלב שרתח לקערת הסולת תוך ערבוב במטרפה ודאגה שטמפרטורת הסולת לא תעלה ותבשל את הביתה
- כשנשאר חצי מכמות החלב החם מעבירים את בלילת הסולת לסיר החלב
- מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות, או עד להסמכה. טיפ: עד שמופיעות בועות על פני הבלילה
- יוצקים את הפודינג לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- ½ שעה
- הכנת קרם השמנת: בקערה מקציפים את החלב, שמנת אינסטנט פודינג וניל לקבלת קרם יציב
- יוצקים את הקרם על הפודינג סולת הקר ומשטחים לגובה אחיד
- הכנת הקראנץ': מחממים מחבת על להבה בינונית וקולים את האגוזים והפיסטוק כ- 5 דקות עד להזהבה קלה
- מצננים את האגוזים והפיסטוק הקלויים, וקוצצים אותם לקבלת שבבים קטנים
- באותו מחבת קולים את שבבי הקוקוס עד שצבעם משתנה. טיפ: זה לוקח מספר שניות בלבד
- מערבבים את שברי האגוזים ושבבי הקוקוס הקלויים
- מפזרים את תערובת הקראנץ' על שכבת קרם השמנת
- הכנת הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה סוכר, מים ומי ורדים ומבשלים עד להסמכה
- מצננים את הסירופ לטמפרטורת החדר
- מוסיפים מיץ לימון ומצננים
הגשה
חותכים למנות ומגישים בצלחות אישיות, ויוצקים מהסירופ על כל מנה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…