דג בנוסח תאילנדי המשלב קארי ירוק וחלב קוקוס הוא מנה פופולרית ואקזוטית, המשלבת טעמים עשירים ומאוזנים ||| מדובר במנה עשירה בטעמים שמפגישה בין עוקצנות התבלינים, החמיצות של הלמון גראס, והמתיקות הקרמית של חלב הקוקוס ||| הדג מבושל בעדינות, כך שהוא נשאר עסיסי ונימוח ואילו הרוטב סמיך ועשיר בזכות חלב הקוקוס והתבלינים ||| המנה מוגשת בדרך כלל לצד אורז לבן או אורז יסמין ריחני, שסופג את הרוטב בצורה מושלמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 6 פילה דג דניס או לברק, חתוכים לחצאים (12 נתחים)
- 2 כפות שמן תירס או שמן קנולה
- 2 ס"מ שורש זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 2 שיני שום
- קורט פִּלְפֵּל צ'ילי גרוס
- ½1 כוס ציר-ירקות או מים
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 2 גבעולי למון גראס מעוכים
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- 2 כפות קארי ירוק
- 1 כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 1כוס עלי רֵיחָן (בזיליקום)
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 3 בוק-צ'וי חצויים
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- 1 לימון – המיץ בלבד
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- חופן עלים ירוקים של כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), רֵיחָן (בזיליקום), בצל ירוק, נענע
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי אדום פרוס לפרוסות דקות
- צנונית פרוסה לפרוסות דקות
שלבי הכנה
- הכנת הדגים: בסיר רחב עם שמן מטגנים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי עד שקיפות
- מוסיפים את ציר הדגים (או מים), קוקוס, למון גראס, גרידת לימון וקארי ירוק ומביאים לרתיחה
- מוסיפים כוסברה, בזיליקום ירוק ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות
- טוחנים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט למרקם חלק
- מוסיפים לסיר את הדגים ואת הבוק-צ'וי ומבשלים 7-5 דקות
- הגשה: יוצקים 2 כפות מנוזל הבישול, מניחים מעל 2 נתחי דג, חצי בוק-צ'וי ועלים ירוקים
- בוזקים מעל מיץ לימון, גרידת לימון, צנונית וצ'ילי לפי הטעם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…