חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: אטריות אורז מוקפצות עם טופו וירקות

אטריות אורז הן מקור נהדר לפחמימות, בעוד שטופו מספק חלבון, והקישואים, הגזר ונבטי השעועית מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים ||| מתכון קל להכנה ופשוט עם עושר טעמים נהדר לצמחונים ובכלל ||| אפשר ליהנות מהמנה הזו מיד לאחר הכנתה או לשמור במקרר 2-3 ימים ולאכול מאוחר יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

אטריות אורז צמחוניות מוקפצות עם טופו וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (2-4 מנות)

  • 200 גרם אטריות אורז (דקות / עבות)
  • 100 גרם טופו, חתוך לקוביות.
  • 2 קישואים / זוקיני שטופים (לא חייבים לקלפם)
  • 3 גזר בינוני שטוף (לא חייבים לקלפם)
  • 100 גרם נבטי שעועית (שטופים ומסוננים)
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף שמן שומשום / שמן בוטנים

לתיבול

לקישוט

  • 1/2 כוס שקדים מקולפים מרוסקים גס

אופן הכנה

  1. לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות
  2. לחמם את שמן הקוקוס במחבת ווק גדול, רצוי עם תחתית עבה
  3. להוסיף את קוביות הטופו, ולהקפיץ על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב בכף עץ
  4. כשהטופו נראה מוכן ומושחם קלות מוציאים את הטופו ושומרים אותו בצד על צלחת
  5. להוסיף לווק את רצועות הגזר, לערבב ולהקפיץ כ-2 דקות על להבה גבוהה
  6. להוסיף את רצועות הקישוא או זוקיני, ולהקפיץ יחד כ־5 דקות עד ריכוך. משך הזמן תלוי בסוג הווק ובעוצמת הלהבה
  7. להוסיף לתערובת הירקות את הטופו לערבב ולהקפיץ יחד עוד כדקה
  8. להוסיף את התבלינים, לערבב היטב ואז להוסיף את נבטי השעועית
  9. לערבב הכול ולהקפיץ יחד עוד בחצי דקה
  10. לכבות את הלהבה, להשאיר את המנה מכוסה עד ההגשה
  11. הכנת האטריות: למלא סיר גדול 2/3 במים ולהרתיח
  12. להוסיף כפית שטוחה מלח ואת האטריות
  13. לבשל לפי ההוראות ולהימנע מריכוך יתר
  14. לסנן, ולהוסיף את שמן הבוטנים או שמן שומשום, ולערבב
  15. להגיש על צלחת גדולה כאשר מנת אטריות בתחתית ומעל האטריות מנה מהירקות המוקפצים עם הטופו

הגשה: לפזר את השקדים מעל המנה ולהגיש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *