אטריות אורז הן מקור נהדר לפחמימות, בעוד שטופו מספק חלבון, והקישואים, הגזר ונבטי השעועית מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים ||| מתכון קל להכנה ופשוט עם עושר טעמים נהדר לצמחונים ובכלל ||| אפשר ליהנות מהמנה הזו מיד לאחר הכנתה או לשמור במקרר 2-3 ימים ולאכול מאוחר יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2-4 מנות)
- 200 גרם אטריות אורז (דקות / עבות)
- 100 גרם טופו, חתוך לקוביות.
- 2 קישואים / זוקיני שטופים (לא חייבים לקלפם)
- 3 גזר בינוני שטוף (לא חייבים לקלפם)
- 100 גרם נבטי שעועית (שטופים ומסוננים)
- 2 כפות שמן קוקוס
- 1 כף שמן שומשום / שמן בוטנים
לתיבול
לקישוט
- 1/2 כוס שקדים מקולפים מרוסקים גס
אופן הכנה
- לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות
- לחמם את שמן הקוקוס במחבת ווק גדול, רצוי עם תחתית עבה
- להוסיף את קוביות הטופו, ולהקפיץ על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב בכף עץ
- כשהטופו נראה מוכן ומושחם קלות מוציאים את הטופו ושומרים אותו בצד על צלחת
- להוסיף לווק את רצועות הגזר, לערבב ולהקפיץ כ-2 דקות על להבה גבוהה
- להוסיף את רצועות הקישוא או זוקיני, ולהקפיץ יחד כ־5 דקות עד ריכוך. משך הזמן תלוי בסוג הווק ובעוצמת הלהבה
- להוסיף לתערובת הירקות את הטופו לערבב ולהקפיץ יחד עוד כדקה
- להוסיף את התבלינים, לערבב היטב ואז להוסיף את נבטי השעועית
- לערבב הכול ולהקפיץ יחד עוד בחצי דקה
- לכבות את הלהבה, להשאיר את המנה מכוסה עד ההגשה
- הכנת האטריות: למלא סיר גדול 2/3 במים ולהרתיח
- להוסיף כפית שטוחה מלח ואת האטריות
- לבשל לפי ההוראות ולהימנע מריכוך יתר
- לסנן, ולהוסיף את שמן הבוטנים או שמן שומשום, ולערבב
- להגיש על צלחת גדולה כאשר מנת אטריות בתחתית ומעל האטריות מנה מהירקות המוקפצים עם הטופו
הגשה: לפזר את השקדים מעל המנה ולהגיש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite