חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בראוניז פאי פקאן

שילוב לא שיגרתי של בראוניז כבסיס לרבועי השוקולד וציפוי של פאי פקאן ||| בראוניז פודג'י האלה משודרגים עם שכבת פאי פקאן אפויה מלמעלה וטעימים להפליא ||| שדרוג קל לבראוניז שכבר פרסמנו כאן בעבר ||| אם תאפו בתבנית גדולה יותר תקבלו שכבה דקה יותר ותוכלו לחתוך לריבועים גדולים יותר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בראוניז או חומיות ואגוזים (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (16 בראוניז)

לבסיס הבראוניז

  • 1 כוס סוכר
  • 7/8 כוס אבקת קקאו (125 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 10 כפות חמאה מומסת חמה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים XL
  • 1/2 כוס קמח

למילוי פאי פקאן

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 165 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה 20X20 ומשמנים את נייר האפייה (אפשר גם תבנית מעט גדולה יותר, אבל זה עשוי להפחית את זמן האפייה
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הסוכר, אבקת קקאו, מלח וחמאה מומסת עד לאיחוד. התערובת תיראה גרגירית, וזה בסדר.
  3. מוסיפים כפית וניל וביצה אחת, וממשיכים לערבב עד לאיחוד. שוב, התערובת תיראה גרגירית
  4. מוסיפים את הביצה השנייה, וממשיכים לערבב במהירות גבוהה עד שנוצרת בלילה חלקה, סמיכה ומבריקה
  5. מוסיפים קמח ומערבבים במהירות נמוכה עד שהקמח פשוט נטמע ונעלם. הערה: השתמשו במרית כדי לקפל פנימה כל קמח מהצד של הקערה
  6. פזרו את הבלילה באופן שווה בתבנית המרופדת ומשומנת. הקישו בעדינות את התבנית על השיש כדי ליישר את בסיס הבראוניז ולהוציא בועות אוויר
  7. אופים במשך 20 דקות
  8. מוציאים לצינון על רשת ועוברים לשלב הבא והגבירו את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות
  9. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את הסוכר חום, מלח, כפית וניל, סירופ תירס, ביצים וחמאה מומסת עד לקבלת תערובת חלקה
  10. מערבבים פנימה אגוזי פקאן לקבלת תערובת אחידה
  11. יוצקים את תערובת האגוזים על בסיס בראוניז האפוי ומיישרים
  12. הקישו בעדינות את התבנית על השיש כדי ליישר את המילוי
  13. אופים כשעה עד שמלית פאי הפקאן מתייצבת כמעט במלואה. טיפ: אם מטלטלים את התבנית בעדינות מצד לצד, תהיה תנודה קלה מאוד במרכז.
  14. מצננים לחלוטין, כ-30 דקות. טיפ: לקבלת התוצאות הטובות ביותר, כסו וצננו במקרר לפני החיתוך
  15. מרימים את מאפה הבראוניז מהתבנית ומעבירים לקרש חיתוך וחותכים ל- 16-20 ריבועים בגודל 5X5 ס"מ

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *