חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חדש על המדף של דני בר מס' 04/2023

מוצרים חדשים במגוון תחומים ||| יין, קפה ועוד לכל סיבה וגם לפסח הקרוב והאביב של 2023 ||| חדשות וחידושים, מבצעים והצעות לכל גיל ||| מסעדות, ופעילויות כיף לפסח ובכלל ||| מבצעי חודש אפריל ובכלל ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…

פסח וחג האביב

חג הפסח והאביב במכוורות ברחבי הארץ, בין מרבדי הפריחות

דבורה יונקת דבש (צילום דן בר-דוב)

עם בוא חג הפסח ועונת האביב, מזמינה מועצת הדבש את הקהל הרחב לביקור במכוורות ברחבי הארץ, במיוחד בתקופה הזו בה עדיין יש שפע של מרבדי פריחה שופעת ואיכותית, לפגוש דבוראים, לטעום דבש עם מצות, לחוות וללמוד על עולמן הקסום של הדבורים וחשיבותה של הדבורה בהאבקת פרחי ירקות ופירות ההופכים למזון מן הצומח.

מנכ"ל מועצת הדבש, אופי רייך: "לאורך חג הפסח ובחג המימונה, שהפך לחג לאומי, יש שימוש נכבד בדבש, הנאכל עם המצות והמופלטות וכן להמתקת ממתקים ועוגיות מסורתיות. כולם מוזמנים לבקר במכוורות לאורך ימי החג, ללמוד על חיי הדבורה והדבש וליהנות מפעילות חינוכית ומעשירה לכל המשפחה".

מנתוני מועצת הדבש, בישראל פועלים מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ-80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות. להלן המלצות לביקור במכוורות תיירותיות בארץ:

מכוורת הכל דבש ביסוד המעלה: בחג הפסח מזמין הדבוראי עמית יוסף לפעילות במכוורת, טעימות דבש מפרחי הגליל, סרט על עולם הדבורה, סיור בין מחלקות מפעל הדבש וסדנאות לילדים בסימן חג האביב. להזמנות: 050-9518181

דבורת התבור, שדמות דבורה: מזמינה לסיור החושף את אחד הסודות הגדולים של תהליך חניטת המומיות במצרים. במהלך הסיור לומדים על חומרי הכוורת המיוחדים כמו פרופוליס, שבעזרתם אפשר היה לשמר מומיות וצופים כיצד מכינות אותו הדבורים, במצפה דבורים מיוחד. עוד ייהנו הילדים מהכנת נר דונג, שכמיית דבורה וציור קלף מצרי, כולל ביקור באולם גידול המשי היחיד בישראל.  להזמנות: 04-6769598, 050-5637645

מכוורת יערת הדבש באלוני אבא: בפסח יתקיים סיור במכוורת בהדרכת דבוראי שיספר על עולמה המרתק של דבורת הדבש כולל טעימות דבש זני בטעמים שונים, פתיחת כוורת ועוד. להזמנות: 054-4437402

מכוורת הבוסתן בפקיעין: הדבוראי ג'מאל חיר, מזמין לאירוח לפעילויות להכרת עולם הדבורים בשילוב אירוח דרוזי. להזמנות: 052-2477897

מכוורת פורת במושב עין יהב בערבה התיכונה: מזמינה לפסטיבל פסח במכוורת, עם שלל פעילויות כולל סיור במוזיאון הדבורה בו מוצגים מעולם המדבר והמכוורת, כוורת שקופה, טעימות דבש, והקרנת סרט על חיי הדבורה. בנוסף, ארוחה מתוקה בבר המכוורת, בו מגישים פיצה והמבורגר עם רטבי דבש הישר מהכוורת. ביום שישי 14.4.23- תתקיים הופעה בחצר המכוורת של הזמר – דויד ברוזה, במופע אקוסטי לרגל חגיגות 40 שנה לאלבום המופתי האישה שאיתי. לכרטיסים בקישור… או טל':  058-5666032

הכוורת בית חורון: יחגגו את פסטיבל אביב בכוורת עם סיור במכוורת, מפגש עם דבוראי, סדנאות יצירה, הסבר על תהליך הרדייה וחשיבות פעילות האבקה של דבורת הדבש. להזמנות: 02-5458856.

מכוורת משק לין בכפר ביל"ו: מזמינים משפחות וילדים להתלבש בבגדי הדבוראי, לטעום דבש ולהשתתף בפעילויות יצירה, צפייה בסרטון על חיי הדבורה, פתיחת כוורת ועוד. להזמנות: 054-2207965

בית הדבש והדבורה בקיבוץ יד מרדכי: יקיים את 'פסטיבל יציאת מצרים', עם שחזור של יציאת מצרים, הילדים יתלבשו כבני ישראל ויצאו אחר משה רבנו למסע במדבר, בהמשך ייהנו מפעילות במכוורת- הצצה לכוורת, טעימות דבש, הכנת נרות מדונג ועוד. בנוסף, סיור בקיבוץ על עגלה רתומה לטרקטור. להזמנות: 052-3923104

פרטים נוספים על פעילויות במכוורות באתר מועצת הדבש www.honey.org.il

בית השקד בכפר תבור עם יוצרים יצירות מרציפן ושוקולד

בית השקד, כפר תבור (צילום דני בר)

אוהבים מרציפן? אוהבים גם שוקולד? מה דעתכם ליהנות בחופשת הפסח מסדנאות נהדרות של מרציפן ושוקולד? "בית השקד" בכפר תבור מציע חוויה מענגת וטעימה לכל המשפחה: יוצרים יצירות מלאות טעם (תרתי משמע) שעשויות ממרציפן או ממרציפן ושוקולד ו… ברור שאוכלים!

בסדנאות ילמדו איך להכין צורות ויצירות ממרציפן וממרציפן ושוקולד. בסדנת המרציפן מקבלים מרציפן בצבעי יסוד – מהם ניתן להכין יצירות. בסדנת השוקולד מקבלים מזרק שוקולד גדול, מרציפן לבן ואגוזים גרוסים, ומכינים רולדת מרציפן ושוקולד, ופרלינים של שוקולד, מרציפן ואגוזים.

עד לשנת 2020 פעל במתחם יקב תבור ובית השקד "מוזיאון המרציפן", בו הוצגה תערוכת פיסול במרציפן יחידה במינה, וסדנאות יצירה פעלו בו מעל 20 שנה. בעקבות שנת הקורונה נסגרה התערוכה ונעצרו הסדנאות, ובית השקד התמקד בייצור ושיווק מוצריו. וכעת, חוזרות הסדנאות!

הסדנאות יתקיימו בכל יום במהלך חופשת הפסח בתאריכים 28.3.2023 – 14.4.2023 (סגור בשבת וחג. ערב חג פתוח). זמני פעילות: ימים א' – ו' 09:00 עד 17:00 (ששי עד 16:00(. אין צורך לתאם מראש.

הסדנאות מועברות במבנה סגור וממוזג. המתחם כולל מקומות ישיבה ושולחנות. בסמוך למתחם ממוקם פארק המעיין ובו מדשאה גדולה, מתקני שעשועים ופארק נינג'ה. עלות סדנת מרציפן: 35 שקלים; עלות סדנת מרציפן ושוקולד: 49 שקלים.

צמוד למתחם הסדנא פועלת חנות מפעל מרווחת, המציעה מגוון מוצרים מתוצרת "בית השקד" וצפון הארץ, כולל כמובן מרציפן ושוקולד. בין שאר מוצרי החנות: אגוזים, שקדים, זרעים וגרעינים, טחינה, פירות יבשים, שמן זית, ממרחים משובחים, חבילות שי ועוד. לפרטים: https://nuthouse.co.il/

חדש על המדף

רשת iDigital goodiz עם כוכבי דיסני

כיסויי מגן לטלפון נייד דיסני (צילום יח"צ חו"ל)

רשת אביזרי הסלולר החלה למכור את מותג דיסני בחנויות ובאתר הרשת. רשת אביזרי הסלולר מבית iDigital   החלה החודש את מכירת הכיסויים של דיסני המקוריים! קולקציה עם הכוכבים של כל הזמנים מיקי מאוס מנימי מרוול וכל החברים בנוסף   משטח לעכברים גם הם מעוטרים בסמלים הכי מוכרים של החברה באטמן ועוד. מחיר לכיסויים: 99 שקלים, משטחים לעכבר: 49 שקלים.

רשת iDigital goodiz משווקת מאות כיסויים שכוללים גם מגוון קולקציות ייחודיות ובלעדיות בישראל של מותגים בינלאומיים כמו: אדידס, דיזל ו-casely וכן קולקציות מיוחדות ומוצרים של מעצבים בינלאומיים GUESS, קרל לגרפלד ועוד. חנויות רשת iDigital goodiz, שנפתחה בשנת 2021, מעוצבות בקונספט צבעוני וחדשני וניתן למצוא בהן מגוון רחב של אביזרים לכל סוגי הסמארטפונים, כולל למכשירי סמסונג ושיומי. בנוסף, ברשת נמכרים גם אוזניות סמסונג באדס, שעוני סמסונג חכמים, אייפונים ועוד.

יין בירה קפה ואלכוהול

מזקקת גולני עם ויסקי גולני יוניקאסק נקטר הוק

ויסקי גולני יוניקאסק נקטר הוק (צילום דני בר)

מזקקת גולני היא מזקקת אומנות בבעלות משפחתית, שהוקמה בספטמבר 2014 ברמת הגולן. המזקקה החליטה לחלוק את התשוקה שלנו למשקאות חריפים משובחים, על ידי יצירת הכי טוב שאפשר, שיפור מתמיד ובדיקת גבולות. במקום מייצרים את הוויסקי מדגן לבקבוק באמצעות תערובת של דגנים מקומיים ומיובאים, מי מעיינות מקומיים ומי באר, והחביות המקומיות המשובחות ביותר שנוכל לשים עליהן את ידינו, כל אחת מהן נבחרה על ידי המזקק הראשי שלנו.

ערק, ג'ין ואבסינת שלנו מיוצרים עם אלכוהול סלק/קני סוכר משלנו ומשתמשים רק במיטב הצמחים המקומיים הגדלים ומיובאים.

הסינגל מאלט של מזקקת גולני מתקבל מתהליך בישול וזיקוק של שלושה סוגי מאלט. מורכב ברובו ממאלט פילזנר עדין ופירותי, ממאלט צ'וקולט המעניק עומק ונגיעה של שוקולד וקפה קלוי, ומעט מאלט מעושן, הוויסקי עובר תהליך של זיקוק כפול בדודי נחושת מסורתיים, התוצאה היא ויסקי מורכב העומד בפני עצמו גם לאחר שנים של התיישנות בחבית.

נקטר אוק גולני הוא וויסקי סינגל מאלט שעבר התיישנות מלאה בחבית בודדת של יין קינוח (סגנון פורט), המעניק לוויסקי את טעמו המתקתק עם טעמים עמוקים מיוחדים של פירות בשלים. לכל בקבוק מוענק מספור ידני ותאור חלקו בחבית. אזור: רמת הגולן, ישראל. אלכוהול : 46%. מחיר:  399 שקלים

דרימיה עם רוזה 2021

בלנד של 50% ענבי מלבק עם 50% ענבי קברנה סוביניון מכרם סוסיא, בגובה 800 מטרים מעל פני הים. צבע אפרסק בהיר. אף נפלא, פרחוני, עם גוון של פריחת הדרים ואפרסק. יבש, בעל חמיצות פריכה, עם פרי ומתיקות טבעית ואיזון נהדר ומעורר תיאבון. כשר. 13% אלכוהול. 90 שקלים.

יקבי כרמל ויקב ברוטי & צ'ייני הארגנטינאי עם יין חדש בסדרה Private Collection

מארז פייס ארגנטינה וקופסת אוכל (צילום איל קרן)

כחלק מהיערכות יקבי כרמל לשנת השמיטה אשתקד, במטרה לתת מענה לציבור הצרכנים המבקש לצרוך יינות כרמל מבציר 'שישית' או מיבול חו"ל (שאינו 'שביעית'), וזאת בנוסף לייצור הרגיל בישראל מבציר 2022 המתאים לציבור הכללי, יקבי כרמל, היקב הגדול והמוביל בישראל, יוצא בשיתוף פעולה ייחודי ויוצא דופן עם היקב הארגנטינאי ברוטי & צ'ייני (Berruti & Chini). במסגרת שיתוף הפעולה, יצר יפתח פרץ היינן הראשי של יקבי כרמל, בשיתוף עם גוסטבו סילבסטרי, היינן של ברוטי & צ'ייני, קברנה סוביניון ייחודי המתאפיין בארומה מעניינת וטעם רענן. יין זה מצטרף לסדרת Private collection עטורת השבחים, המגשימה את חזון הברון רוטשילד מייסד יקבי כרמל.

תעשיית היין בארגנטינה היא החמישית בגודלה בעולם, כשמחוז היין המפורסם ביותר במדינה הינו מחוז מנדוזה, מקום מושבו של יקב ברוטי & צ'ייני, כשחלק מהכרמים שוכנים בגבהים מסחררים של לא פחות מ-1,600 מטרים מעל פני הים.

היין, קברנה סוביניון מבציר 2021, מאופיין בארומה וטעם עמוקים, בעלי ניחוחות של שזיפים ועץ אלון, התיישן במשך 8 חודשים בחבית עץ אלון.

יקב ברוטי & צ'ייני (Berruti & Chini) נוסד בשנת 1947 ע"י ג'ובאני ברוטי ואשתו, אורליה צ'יני, שניהם מאזור טוסקנה באיטליה. בסוף שנות ה-30, עם פרוץ מלחמת העולם השנייה באירופה, היגרו השניים לארגנטינה והתיישבו במנדוסה, שם הקימו יקב משפחתי. בשנים שחלפו מאז הקמתו, היקב עבר מהפכת איכות דרמטית והפך לאחד היקבים החשובים והבולטים בארגנטינה, עם השקעה בקו ייצור יין איכותי, מערכות אחסון משוכללות, מבחר אזורי גידול מובחרים, הון אנושי משופר ומערכות מידע. היקב משווק מעל 7 מיליון ליטר יין ומיץ ענבים בשנה.

היקב שומר עד היום על חזיתו המקורית, כפי שנבנתה במקור עי" ג'ובאני ואורליה, מתוך כוונה להגן על המורשת והמסורת המשפחתית, המתקיימות בהרמוניה עם חדשנות וקדמה, תוך שימוש בטכנולוגיה חדישה.

יפתח פרץ, היינן הראשי ביקבי כרמל: "אנו נרגשים משיתוף הפעולה המיוחד עם יקב ברוטי & צ'ייני, ובפרט עם שיתוף הפעולה עם היינן הראשי גוסטבו סילבסטרי. העבודה לצידו הייתה מרתקת ומעשירה, ואני בטוח שההיכרות הזאת תניב עוד יינות משובחים רבים".

טמפרטורת הגשה מומלצת: 16 מעלות. מומלץ לקרר כ-20 דקות לפני ההגשה. אלכוהול: 13%. מחיר 45 שקלים.

לרגל השקת היין החדש, יקבי כרמל מציעים מארז מיוחד בניחוח ארגנטינאי: המארז כולל בקבוקPrivate Collection  ארגנטינאי, תערובת תבלינים בואנוס איירס ותבלינים לעל האש, ממרח ריבת חלב, מארז עוגיות אלפחורס, סט אביזרי יין וסינר מעוצב. את המארז ניתן להשיג באתר קופסת אוכל. מחיר מארז 220 שקלים.

דרימיה עם סהר 2021

בלנד אדום של 45% ענבי שיראז, 31% ענבי סירה 12% ענבי מרלו ו12% ענבי מלבק מכרמי סוסיא, בגובה 800 מטרים מעל פני הים. היין התבגר 12 חודשים בחביות עץ אלון. כשר. 14% אלכוהול. 90 שקלים.

יקבי כרמל קברנה סוביניון Selected 2022 וקברנה סוביניון Private Collection 2021

יינות יקבי כרמל לפסח 2023 (צילום איל קרן)

קברנה סוביניון 2022, בציר חדש בסדרת selected: יין אדום יבש המבוסס על ענבי קברנה סוביניון מכרמים נבחרים ברחבי הארץ, שיושן במשך 3-6 חודשים במכלי נירוסטה. ליין גוף קליל וצעיר וסיומת מאוזנת, בעל ניחוחות פירותיים, שזיפים אדומים ושחורים וקפה. אלכוהול: 13.5%. מחיר 35 שקלים

קברנה סוביניון Private Collection 2021: יין אדום יבש המבוסס על ענבי קברנה סוביניון מכרמים נבחרים ברחבי הארץ. יושן בחביות עץ אלון במשך שישה חודשים. טעמו מלא, בעל סיומת ארוכה ומאוזנת ומתאפיין בגוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיפים ועץ אלון. אלכוהול: 13%. מחיר 45 שקלים.

צור עולם של יין עם ברטנורא מוסקטו

ברטנורא מוסקטו (צילום יח"צ חו"ל)

100% ענבי מוסקטו מכרמים בחבל פיאמונט, איטליה. הענבים נבצרו ידנית והותססו במיכל לחץ תחת בקרת טמפרטורה. התסיסה נעצרה על ידי קירור וסינון כדי לשמר את המתיקות העסיסית הטבעית של היין. זהו יין פירותי פריך ומרענן. חצי מתוק. בטעמי אגס, מנדרינה, נקטר, וטעמי מלון בסיומת. מבעבע קלות באופן טבעי. ברטנורא הוא מותג סדרת היינות האיטלקיים הכשרים הטובים והנמכרים בעולם. איטליה בורכה בטרואר נפלא ליין, הרים גבוהים קרבה לים ומזג אויר מתאים ליינות שכבר מזמן הפכו לקלאסיקה. כל סוג יין מגיע מהמקום הייחודי לו בתוך איטליה, מעמק הפו, מההרים האפנינים מטוסקנה פיאמונטה ועוד. זהו יין לבן מתוק. יין פירותי פריך ומרענן. חצי מתוק. בטעמי אגס, מנדרינה, נקטר, וטעמי מלון בסיומת. כשר. 5% אלכוהול.

חדש מהדרום לחג הפסח בציר חדש ומסקרן ליינות DAROM

דרום אדום 2021 (צילום איל קרן)

DAROM מבית יתיר, מאופיינת ביינות נגישים ומרעננים המבוססים על זנים אהובים ומוכרים, כולם מיוצרים מכרמים נבחרים בטרואר (אזור גידול) הדרומי. הכרמים נהנים מאקלים מדברי יבש וקר בלילה, תנאים היוצרים טרואר ייחודי. זני הענבים הנטועים זוכים לתנאים אידיאליים לגידול ענבי יין, מהם מופקים יינות DAROM שטעמיהם השורשיים והחמים נגישים ומאפשרים לצרכן הישראלי להנות מהדרום במלוא הדרו.

ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר ודרום מספר על הבציר בכרמי הדרום: "חורף 2021 היה פחות קר וגשום מהרגיל, עם אירוע שלג באמצע חודש פברואר ומיד אחריו שרב מוקדם בחודש מרץ. מיעוט מנות הקור בחורף השפיע על הפוריות של הגפנים וצמצם את היבול. לעומתו, חורף 2022 היה הקר ביותר ב-25 השנים האחרונות ובעקבותיו הבשלת הענבים היתה אחידה ואיכותית במיוחד. ב- 2 הבצירים תקופת ההבשלה בסוף הקיץ היתה נוחה יחסית ללא אירוע חום קיצוניים".

דרום אדום 2021: יין אדום יבש המופק מכרמים מאזור הנגב ודרום הרי יהודה. היין מורכב מ- 39% שיראז, 19% מרסלאן, 14% זינפנדל, 11% מרלו, 8% טמפרניו, 5% מורוודרה, 4% ויונייה. הזנים השונים עברו תסיסות קצרות ועדינות, רובם במכלי נירוסטה וחלקם במכלי בטון או מכלי עץ גדולים פתוחים. לאחר מכן התבגרו כ-7 חודשים במכלי בטון ומכלי עץ גדולים (פודרים), כדי ליצור יין רענן ופירותי שילווה היטב מנות ים תיכוניות. אחוז אלכוהול: 13.5%. מחיר 80 שקלים.

דרום רוזה 2022 (צילום איל קרן)

דרום רוזה 2022: יין רוזה יבש המורכב מ- 60% זינפנדל ו- 40% גרנאש נואר זנים הגדלים בכרמים ברמת ערד. זני הענבים תססו והתיישנו במיכלי נירוסטה במשך 4 חודשים. גוונו של היין ורוד עדין, טעמו וריחו רעננים ומזכירים תות שדה ופריחת ורדים. היין מותאם להגשה כאפריטיף וילווה יפה מנות ראשונות מהמטבח הים תיכוני. אחוז אלכוהול: 12.5%. מחיר 80 שקלים.

ניתן להשיג את היין בחנויות היין המובחרות ובמסעדות ברחבי הארץ.

מסעדות ואוכל

יום הוויסקי במסעדת CONMIGO

קרפצ'ו שייטל בקר (צילום מיטל סולומון)

מסעדת CONMIGO בניצוחו של השף עידו אלקיים קיימה אירוע טעימות מיוחד לרגל יום הוויסקי שחל לאחרונה. במסגרת ערב הספיישל הוגשו המנות הבאות: חלה ומטבלים, קרפצ'ו שייטל, טורטליני בשר, אלפרדו אפונה וכמהין טריות, פיקנייה מעושנת, תפו״א מדורה וצ׳ימיצ׳ורי, שיפוד אנטריקוט ברוטב וויסקי, פירה בזליקום ופילפלונים וקינוח השף. בערב המיוחד הוצעו מגוון סוגי וויסקי דוגמת גלנפידיך 15, דאבל בלאק וג'לנטמן ג'ק, במחירים מוזלים. כלל מנות שהוגשו בערב זה מותאמות לאכילה לצד וויסקי וחלק מהמתכונים משולבים עם וויסקי.

CONMIGO הינה מסעדה ומקום לאירועים פרטיים עד 40 סועדים, וארוחות שף מיוחדות בהתמקדות בשיטות בישול שונות של בשרים מבית היוצר של שף עידו אלקיים, בעל ניסיון עשיר של 17 שנים במסעדות מוכרות ובולטות דוגמת מסה, לה גוטה וטורו בירושלים, המסעדה שפועלת במודיעין מפגישה בין כל קצוות המטבח המודרני לשם יצירת חוויה מושלמת, ומתמחה בכל הסוגי הבשר, ובמנות תמצאו טכניקות בישול מיוחדות כמו סוויד, עישון ונגיעות של אוכל מולקולרי.

שף עידו אלקיים: "כשפתחנו את קונמיגו, חרטנו על דגלנו לקיים ערבי טעימות לימים מיוחדים, ויום הוויסקי הוא בהחלט יום שכזה. האהבה לוויסקי שהוא ללא ספק אחד מהמשקאות האלכוהולים האהובים בעולם, בולטת גם בקרב הלקוחות שלנו והיא רק הולכת וגדלה. עבור רבים זו תרבות בפני עצמה ולא בכדי, כבר עם ההודעה על קיום הערב, מרבית המקומות הוזמנו".

כתובת: שדרות הרכס 13, מודיעין (חניה גדולה צמודה למסעדה). כשר. להזמנות טל': 052-8081522

ועדת הכלכלה עם הפחתת מחיר החלב הגולמי

כדי חלב עם שלל גבינות מרחבי תבל (צילום דני בר)

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את בקשת משרד החקלאות ופיתוח הכפר לתקן את תקנות תכנון משק החלב, העוסקות במנגנון לעדכון מחיר המטרה (המחיר שמשלמות המחלבות לרפתנים) לליטר חלב.

סמנכ"ל גורמי ייצור במשרד החקלאות, ד"ר אסף לוי, הזכיר כי תיקון התקנות נועד ליישם את תיקון החקיקה שאישרה הוועדה בחודש שעבר. לפי ההצעה, חישוב עלויות ייצור החלב יתבסס על עלויות הייצור ברפתות גדולות של 800 אלף ליטר ומעלה וכן במשך שנה יופחת מחיר המטרה ב-2.15 אגורות לליטר.

לפי ההצעה שאושרה, ברבעון השני של 2023 יופחת המחיר בסה"כ ב-4.4 אגורות לליטר, ברבעון השלישי והרביעי של 2023 וכן ברבעון הראשון של 2024 יופחתו 3.65 אגורות ומהרבעון השני של 2024 והלאה יופחתו 1.5 אגורות ממחיר המטרה. לוי הסביר כי מחיר המטרה מהווה 50% ממחיר מוצרי החלב המפוקחים, ואמר כי העלייה הצפויה במחירי המוצרים שבפיקוח במאי, של כ- 16%, כבר לקחה בחשבון את ההפחתות כך שהעלייה הייתה אמורה להיות אף חדה יותר.

נציג האוצר, גלעד קצב, אמר כי תיקון החקיקה והתקנות הם תוצאה של שיתוף פעולה עם משרד החקלאות ונציגי הענף והרפתנים, וציין כי אין לו אלא לשבח ולהודות לכולם על שהצליחו להגיע להסכמות.

עם זאת, היו"ר ביטן אמר כי הוא מנהל שיחות עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', וגם השר מבין שהעלייה צריכה להיות מתונה הרבה יותר. "אתם מבינים שזה לא מספיק. עשיתם צעד, אבל המחיר צריך להיות יותר נמוך וה-16% לא יהיה וגם שר האוצר מבין את זה כבר. הוא כבר אמר לי שזאת לא תהייה העלייה ואני מקווה שהוא יצליח ויביא לנו בשורה בעניין הזה", אמר.

היו"ר ביטן הוסיף כי עלייה מוצרי החלב שבפיקוח משפיעה בעיקר על בעלי ההכנסות הנמוכות, שלא נהנים מתכניות זיכוי המס. הוא הוסיף כי לקראת החג המחירים עלו ב-25%, והדבר מקפיץ את האינפלציה שמובילה להעלאת ריבית עד כדי שאנשים כבר לא יכולים לשלם משכנתאות. לדבריו, "משכנתה של 5,000 שקלים עלתה כבר ל-6,500 שקלים ובקרוב הריבית תעלה שוב, כי הנגיד חושב שהריבית מורידה אינפלציה. זה לא נכון, הריבית עוזרת. תסבירו לו את זה. הוא עצמאי אבל גם בלעשות טעויות הוא עצמאי והריבית לפעמים יוצרת מצבים הפוכים".

חשש למחסור כבד בעופות ובשר לקראת חג הפסח

לקראת חג הפסח, כמו בכל שנה, צפוי לעלות הביקוש לעוף ובשר בקר, אולם השנה עלול להיווצר מחסור כבד בהיעדר פתרון לפינוי מי התמלחות (מים עשירים במלח האסורים בהזרמה למערכת הביוב) מהמפעלים. זוהי בעיה רוחבית הנוגעת לכלל המשחטות בצפון ללא יוצא מן הכלל. המשחטות פנו בפנייה דחופה לשר הכלכלה על ידי באי כוחם, משרד עו"ד הרצוג פוקס נאמן בבקשה לפתור באופן מידי את הבעיה ולאפשר המשך פינוי מי התמלחות למסוף א.ל.א.

מפעלים לייצור עוף ובקר פועלים להכשרת המוצרים וזאת כדי למוכרם לציבור הרחב. תהליך ההכשרה מאופיין בשימוש במלחים רבים, כך שבסיום תהליך ההכשרה, נוצרים עודפי נוזלים אשר נשטפים מהמוצרים ונקראים "מי תמלחות". בהתאם לחוק המים, התשי"ט-1959, תקנות המים (מניעת זיהום מים) (איסור הזרמת תמלחת למקורות מים), התשנ"ח-1998, ובהתאם להוראות חוק, תקנות ונהלים נוספים, מחויבים מפעלים ללא מוצא ימי לפנות את מי התמלחות באמצעות מסופי מי תמלחות אזוריים מוסדרים, בעלי היתרי הזרמה לים, בהתאם לאמות מידה שנקבעות על ידי המשרד להגנת הסביבה. אם כך, מי התמלחות מפונים על פי חוק למסוף א.ל.א. שהינה הזכיינית של משרד הכלכלה ב"קו התמלחות הצפוני כרמיאל- ים תיכון" וממוקם בשטח העיר עכו. במסוף א.ל.א. משתמשים לצורכי פינוי מי תמלחות למעלה מ- 20 חברות תעשייתיות בצפון הארץ. על-מנת שהפעילות במשחטה תוכל להתקיים כסדרה, היא זקוקה ליעד לפינוי מי התמלחות, שכן מדובר במרכיב קרדינאלי והכרחי של פעולת השחיטה לכשרות של הבשר והעוף. בהעדר אפשרות לפנות את מי התמלחות, משחטה אינה יכולה לפעול.

בכל מדינת ישראל קיימים שני מסופים בלבד לפינוי מי תמלחות, האחד בצפון, מסוף א.ל.א, והשני המשמש את כל אזור המרכז והדרום הממוקם בראשון לציון- השפד"ן. מכיוון שהשפד"ן נמצא בתפוסה מלאה, ואף הודיע כי אין ביכולתו לקלוט מי תמלחות נוספים, לא ניתן להפנות את מפעלי הצפון לפינוי בשפד"ן.

מעבר למשמעויות הכלכליות הכבדות שיש בהפניית פינוי מי התמלחות של מפעלי הצפון לשפד"ן, גם אם הייתה אפשרות כלשהי לקליטת מי התמלחות של מפעלי הצפון במסוף השפד"ן, מדובר היה בפתרון אשר אינו ניתן היה ליישום. במדינת ישראל כלל לא קיימת כיום כמות מספקת של משאיות עם מיכליות אשר מסוגלות להוביל את מי התמלחות למרחק כה רב. גם אם הייתה קיימת כמות מספקת של משאיות עם מיכליות, משמעות פתרון זה, הינו שאלפי משאיות בכל שנה ייאלצו לעשות את דרכן מכל רחבי הצפון ועד למרכז בכל שעות היממה, מה שלא רק יוביל לזיהום אוויר וסביבתי כבד, אלא אף יגביר את העומס הרב בכבישים ויכביד על התשתיות בכל רחבי המרכז העמוס לעייפה. למותר לציין, כי האמור יעלה משמעותית את הסיכון לעלייה משמעותית בכמות תאונות הדרכים באזור המרכז, תאונות שבמעורבות משאיות המובילות חומר מזהם, עלולות לגרום לנזק סביבתי ובריאותי עצום ובלתי הפיך ברחבי המרכז.

כמחצית מכמות העופות וחלק ניכר מבשר הבקר הנצרכים בישראל מסופקים על ידי המשחטות בצפון הארץ אשר, כאמור, מפנות את מי התמלחות למסוף א.ל.א. השטח עליו קיים כיום מסוף א.ל.א. נרכש על ידי חברת "תדהר הראל מניבים" שהתחייבה לשיקום הקרקע ומי התהום בהתאם ללוחות זמנים מתואמים מול המשרד להגנת הסביבה וכן לפיתוחו והקמתו של פארק לוגיסטי חדש. מסוף א.ל.א. שוכר את השטח מידי חברת "תדהר הראל" וסיום חוזה השכירות נקבע ל 31.3.23. כבר בחודש מאי 2022 הודיעה חברת "תדהר הראל" כי לא ניתן לחדש את חוזה השכירות ועל המסוף למצוא חלופות ראויות אחרות. על אף ההתראה הארוכה לא טרחו משרדי הממשלה השונים למצוא חלופה.

בשנת 2017 פרסם משרד הכלכלה מכרז להקמת מסוף חלופי למסוף א.ל.א. ותאריך סגירת המסוף, לאחר מספר הארכות, נקבע לסוף חודש מרץ 2023. במכרז זכתה חברת "רותם טכנולוגיות" אשר טרם הקימה את המסוף ואין מועד לתחילת פעילותו. אם כך, למרות קיומו של המכרז לפני כ- 6 שנים (!), משרד הכלכלה ברשלנותו, לא וידא שהמסוף החלופי אכן יוקם טרם סגירת מסוף א.ל.א.

כעת, ערב פסח 2023 מסוף א.ל.א. עומד להיסגר הדבר מותיר את המשחטות בצפון הארץ בפני שוקת שבורה. אמנם כל משחטה מקבלת את ההחלטות העסקיות שלה בעצמה אך עדיין קיים חשש כבד לפגיעה חמורה בשחיטת עופות ובקר בכל אזור הצפון, אשר, אם תקרה, תוביל לפגיעה חמורה בציבור הרחב שיחוש במחסור הן באטליזים, הן ברשתות המזון השונות והן בכיסו.

נציין כי במפעלים לייצור עוף בצפון מועסקים למעלה מ- 2,000 עובדים אשר עלולים לאבד את מקום עבודתם. מדובר על פועלים פשוטים ברובם, אשר נמנים על מעמד סוציואקונומי מהנמוכים במדינה. סך כל השחיטה במפעלים בצפון עומד על למעלה מ 2.5 מיליון עופות בחודש.

לאורך השנתיים האחרונות נעשו מספר רב של פניות למשרד הכלכלה עם התראות לקראת המחדל שעלול להיווצר. ובהמשך לפניות אלו, כבר בסוף חודש ינואר פנו מספר משחטות מאזור הצפון, בפנייה דחופה ובהולה לשר הכלכלה, ח"כ ניר ברקת, בבקשה דחופה לטיפול משרדו בהסדרת המשך פעילות של מסוף א.ל.א.

צרכנות ומבצעים

Lavazza עם במתחמי פופ אפ קפה לקראת פסח 2023    

קפסולות לוואצה (צילום יח"צ חו"ל)

חברת הקפה האיטלקית Lavazza משיקה בישראל יוזמה צרכנית חדשה לרגל פסח 2023: טעימות קפה במתחמי פופ אפ חדשים וממותגים של Lavazza. החברה מזמינה את הציבור הישראלי, לטעימת קפה איכותי באווירה וארומה איטלקית: כוס אספרסו איטלקי אותנטי לקראת פסח. הפופ אפ קפה הממותג של Lavazza יסייר ברחבי הארץ ויוצב בחנויות מרכזיות של שופרסל עד 31 במרץ.

כל היצע הקפסולות והטעמים, של קפהLavazza יוצעו במתחמי הפופ אפ, בהתאמה למגוון טעמים והרגלי צריכת קפה ויהיו זמינים לטעימה.

בריסטות יגישו אספרסו שהוכן עם קפסולות האלומיניום, שהושקו לאחרונה, המותאמות למכונות קפה Nespresso* Original לצד אספרסו שיוכן מקפסולות ומכונות קפה A Modo Mio של  Lavazza חווית הקפה במתחמי הפופ אפ תמחיש את החוויה האיטלקית והתשוקה לקפה של Lavazza  .

פעילות הפופ אפ קפה של Lavazza תשתלב עם מבצע קאשבק בחנות, לחברי מועדון שופרסל, שיימשך עד ה-5 באפריל בחנויות שופרסל ויוצג גם על ידי צוותLavazza  במקום.

המבצע הבלעדי, חל על כל מגוון מוצרי Lavazza, ומאפשר לחברי מועדון שופרסל לקבל 50 שקלים במתנה בקניה של 150 שקלים ממוצרי Lavazza כך שהצרכנים יוכלו להביא אל ביתם, את ההנאה מחוויית הקפה האיטלקי האותנטי ביותר מהפופ אפ קפה.  המיקומים ולוח הזמנים בהם יופעלו מתחמי הפופ אפ קפה של לוואצה:

29.3 בשופרסל דיל, הבושם 7 אשדוד -בין השעות  14:30-21:00

30.3 בשופרסל דיל, שמוטקין 30 ראשון לציון – בין השעות 15:00-21:00

31.3 בשופרסל דיל, מרכז מסחרי שער הכרמל, טירת הכרמל -בין השעות  8:30-13:00

ישראכרט בחו"ל ללא עמלת עסקאות מט"ח למשלמים באמצעות הנייד 1-14.4.23

באווירת חג הפסח המתקרב אלינו בצעדי ענק, ישראכרט מציעה 0% עמלה בעסקאות מט"ח למשלמים בכרטיסי אשראי של ישראכרט בחו"ל באמצעות הנייד. ההטבה תקפה בין התאריכים 1-14.4.23. הפרטים המלאים באתר ישראכרט.

בנוסף, ישראכרט מציעה פי 2 קאשבק למשלמים בארנקים הדיגיטליים באמצעות כרטיס קאשבק במהלך החג ועד 30.4.23.  לאחרונה השיקה ישראכרט את כרטיס CashBack+ של ישראכרט ומאסטרקארד ואת Premium CashBack של אמריקן אקספרס שמציעים את הצבירה להחזר הכספי הגבוה מבין חברות כרטיסי האשראי – וכן, לראשונה בישראל: צבירה משפחתית משותפת להחזר כספי ממספר כרטיסים יחד כאשר הם משויכים לאותו חשבון בנק, תוך נגישות דיגיטלית פשוטה למימוש הכספים שנצברו בכרטיסים במאות עסקים, רשתות אופנה, מזון ותיירות. הכרטיסים מאפשרים ללקוחות לצבור ולקבל כסף חזרה בהתאם להיקף הרכישות שהם מבצעים בכרטיס בשיעור חסר תקדים של 1.35% ו-1.6% בהתאמה. זאת, בעוד ששאר הכרטיסים הקיימים בשוק מאפשרים החזר של עד 1% בלבד בשנה הראשונה. הפרטים המלאים באתר ישראכרט. הטבות להצגות ואירועי פסח בישראכרט: מתנות קטנות- כרטיס 1+1 למופע בכיכובו של רמי קליינשטיין | כרטיס 1+1 לקרקס פלורנטין | כרטיס 1+1 להצגות ילדים בתיאטרון גשר | כרטיס להצגה "עוץ לי גוץ לי" בקאמרי ב- 65 שקלים | כרטיס 1+1 למוזיאון האשליות | כרטיס לתערוכת KLIMT במדעטק ב-44 שקלים | כרטיס 1+1 לבלאגן בקיבוץ יגור | כרטיס ב- 59 שקלים לתערוכת קית' הרינג | כרטיס 1+1 לסרט בסינמה סיטי, פלנט, רב חן והוט סינמה | כרטיס ב- 60 שקלים להופעה של ליאור נרקיס | קופון 50 שקלים הנחה ל"נשף רוק" אביב גפן בפארק הירקון | קופון 50 שקלים הנחה לקרקס אלמונדו | כרטיס 1+1 לקיפצובה | כרטיס 1+1 לחמי געש, חמי טבריה | 50 שקלים הנחה לכרטיס לרוק גלבוע | כרטיס מ-49 שקלים למופע הבלט "מפצח האגוזים" | כרטיס ב-64 שקלים לכרטיס ל"יציאת מצרים" עם יובל המבולבל.

לקוחות ישראכרט יכולים ליהנות משפע הטבות ייחודיות ומשתלמות ברכישות אונליין: נרשמים לאתר TOPCASH, משלמים בכרטיס ישראכרט ומקבלים בנוסף לכל ההטבות, גם החזר כספי על כל רכישה: סולתם: 15% הנחה, כולל כפל מבצעים + 3% קשבאק | רנואר: 15% הנחה (לא כולל כפל מבצעים) + 3% קשבאק | :WeShoes 15% הנחה, כולל כפל מבצעים + 4% קשבאק | :ARAD 10% הנחה, כולל כפל מבצעים + 4% קשבאק | פנדה: 17% הנחה כולל כפל מבצעים + 5% קשבאק.

הטבות נוספות ופרטים נוספים באתר ההטבות של ישראכרט

ועדת הכלכלה אישרה רציפות על סימון ארץ הייצור של תוצרת חקלאית

מגוון עגבניות שרי (צילום דני בר)

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה להחיל דין רציפות על ההצעה לתקן את חוק הגנת הצרכן, שנועדה לחייב סימון ארץ הייצור של תוצרת חקלאית שאינה ארוזה. ח"כ רם בן ברק הציג את הבקשה, ואמר כי הצעת החוק קודמה בכנסת הקודמת בהסכמת הקואליציה והאופוזיציה. "כמו שאנחנו יודעים איפה יוצרה החולצה שלנו או הרכב שקונים אז על אחת כמה וכמה רצוי שנדע איפה גודלו מוצרי המזון שאנחנו קונים בסופר. אם יוצרו בישראל בהתאים לתנאים בארץ, או בעזה או בטורקיה", אמר. לדבריו, הדבר יסייע לחקלאות הישראלית. ח"כ אלון שוסטר הוסיף כי מדובר חלק מההסכמות במסגרת הרפורמה בחקלאות, שהצעת החוק הזו הייתה חלק מהן אך לא קודמה.

ח"כ שלום דנינו, שמילא את מקומו של היו"ר, אמר כי בסוף השבוע התארח במושב בו מגדלים עגבניות, וסיפר על התוצרת המובחרת ותנאי הגידול שלה. הוא הוסיף כי החקלאות תורמת גם לאחיזה בקרקע ואמר כי הצעת החוק תתרום לחקלאות הישראלית. ח"כ בן ברק הוסיף כי בעקבות רעידת האדמה הפסיקה טורקיה את ייצוא העגבניות, ולכן על אחת כמה וכמה חשוב לשמור על החקלאות הישראלית.

בתום הדיון אישרה ח"כ דנינו, ח"כ בן ברק, ח"כ שוסטר וח"כ ינון אזולאי פה אחד להחיל דין רציפות על ההצעה. כעת תימסר למליאת הכנסת הודעת הוועדה על כך, ויינתן לממשלה ולסיעות השונות בכנסת זמן של שבועיים לבחון אם ברצונם להתנגד לה. במידה ולא תהינה התנגדויות תהייה המליאה רשאית, בתום השבועיים, להצביע על ההצעה. אם המליאה תצביע בעד החלת דין הרציפות המשמעות היא כי ההצעה התקבלה בקריאה ראשונה, והיא תוחזר לוועדה להכנתה לקריאה השנייה והשלישית.

שף קונדיטור קרן ואיציק קדוש פרזנטורים של OIG

OIG בעלת מותג המטבח הישראלי DAVO ו-DAVO PRO, המוביל בתחום הבישול והאפייה, ממשיכה בחיזוק ומיצוב המותג המוביל שבבעלותה והחל מהיום השף קונדיטור, קרן ואיציק קדוש, בעלי ׳קפה קדוש׳, ישמשו כפרזנטורים של החברה ויובילו את קמפיין הפרסום הנרחב לסדרת המיקסרים הנחשקת של DAVO, הנותנים מענה מדויק לקהל הישראלי בזכות מחקר ועבודה מול שפים מובילים, בתי ספר לבישול ואפייה וקונדיטוריה, ואנשי מקצוע מהמובילים בישראל.

השניים ישמשו במסגרת תפקידם כפרזנטורים וכיועצים קולינריים לחברת OIG לתקופה בת שנה. בקרוב תעלה חברת "OIG" קמפיין בהובלת קרן ואיציק קדוש לסדרת המיקסרים, והוא יכלול פרסומים בטלוויזיה, באתרי אינטרנט, בדיוטי פרי, בחנויות חשמל, על גבי מוצרי חברת DAVO ובערוצי הדיגיטל השונים, כאשר תקציב הקמפיין יעמוד על מיליון ו-200,000 שקלים.

ההיכרות בין הזוג קדוש לחברת OIG נולדה לפני כשנתיים כשהשניים התבקשו לשפוט במבחן מיקסרים, באותו היום, המיקסר של DAVO גבר בפער בזכות ביצועיו על המיקסרים האחרים שהכירו השניים, והם דירגו את המיקסר כטוב ביותר בזכות נוחיותו, עוצמתו ויכולותיו. כבר למחרת, החליפו בקדוש את כלל המיקסרים לאלו של DAVO PRO בהם הם משתמשים מאז ועד עתה.

”OIG" שיווק והפצה בע"מ הינה חברה משפחתית העוסקת בתחום הייצור, הייבוא והשיווק של מוצרי חשמל ביתיים מעל 25 שנה. את החברה ייסדו האחים איציק ועופר גבאי בעזרת אביהם, יוסף גבאי ז״ל, ומוצרי החשמל הביתיים שלה מותאמים לצורכי הקהל הישראלי, תוך מתן דגש על חדשנות טכנולוגית, עיצוב עילי וחווית לקוח.

החברה הקימה את מותגי הפרמיום DAVO ו-DAVO PRO ואת המותג NOVO ושמה לה למטרה להיות מותג הפרימיום הנחשק ביותר במדינת ישראל והמותג הישראלי הראשון שיתחרה במותגי הפרימיום גם בעולם הגדול. מוצריה זכו במבחנים רבים מול מתחרים בולטים בשוק הישראלי במגוון פרמטרים דוגמת עוצמה, יציבות, יכולות לישה, הקצפה ושקט. החברה שמעסיקה כ-50 עובדים, מפעילה למעלה מ-250 נקודות מכירה ארציות וביניהם רשתות כמו א.ל.מ, מחסני חשמל, טרקלין חשמל, חנויות פרטיות ואתרי סחר.

השף קונדיטור קרן ואיציק קדוש שמובילים את המוסד הירושלמי המצליח ׳קפה קדוש׳ שנפתח בשנת 67, בעלי ידע מקצועי נרחב בתחום הקונדיטוריה, למדו את רזי המקצוע מסביב לעולם ועורכים מעת לעת השתלמויות במיטב הקונדיטוריות ברחבי תבל. במרוצת השנים ביקרו בבית הקפה דמויות בולטות ולרבים מהן הכינו בני הזוג ארוחות וקינוחים, דוגמת רה״מ נתניהו ורעייתו שרה, נשיא ארה״ב לשעבר דונלד טראמפ ורעייתו מלניה, נשיא המדינה לשעבר ראובן ריבלין, וכן שרים, אמנים בולטים, דוגמניות ועוד.
המקום נודע בזכות הקינוחים הייחודיים המיוצרים במקום בעבודת יד, והקונדיטורים קדוש זכו להכרה בינלאומית כשהשתתפו וזכו בפסטיבלים דוגמת ״פסטיבל הלחם הבינלאומי הראשון בטורקיה״, שאירח 25 אלף איש ובו המנה שלהם – חלה ירושלמית ורחת לוקום טורקית גנבה את ההצגה וזכתה במקום הראשון. קרן ואיציק קדוש מוזמנים להעביר סדנאות רבות ברחבי הארץ ונחשבים לקונדיטורים מוערכים בקרב הקולגות והקהל הישראלי.

שונות

מתנדבי ופעילי אור ירוק פעלו בקרב כ-100 אלף ילדים ואזרחים וותיקים ביום המעשים הטובים

יום המעשים הטובים צויין השנה ב-14 במרץ 2023 וגם השנה מתנדבי ופעילי עמותת אור ירוק לקחו

חלק במגוון הפעילויות. עמותת אור ירוק ועמותת "רוח טובה" משתפות פעולה גם השנה למען החברה בישראל. במסגרת שיתוף הפעולה מתנדבי ופעילי עמותת אור ירוק יקיימו פעילות חברתית – חינוכית ביום המעשים הטובים. הפעילות תוקדש למען בטיחות בדרכים בקרב ילדי הגנים, תלמידי בתי הספר היסודיים ופעילות מצילת חיים בקרב האזרחים הוותיקים.

נעשה טוב ויהיה טוב: מתנדבי זה"ב בגן יקיימו פעילות להעלאת הבטיחות בדרכים בקרב כ-25 אלף ילדים בגני ילדים ברחבי הארץ. באמצעות שירה, משחקים ויצירה חווייתית המתנדבים יגבירו את המודעות לבטיחות בדרכים בקרב הילדים, בדגש על האדיבות והסובלנות בדרכים. מעשים קטנים, הבדל גדול – הוא מערך פעילות ייחודי שהופק לרגל יום המעשים הטובים והופץ בכל רחבי הארץ במרכזו עומדים כללי הסבלנות והאדיבות.

בעמותת אור ירוק יפעלו בקרב כ-50 אלף תלמידי בתי הספר היסודיים ברחבי הארץ. מעבר להעלאת המודעות לבטיחות בדרכים בקרב ילדי בית הספר, בעמותת אור ירוק הכינו מערך לימודים ייחודי לרגל אירועי היום, וזאת במטרה להעלות את המודעות לחברות, סובלנות ואדיבות בדרכים.

בעמותת אור ירוק פועלות מספר ניידות בטיחות והסברה לילדים בכל ימות השנה. במסגרת אירועי היום יפעלו ניידות ההסברה "אור ירוק לילדים" במגוון מתחמי פעילות מרכזיים ברחבי הארץ כדי להעלות את לבטיחות בדרכים בקרב כלל הציבור.

התנדבות קהילתית בקרב אזרחים ותיקים:  600 מתנדבים ופעילים של העמותה בשיתוף מדריכי של"ח הצעירים של משרד החינוך, יקיימו פעילות מצילת חיים בכ-200 מרכזי יום לאזרח הוותיק ובתי אבות ברחבי הארץ. הפעילות תותאם לבעיות איתם מתמודדים אזרחים הגיל השלישי, כמו גם דגש ייחודי יינתן לחיזוק ערכי האדיבות בכביש.

כלכלה

ועדת הכלכלה בקריאה למשרד הבריאות להנהיג תקן אירופי להקל על יבוא מוצרי מזון

שדה חיטה (צילום Pixabay)

ועדת הכלכלה דנה שוב בצמצום האסדרה (רגולציה) על יבואני ויצרני מזון. יו"ר הועדה, דוד ביטן (הליכוד) הדגיש את הצורך בהורדת יוקר המחיה בענף המזון בארץ, ואת הטענות שהועלו ע"י היבואנים ויצרני המזון – כנגד הפיקוח-היתר של משרד הבריאות. ביטן קרא למשרד לבדוק ולאמץ את תו התקן האירופי, וללחוץ על האוצר – להגדיל את כוח האדם שיאשר את היבוא.

לדברי פנינה אורן שנידור, מנהלת שירות המזון הארצי במשרד הבריאות, בחמש השנים האחרונות מונהגת רפורמה שתווה את החקיקה לזו המתקיימת באירופה, תועבר האחריות על בטיחות מזון ליצרני המזון, יורד עומס הביורוקרטיה על יבוא של "מזון רגיש" וייפתח מסלול "יבואן נאות" והמשך שיפור וייעול הליכי המחשוב.

לדבריה, במסגרת אימוץ הדין האירופי, תונהג קביעת רמות מרביות של מזהמים 'כימיים' ותבחינים למזהמים מיקרוביולוגיים ושאריות חומרי הדברה, תוך יצירת תקן גבוה לבטיחות מזון בישראל וצמצום חסמי ייבוא. היא הדגישה כי אימוץ המסלול האירופי תפחית בכחצי – את ימי ההמתנה בנמל לשחרור המוצר. מ-14 ימי המתנה ל-6.5 ימים בלבד. ד"ר שרון אלרועי-פרייס, ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד, הדגישה את אחריות היבואן לעמוד בבדיקות, בתבחינים ובתנאים – שיקלו את התהליך. היא ציינה את הצורך ב

נני סיימן, יבואנית מזון, השיבה כי לא ניתן עדיין מענה לתבחינים מיקרוביולוגים כמו סלמונלה, הנדרשת בישראל בעיקר במוצרי חלב. ליאור כוכבי, נציג איגוד תעשיות המזון, שיבח את הרפורמה של המשרד – אך ציין פרטים שעדיין חסרים בה לגבי מוצרי-גלם. בנוסף, הוא קרא להאריך את זמן ההיערכות של היבואנים לרפורמה. ד"ר אלי טל, מומחה לבטיחות מזון ורגולציה, טען לעיכוב ביבוא מהיר של בשר קפוא.

ועדת הכלכלה עם הצעת חוק למניעת פגיעה ביבוא רכב אישי או מקביל לאישור סופי במליאה

הנתב נפרד לשלום מהאוניה וחוזר לנמל (צילום דני בר)

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, קיימה דיון מחדש בהצעה הממשלתית להוסיף לחוק התחרות הכלכלית הוראת שעה העוסקת באיסור פגיעה ביבוא מקביל או ביבוא אישי, על רקע דרישתו של היו"ר ביטן לפתור את הבעיה המקשה על יבואנים מקבילים להתחרות ומייצרת להם עלות עודפת כאשר הם לא מצליחים להציג תעודת מקור. במהלך הדיון עלתה הצעה לפיה יבואני הרכב הישירים יצטרכו להביא מכתב מהיצרן על התחייבותו לספק תעודות מקור לכל הרכבים המקוריים גם כאלה שמגיעים ביבוא מקביל. היו"ר ביטן ברך על ההצעה וביקש להגיש את הנוסח לוועדה בהקדם, הוא הודיע שהוועדה תתכנס כבר ביום ראשון הקרוב.

בפתח הישיבה אמר היו"ר ביטן כי יש ויכוח על הסכום שגובה האוצר, האם מדובר ב-700 מיליון שקל או 1.3 מיליארד שקלים. הוא הוסיף כי הוא לא מתכוון להעביר את הצעת החוק לאישור סופי במליאה עד שלא ימצא פתרון לסוגיה. לדבריו, ללא פתרון המשמעות היא שיש "כאילו יבוא מקביל". הוא הוסיף כי היה מוכן להגיע לפשרה בעניין.

נציג רשות המיסים, דוד חורי, הציע כי משרד התחבורה יקבע שמי שרוצה להיות יבואן ישיר יצטרך להביא מכתב מהיצרן, לפיו היצרן יתחייב לנפק תעודות מקור לכל הרכבים שייצר גם אם הגיעו ביבוא מקביל. סגן היועצת המשפטית של משרד התחבורה, עו"ד דוד טמיר, אמר כי זה תיקון חקיקה שהמשרד מכין. נציג אגף התקציבים באוצר, גל ברנס, התייחס לכך ואמר כי המכס מגיע מיבוא ישיר אמיתי, ולהבנתו בשיטה הזו היבוא המקביל הוא חלק קטן וזניח מתוך תשלומי המכס.

עו"ד טמיר הוסיף כי הנוסח יהיה קשה לאכיפה, מכיוון שהוא דורש התחייבות מהיצרן שנמצא בחו"ל. היו"ר ביטן אמר בתגובה כי משרד התחבורה צריך לקבל סמכות לבטל רישיון של יבואן שלא יישם את התיקון. היו"ר ביטן ביקש להגיש לוועדה את נוסח ההצעה עוד היום, ואמר כי הוועדה תדון בו כבר ביום ראשון הקרוב. "צריך פעם אחת ולתמיד לסיים את העניין הזה, אם עושים יבוא מקביל שלא מוריד את המחיר אז בשביל מה?", אמר.

ועדת הכלכלה על צמצום זמני הממתנה בנמלים ובעיות שינוע המטענים

רציפי נמל אשדוד עם אגורנים ומכוניות לרוב (צילום דני בר)

במסגרת סדרת הישיבות לטיפול ביוקר המחייה בישראל, שיזם יו"ר הוועדה ח"כ דוד ביטן, התכנסה הבוקר הועדה לשתי ישיבות שעסקו בצמצום זמני ההמתנה בנמלים וכן בהסרת חסמים בפני שינוע מטען מנמלי ישראל. בדיון היום עלה כי עיקר הבעיה כיום נוגעת למחסור בנהגי משאיות שיובילו מטען מהנמל והיו"ר ביטן קרא למשרדי התחבורה והאוצר למצוא לכך פתרונות ואמר: "יוקר המחייה בישראל ירד ולא יעזור לאף אחד שום דבר".

בפתח הדיון הציגה החוקרת בת חן רוטנברג ממרכז המחקר והמידע של הכנסת נתונים על הנעשה בנמלים ואמרה, כי כיום פועלים בישראל שישה נמלים מהם אחד ממשלתי וחמישה פרטיים. עם זאת, דירוג ישראל ביחס למדד ביצועי הנמלים בעולם הוא נמוך. עוד ציינה כי אניית מכולות שהתה בנמלים בשנת 2021 20 שעות יותר לעומת 2019 ואניית מטען כללי ואניות עם צובר חופנים (גרעינים) שהתה ב-2021 בממוצע 84 שעות יותר לעומת 2019. מנתוני האוצר אף עלה כי הפגיעה בייצוא מוערכת בכ-16 מיליון שקל ליום במונחי תוצר, ובייבוא כ-10 מיליון שקל ליום במונחי תוצר כאשר חלק מהעלות מתגלגלת לכיסי הצרכנים.

המנכ"ל בפועל של נמל אשדוד, אלי בר יוסף, אמר כי צוואר הבקבוק בפריקת גרעינים נפתר והמסוע החדש נפתח. עם זאת, הוא הוסיף כי קצת פריקת הממגורות לא עומד בקצב הטעינה וזה יוצר סתימות. הוא קרא לבטל את הפטור שניתן ליבואנים על 8 ימי אחסנה. בדיון התעורר ויכוח באשר לקנסות, כאשר בר יוסף טען שהנמל לא גובה קנסות אלא תעריפים לפי חוק, בעוד יו"ר איגוד יבואני התבואות, איתי רון, טען כי בשנה שעברה שולמו 300 מיליון שקל קנסות.

מנהל אגף כלכלה וקשרי חוץ במשרד התחבורה, צביקה שפירא, אמר כי הממגורה לא הייתה סתומה מזה זמן, וכי בצפון יש תור כי יבואנים בוחרים לפרוק בצפון ולשנע את הסחורות דרומה. "אני לא בטוח שהפחתה של ימי הפטור בממגורה באשדוד תפתור את הבעיה", אמר.

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין, אמר כי כל מה שצריך לעשות זה לדרוש משרת התחבורה ושר האוצר לאפשר תפוקה מלאה בכל הרציפים ושתהייה תחרות. היו"ר ביטן ביקש לדעת מה המשמעות המשפטית של המהלך. נציגת משרד התחבורה, עו"ד סיגלית ברקאי, התייחסה ואמרה כי כדי שזה יקרה נמלי המפרץ והדרום צריכים להעביר מכתבי בקשה. לדבריה, נמל הדרום לא העביר מכתב כזה ובמכתב שהעביר נמל המפרץ היו חסרים פרטים. נציג האוצר, איציק דניאל, הוסיף כי לאחר שיועבר כל מה שצריך הבקשות יבחנו ויוגשו לשרים לקבלת החלטה.

סמכ"לית נמל חיפה, ליהי גולן, אמרה כי בחיפה אין תור ואוניות נפרקות תוך 20 שעות, עם זאת היא טענה כי נמל מספנות ישראל חורג מהמגבלה שהוטלה עליו לפריקת עד 5% מטען כללי.

באשר לבעיות השינוי אמר סמנכ"ל הכלכלה במשרד התחבורה, עופר אליישר, כי המשרד פועל לתקן את תקנת שעות עבודה ומנוחה לנהגים, כך שיהיו להן יותר שעות עבודה אך תוך איזון מול הבטיחות. בר יוסף הוסיף כי ב-2010 היו 347 אלף משאיות וב-2021 ירד המספר ל-305 אלף, בעוד שכמות המטען עלתה ב-30%. יו"ר מועצת המובילים והמסיעים, גבי בן הרוש, אמר כי תקנת שעות העבודה היא הסיבה האמיתית לפקק ועוד ב-1999 הורה בג"ץ למשרד התחבורה לתקן אותה.

היו"ר ביטן קרא למשרד התחבורה להביא הוראת שעה שתסייע לטיפול במצב הזה ולקדם פתרונות נוספים של עידוד חיילים משוחררים במענק לעבודה מועדפת כנהגים, תכנון אזורי מנוחה לנהגים ועוד. "משרד התחבורה צריך לתת לזה פתרון, כולם יודעים שמחיר הגרעינים זה 70% מעלות המזון מהחי וזה משפיע על כולם", אמר. עוד קרא היו"ר ביטן גם לאוצר להתגייס ולהשקיע בכך כסף שהוא מקבל כדיבידנד מהנמלים.

סמנכ"ל הכספים של חברת נמלי ישראל, טיקו גדות, אמר כי יש תקציב של 5 מיליון שקל לתמרוץ נהגים לעבודה בלילה, בין 100 ל-300 שקל לנהג, והוא מנוצל אבל אנחנו רק בתחילת השנה. היו"ר ביטן קרא לאוצר להגדיל את התקציב ולתמרץ יותר את הנהגים ולא את היבואנים.

נציג ההסתדרות, ניר אייזנברג, אמר כי העלות של התור התפעולי היא רק 0.1% אינפלציה בשנה, והוסיף כי העובדים יודעים להיות חלק מההסכמים אבל אי אפשר לפתוח את התחרות באבחת סכין. היו"ר ביטן אמר כי מקובל עליו שלא צריך לפגוע בהסכמים חריגים, אבל יוקר המחייה במדינת ישראל ירד ולא יעזור לאף אחד שום דבר. הוא הוסיף כי לא יכול להיות שמשלמים על אחסנה בנמלים 300-400 מיליון שקל בשנה וציין כי הדבר משפיע על מחיר הגרעינים ומעלה את כל מחירי המזון מהחי. "אם נפחית את מחיר הגרעינים ב-30 אחוז זה יגיע למחיר לצרכן, והעבודה העיקרית שלנו היא לטובת הציבור הרחב", אמר.

באשר למסילות לנמלים אמר כתריאל מוריה מרכבת ישראל, כי המסילה שנמצאת בתוך השטח של הממגורה שבבעלות חנ"י צריכה להיות מתוחזקת מכספי חנ"י. הרכבת הפסיקה להגיע לשם כי אסור לעבוד במסילה מבחינה בטיחותית, אך חני בשלבי תכנון הטיפול בה והסכימה לממן את התחזוק.

ח"כ אלון שוסטר אמר לקראת תום הישיבה, כי באיזון בין העקרונות של משק חופשי ושוק חופשי ומשימה פרטית הוא תומך בעמדת היו"ר ביטן, כי אי אפשר לייצר מציאות של תקיעות כשכולם עושים את מה שהם צריכים לעשות. "אם יש תקיעות המדינה צריכה להתערב", ציין ח"כ שוסטר.

5 עצות המשנות מציאות בעסק

האביב כבר כאן וזה אומר שתקופת החגים עוד רגע מתחילה, מתחילים בפסח ואז חצאי ימים סביב יום השואה ויום הזיכרון, ממשיכים ליום העצמאות, שבועות ובלי למצמץ אנחנו כבר מגיעים לשיא הקיץ וראש השנה. פנינו לאודי אללי, יועץ פיננסי לעסקים ומשכנתאות, לקבלת 5 טיפים מרכזיים וחשובים לצלוח את תקופת החגים:

  1. תקופת החגים מאופיינת בימי עבודה קצרים, לכן הערכו בהתאם מול ספקים, בנקים ולקוחות.
  2. זו העת לבצע סדר בעסק מבחינה פיזית- מה המלאי שדרוש לי, ולא ליפול לפיתויי המבצעים מהספקים. כמו כן לא פחות חשוב לבצע סדר מבחינה תזרימית. לאחר הרבעון הראשון של השנה הקלנדרית יש לבחון האם עמדתם ביעדים שהצבתם לעצמכם הרבעון? מה עשיתם פחות טוב? מה נדרש לשפר ומה לשמר בהתנהלות העסק? היכן כשלתם מה נדרש לשפר ומה נדרש לשמר בהתנהלות העסק.
  3. החגים הם הזדמנות להגדיל הכנסות. בחלק מהעסקים מומלץ לארגן מבצעים וירידי מכירות שיכולים להגדיל את הרווחים שלכם ולחשוף את העסק לעוד קהל רחב של לקוחות
  4. בפסח מתכוננים לחגי תשרי! זה הזמן לעדכן יעדים ומטרות לקראת תקופת החגים הבאה. אספו את הנתונים הפיננסים ושבו עם היועץ הפיננסי שלכם, יחד תגדירו מחדש מטרות ויעדים לטווח הקצר והארוך.
  5. אל תשכחו את הלקוחות שלכם. זה הזמן לאחל חג שמח ולתחזק את מערכת היחסים שלכם איתם ועל הדרך לשאול האם זקוקים לשירותים/מוצר שלכם? זו הזדמנות ממשית לעורר צורך אצל הלקוח ולהזכיר לו שאתם כאן.

לסיום מבהיר אללי: "הטיפים שלי מגיעים מניסיון של שנים, לאחר תקופה ארוכה וממושכת במערכת הבנקאית ועבודה פרטנית עם בעלי עסקים, יזמים ועצמאיים אני יודע מה הצעדים שכדאי לבצע כדי להגדיל הכנסות, להביא לקוחות ולהתייעל מבחינה פיננסית" מסביר. חג שמח ופרנסה טובה!!

ילדים ונוער

כפר-סבא עם 86% בני הנוער וכ- 93% בנות נוער שבחרו בשירות משמעותי בצה"ל

גאווה כפר סבאית – בנות ובני הנוער של כפר סבא ממשיכים להוביל עם נתוני גיוס מרשימים לצה"ל – כך עולה מנתונים שהוצגו בישיבה מיוחדת שהתקיימה בעירייה, במעמד ראש העיר רפי סער, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק קהילה אמיר קולמן, מנכ"ל העירייה יובל בודניצקי, נציגי צה"ל, אגף קהילה וחברה, תחום הכנה לצה"ל במרכז צעירים, אגף החינוך, משרד הרווחה ומנהלי התיכונים בכפר סבא.

על פי הנתונים לשנת 2022, המתייחסים לשנתון גיוס 2019, שיעור הגיוס בקרב בני הנוער בעיר עמד על 82.4%, מתוכם 86.2% התגייסו לשירות משמעותי, מהם 49.6% לתפקידי לחימה, ו-9.9% המשיכו לקצונה. בקרב בנות הנוער, נרשם שיעור גיוס של 76.8%, כאשר 92.7% מהן בחרו בשירות משמעותי, ומהן 9.9% בתפקידי לחימה ו-6.8% מהן אחוז המשיכו לקצונה. נתוני ההתנדבות לשירות הלאומי עבור שנתון גיוס 2019 עומדים על 14%, מהם 5% בקרב הבנים ו-9% בקרב הבנות.

שיעור ההתייצבות ליום המא"ה הוא מהגבוהים ביותר בארץ, ועומד על 96.2%, בהתייחס לשנתון גיוס 2021 ורק כ-3% בלבד לא השלימו את הליכי הגיוס.

יש לציין, כי עיריית כפר סבא מעודדת את בני הנוער בעיר לשירות משמעותי בצה"ל, ובין היתר מעניקה שירותים עירוניים נרחבים בתחום. באמצעות מרכז צעירים כפר סבא, יוזמת העירייה הכוונה וליווי אישי לצעירים לקראת הגיוס ובמהלכו, סיוע וליווי מול גורמים צבאיים, הכנה למיונים הצבאיים הן באמצעות הרצאות בבתי הספר והן על ידי ייעוץ פרטני, סדנאות לפני גיוס, תכלול קבוצות הכושר, הכוונה בתיכונים, צו בצוותא ועוד. בנוסף, מקיימת העירייה ערבי הורים בנושא צו ראשון, לקראת גיוס והתנדבות לצה"ל, סדנאות הורים למתגייסים, חלוקת תיקים ושקי כביסה למתגייסים ועוד פעולות רבות עבור בנות ובני הנוער הכפר-סבאיים.

ראש העיר, רפי סער: "אני גאה בבנות ובני הנוער שלנו, שבוחרים במרביתם בשירות משמעותי בצה"ל, בתרומה למדינה ולקהילה ומובילים מנהיגות חברתית ואחראית. בנות ובני הנוער שלנו מגלמים ערכים של סולידריות, אהבת הארץ ואהבת כל אדם באשר הוא, ואין ספק שזאת בין היתר הודות למערכת החינוך המצוינת שלנו, לעבודת הקודש שעושים מנהלות ומנהלי התיכונים שלנו בקרב תלמידינו ובזכות הערכים עליהם מתחנכים ילדינו מאז הגיל הרך. התפקיד שלנו, כרשות, הוא להמשיך לעודד ולתמוך בדור העתיד שלנו, לתת להם את כל הכלים הנדרשים לקראת יציאתם לחיים בוגרים ולאזרחות, ונמשיך לעשות כך".

חבר מועצת העיר ומחזיק תיק קהילה וחברה, אמיר קולמן: "תחום הכנה לצה"ל ולשירות הלאומי במרכז הצעירים העירוני, בשיתוף עם הצוותים החינוכיים בתיכונים – עושים עבודה נפלאה בליווי בני הנוער בדרך לשירותם הצבאי. שיתוף פעולה נפלא עם מיט"ב מאפשר לנו לדייק ולטייב את הנתונים עבור כל מועמד לשירות ביטחון, על מנת לאפשר, עד כמה שניתן, לכל אחד ואחת לשרת במקום הנכון עבורם. אני מודה לכל הצוותים המקצועיים, לשותפים ולשותפות ומזמין את כולכם לפנות וליהנות מהשירותים שאנו מצעירים במרכז צעירים".

רשת מלונות פתאל וביה"ח איכילוב עם מלונית לב פתאל איכילוב לילדים מאושפזים ומשפחותיהם

המלונית שנפתחה בהשקעה של 11 מיליון שקלים, הינה הסנונית הראשונה שרשת מלונות פתאל תורמת ומלווה, המלונית השנייה צפויה להיפתח בתוך כמה חודשים בסמוך לקריה הרפואית רמב"ם בחיפה. הטקס המרגש של פתיחת המלונית "לב פתאל איכילוב" וקביעת המזוזה, התקיים במעמד דוד פתאל מייסד ומנכ"ל קבוצת פתאל שיזם את הרעיון, תרם את מרבית הסכום להוציאו לפועל וממשיך ללוות את הפרויקט היקר לליבו לצד פרופ' רוני גמזו מנכ"ל המרכז הרפואי איכילוב- ת"א וכן בנוכחותם של רון חולדאי ראש עיריית תל אביב, הרב ישראל מאיר לאו, אביה מגן מנכ"לית רשת פתאל, אסף פתאל, מנהל פיתוח עסקי של רשת פתאל, משפחת פתאל ובכירים נוספים מרשת מלונות פתאל ומהמרכז הרפואי איכילוב.

"תרומת פתאל להקמת המלונית אינה מטעמים מסחריים אלא על מנת לאפשר לחולים ובני משפחותיהם לשהות במלון ללא תשלום. מיום היוסדה חרטה רשת מלונות פתאל על דגלה את חשיבות התרומה לקהילה לצד מעורבות חברתית וכל זאת למען עתיד טוב יותר לילדנו", אמר בהתרגשות, דוד פתאל והוסיף כי תוך מספר חודשים תיפתח מלונית נוספת לילדים, בסמוך לקריה הרפואית רמב"ם. "אני מתפלל ומקווה כי בסופו של יום המלוניות יהיו ריקות מאדם", אמר פתאל וביקש להודות באופן אישי לפרופ' רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכלוב, "על השותפות ביוזמה הברוכה אשר תקל ולו במעט על משפחות הנמצאות בתקופה כה מורכבת בחייהן".

פרופ' רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכילוב – ת"א הוסיף: "מחובתנו כמרכז על ארצי, לספק פתרונות לשירותי לינה למשפחות של חולים, בעיקר הורים לילדים חולי סרטן בתנאים הטובים ביותר וללא תשלום משמעותי. אני מודה לדוד פתאל על ההתגייסות ורוחב הלב תוך מתן התרומה והמעטפת המקצועית של הרשת לבית החולים".

מלונית לב פתאל איכילוב, תופעל בהתנדבות ע"י עמותת "רחשי הלב" ומיועדת להקל על מטופלים ובני משפחותיהם, מהמערך ההמטו-אונקולוגי ילדים, מהמערך האונקולוגי מבוגרים וטיפול נמרץ מבוגרים וילדים, המתגוררים במרחק גדול מבית החולים (35 ק"מ ומעלה) וזקוקים לקבלת טיפולים רפואיים.

המלונית, מעוצבת בסטנדרטים גבוהים, ממוקמת בבניין ראשונים בקומה השביעית, מרחק דקות הליכה מכל מחלקות האשפוז והמרפאות ומכילה 22 חדרים מעוצבים ומאובזרים, מתחמי פעילות לילדים, ספריה, מטבחון עם כיבוד קל, פינת קפה, כריכים וגלידות, לובי עם פינות ישיבה.

בשעות אחה"צ יתקיימו פעילויות פנאי, חוגים, פעילות פרטנית וחוגים עם בנות שירות. הפניה למלונית תעשה ע"י העובדת הסוציאלית המחלקתית.

בריאות

עמותת יקיר לי עם שבוע המודעות לשכול האזרחי

עמותת "יקיר לי" פתחה את מיזם "שבוע המודעות לשכול האזרחי". זוהי השנה החמישית שהעמותה מקיימת סדרת אירועים שמטרתם להעלות את המודעות לחוויית האובדן ויצירת רגישות חברתית כלפי המשפחות השכולות- משפחות אשר איבדו את יקיריהן ממחלה או בנסיבות טרגיות. "אנו מבקשים לשנות את השפה בייחס לשכול האזרחי. ולומר בקול רם: יש שכול אזרחי, ובאלפים כל שנה", אומר הוגה המיזם, פיני, אביה של דסי רבינוביץ ז"ל אשר נפטרה לאחר מאבק ארוך ועיקש במחלת הסרטן.

במסגרת השבוע התקיימו מגוון פעילויות לציבור הרחב בהשתתפות המשפחות השכולות וביוזמת מתנדבים רבים, אשר פתחו את ליבם וביתם לקיום הפעילויות תחת המסר "אתם לא לבד בסיפור הזה". בין הפעילויות: ערב פתיחה בשיתוף מכון הרטמן, שם יעניק פיני רבינוביץ הרצאה למשתתפים; מפגשי תמיכה ושיתוף של משפחות השכול האזרחי; הפרשות חלה וחלוקת חלות לשבת; לימוד משותף למשפחות וחברים וגם מותאם לתנועות נוער; שירה בציבור ועוד.

השנה יזמה העמותה את מיזם "הדלקת הנר הוירטואלי" שבו לכל אדם ואדם תתאפשר ההזדמנות לכבד אדם שנפטר ממחלה או נהרג בנסיבות טרגיות בגיל צעיר, ולהדליק על שמו נר. קישור לאתר: יקיר לי- הדלקת הנר הווירטואלי.

פיני רבינוביץ':" לאורך השנים זיהינו כי קיים צורך חברתי בשפה והגדרות לשכול האזרחי, לאפשר למשפחות השכולות לצאת מהסגר למרחב, ולנו, כחברה, לבנות את החזקת הידיים הקהילתית והחברתית במקרים של אובדן בן משפחה, חבר בקהילה ובכלל. אנו מבקשים לשנות את השפה בייחס לשכול האזרחי. ולומר בקול רם: יש שכול אזרחי, ובאלפים כל שנה. כאב של אובדן של ילד, שחייו נגדעו באיבם, הוא לא שונה מנסיבות לנסיבות, מהורה להורה או מאח לאח. השכול האזרחי צריך וראוי שיקבל מקום בציבור הישראלי, לא כדי לשקוע בעצב ובכאב, אלא כדי ללמוד ולהתפתח כחברה מכילה ושוויונית. אם בזכות שבוע המודעות ולאחריו, נכיר שהורה שקבר ילד הוא הורה שקבר ילד, ולא משנה מהן הנסיבות, נדע לייצר מעגלי ליווי רגשי ותמיכה משפחתית בקהילה ונשפיע על חקיקה רגישה ובעיקר להקשיב להורים. שבוע המודעות עשה את שלו".

יקיר לי היא עמותה הפועלת לקידום המודעות הוקמה במטרה לתמוך במשפחות שחוו אובדן של בן משפחה צעיר ממחלה או בנסיבות טרגיות העמותה פועלת רבות למען המשפחות תוך נתינת מגוון רחב של כלים ליחידים ולקהילות על מנת שימצאו את הדרך המתאימה עבורם לתמוך במשפחות השכולות ולתת להן מקום.

במהלך השנים הקימה העמותה את מיזם "היום השמיני- קהילה תומכת שכול" הפועל במספר רשויות עם עשרות מתנדבים מדהימים שעברו הכשרה מתאימה ועומדים בקשר מתמיד עם משפחות השכול. כמו כן, מקדם רבינוביץ' שינויים בחקיקה בישראל, כשכבר היום נמצאות על שולחן הכנסת מספר בקשות לעדכון וקידום חוקים שיקלו על המשפחה שחווה 24 שעות ביממה, את הטראומה לאחר האובדן. לאתר העמותה: https://yakirli.org/

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *