חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: דג בקארי וחלב קוקוס

דג בנוסח תאילנדי המשלב קארי ירוק וחלב קוקוס הוא מנה פופולרית ואקזוטית, המשלבת טעמים עשירים ומאוזנים ||| מדובר במנה עשירה בטעמים שמפגישה בין עוקצנות התבלינים, החמיצות של הלמון גראס, והמתיקות הקרמית של חלב הקוקוס ||| הדג מבושל בעדינות, כך שהוא נשאר עסיסי ונימוח ואילו הרוטב סמיך ועשיר בזכות חלב הקוקוס והתבלינים ||| המנה מוגשת בדרך כלל לצד אורז לבן או אורז יסמין ריחני, שסופג את הרוטב בצורה מושלמת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

דג בקארי וחלב קוקוס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. הכנת הדגים: בסיר רחב עם שמן מטגנים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי עד שקיפות
  2. מוסיפים את ציר הדגים (או מים), קוקוס, למון גראס, גרידת לימון וקארי ירוק ומביאים לרתיחה
  3. מוסיפים כוסברה, בזיליקום ירוק ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות
  4. טוחנים בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט למרקם חלק
  5. מוסיפים לסיר את הדגים ואת הבוק-צ'וי ומבשלים 7-5 דקות
  6. הגשה: יוצקים 2 כפות מנוזל הבישול, מניחים מעל 2 נתחי דג, חצי בוק-צ'וי ועלים ירוקים
  7. בוזקים מעל מיץ לימון, גרידת לימון, צנונית וצ'ילי לפי הטעם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *