מתכון: מרק עדשים כתום

פנינה קדם מציעה מרק כתום מזין וטעים ||| עדשים וגזר עם הרבה תיבול וטעם ||| קל להכנה ולא כבד גם ללילות קיץ קרירים או לחורף וסתיו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק עדשים כתום (צילום פנינה קדם)

מצרכים (5 מנות)

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי
  • 3 גזר מגורד
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות עדשים כתומים
  • מים
  • חופן אורז

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מאדים בסיר עמוק עם שמן הזית את הבצל לשקיפות
  2. מוסיפים הסלרי וגרידת הגזר וממשיכים עד שהירקות "מתים"
  3. מוסיפים הכמון, מלח, כורכום, פלפל שחור, עדשים כתומים ומים כדי כיסוי ועוד 3 כוסות
  4. מוסיפים חופן אורז (לא שטוף) ומביאים לרתיחה
  5. מעבירים ללהבה נמוכה לבישול כשעה

בתיאבון

כתיבת תגובה