סיפורו של מתכון: שפצל גבינה Käsespätzle

מנה חלבית לשבועות ובכלל, היישר מהמטבח האוסטרי-גרמני ||| אטריות או כיסוני בצק קלים להכנה שיפתיעו כל סועד גם בשולחן חגיגי וגם אחרי יום עבודה ||| מנה שתמצאו משוויץ ועד זלצבורג אוסטריה, מטירול ועד בוואריה גרמניה ||| מנה שנהוג גם להגיש לצד בירה באוקטוברפסט Octoberfest ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

שפצל גבינה Käsespätzle או קנופל גבינהKäsknöpfle (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

שפצל גבינה Käsespätzle או קנופל גבינהKäsknöpfle

שְׁפֶּצְלֶה או שפעצל או בְּצֵקָנִיּוֹת גבינה הן למעשה אטריות בצק, בצורת נטיפים מהמטבח של דרום גרמניה ומערב אוסטריה. בכל אזור המאכל דומה אבל בשם קצת שונה – באוסטריה המאכל נקרא Käsespätzle בנסיכות ליכטנשטיין ומערב אוסטריה זה בכלל קנופל גבינה Käsknöpfle  ואילו בחבל טירול וחלקים משוויץ קוראים למאכל קסנוקן Kasnocken או Kasnockn.

מה זה קסשפצל

שפצלה בצק וגבינת אמנטל או צהובה אחרת, מגורדת בשכבות לסירוגין ולבסוף מעוטרות בבצל מטוגן. לאחר הוספת כל שכבה, ה-käsespätzle מוכנס לתנור עד להתחממות והגבינה נמסה. התוספות הנלוות הן סלטים ירוקים או סלט תפוחי אדמה. בחבל פורארלברג Vorarlber המערבי ביותר באוסטריה ובנסיכות ליכטנשטיין מגישים בדרך כלל את käsespätzle עם רסק תפוחים.

במחוזות שונים משתמשים בסוגי גבינה צהובה מקומית שמשתנה מאזור לאזור, החל מסגנון אמנטל, דרך גבינת Bergkäse או Montafoner Sauerkäse ועד Räßkäse – שכולן גבינה קשה מקומית. גבינות נוספות שתמצאו באזורים שונים הןLimburger  או Weisslacker אוVorarlberger Bergkäse.

מצרכים (למחבת גדולה)

לבצק

להכנת המנה

  • 35 גרם חמאה
  • 100 גרם בצל חתוך דק
  • 150 מ"ל ציר ירקות
  • 200 גרם גבינה צהובה (כל סוג שאוהבים) מגורדת

להגשה

  • 30 גרם שמן זית
  • 100 גרם בצל חתוך לרצועות דקות
  • 1 חופן עירית טרייה

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, ביצים, חלב, מים וקורט נכבד של מלח כדי ליצור בצק נוקרל (כופתאות). הערה: אין לערבב יותר מדי זמן, אלא לערבב גס
  2. נותנים לבצק לנוח כ-30 דקות
  3. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא בהרבה מים מומלחים
  4. משטחים את הבצק על מגרדת עם חורים גסים ולוחצים על המצק שיצאו נטיפי בצק ישר לתוך המים הרותחים
  5. מניחים לרתיחה כשלוש דקות. הכופתאות מוכנות כשהן עולות על פני השטח
  6. מסננים את הכופתאות ושוטפים במים קרים
  7. ממיסים את החמאה במחבת גדולה
  8. מטגנים את קוביות הבצל להזהבה
  9. מוסיפים למחבת את הכופתאות בצק הטריות
  10. מכסים עם ציר מרק הירקות
  11. מוסיפים את גרידת הגבינה ומערבבים כך שכל הכופתאות יכוסו גבינה
  12. במחבת שנייה מחממים את שמן הזית ומשחימים את רצועות הבצל
  13. מחלקים הכופתאות עם הגבינה לצלחות הגשה
  14. מפזרים מעל כל מנה את רצועות הבצל ושפע של עירית טרייה
  15. מגישים מיד

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

כתיבת תגובה