פנינה קדם מציעה מרק כתום מזין וטעים ||| עדשים וגזר עם הרבה תיבול וטעם ||| קל להכנה ולא כבד גם ללילות קיץ קרירים או לחורף וסתיו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (5 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי
- 3 גזר מגורד
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות עדשים כתומים
- מים
- חופן אורז
אופן הכנה
- מאדים בסיר עמוק עם שמן הזית את הבצל לשקיפות
- מוסיפים הסלרי וגרידת הגזר וממשיכים עד שהירקות "מתים"
- מוסיפים הכמון, מלח, כורכום, פלפל שחור, עדשים כתומים ומים כדי כיסוי ועוד 3 כוסות
- מוסיפים חופן אורז (לא שטוף) ומביאים לרתיחה
- מעבירים ללהבה נמוכה לבישול כשעה
בתיאבון